Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен

"Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге"
Обновена: 16 юли 2012 15:09 | 16 юли 2012 15:00,
174
Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен
Меглена Кунева Снимка: БТА

Не съм убедена, че следващият Висш съдебен съвет ще бъде по-различен от сегашния, коментира председателят на сдружение "България на гражданите“ Меглена Кунева.

Според нея въпросът е в критериите за избор.

Кунева каза, че не би искала уволнената от ВСС съдийка от Софийския градски съд Мирослава Тодорова да се нареди сред загубените хора за съдебна система.

"Познавам я само от публичните й изяви, но ми прави впечатление на достоен човек", посочи тя. Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге, всъщност на лошо и още по-лошо ченге", коментира Кунева.

"Да се представи на съдия Тодорова като милост едно преразглеждане на решението на ВСС, още повече, че те нямат право да го направят, няма да поправи раните", смята тя.

Казусът с Мирослава Тодорова показва нагледно какво се случва, ВСС изпълнява политическо поръчение, посочи секретарят на сдружението Йонко Грозев.

Още по темата

"Системата е в такава степен корумпирана и недобре работеща, че не можеш да си почтен професионалист и да вършиш работата си добре. Който не слуша, го затрупват с работа, за да сгреши, а после го бият по устав, както в момента се случва със съдия Тодорова", коментира той.

Сдружението се обяви за запазване на механизма за мониторинг от ЕК в областта правосъдие и вътрешен ред.

"Предоговаряне на механизма сега не е добра идея, прекалено сме слаби. Не съм сигурна в нашата зрялост", добави тя.

Този път трябва да прочетем много внимателно техническата част на доклада, посочи тя и изрази съмнения, че върху политическата оценка ще бъде упражнен политически натиск.

"Изненадана съм, че дни преди доклада министър-председателят отиде в Брюксел", коментира Кунева и отбеляза, че подобно посещение е допустимо месец преди това. Механизмът може да бъде променен по друг начин, не чрез ухажване или сплашване на ЕК, заяви Кунева.

Тя отбеляза, че в началото правителството е имало кредит на доверие от ЕК, но това е като пясъчен часовник - изтича.

"Но на третата година не можеш да се оправдаваш с наследеното, нито че си нов, нито да оправдаваш безобразията с участието на изпълнителната власт”, категорична е Кунева.

Според нея в съдебната система може да се създаде междуведомствен съвет с участието на неправителствени организации, подобно на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тогава можело да се мисли и за отпадане на механизма по правосъдие и вътрешен ред. 

Йонко Грозев обясни, че идеята е междуведомственият съвет да подпомага съдебната реформа. Друго предложение на сдружението е създаването на Висш прокурорски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 11 години
"ПОДОБНОТО се привлича от ПОДОБНО" - бе казал един философ.ЕТО КАКВО КАЗВА КУНЕВА ЗА СЪДИЯ ТОДОРОВА:"... прави впечатление на достоен човек"И ТЯ И ТИ СТЕ МНОГО "ДОСТОЙНИ".НЯМА ДА УПОТРЕБЯВАМ ДУМАТА ЧОВЕК, ЗАЩОТО НИТО ТИ НИТО ТАЗИ СЪДИЙКА СЕ ВПИСВАТЕ В ТОВА ПОНЯТИЕ.Ти продаде 3 и 4 -ти блок на АЕЦ Козлодуй, а Тодорова продаде съвеста си допускайки с поведението си да ходят на свобода доказани бандити.И двете си приличате по наглостта и гьонсуратлъка.И ДВЕТЕ СТЕ ЛИЦЕНЕПРИЯТНИ, ДВУЛИЧНИ.
128
3
 
5
 
! Отговори
джони преди 11 години
Още една *** след Костов и Костовица се опитва да ни баламосва. Бойко реформирай смело съдебната система и покажи далаверите на Костов и Кунева. Мръсната куневица и крадеца Костов ходят при Барозу и го уговарят България да не бъде пускана в Шенген. Мръсни продажници. Това е истинското лице на десните партии: корупция,интригантство,бедност,мизерия.Долу зомбираните от ДСБ и Кунева!
127
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А стига сте писали глупости. Какво по старому. Та кох четиредесет и пет години крещеше по митинги и площади БКП.Кой скандираше Ленин-Сталин -Димитров -Червенков. Защо румънци , чехи ,германци, поляци се вдигаха , биеха и умираха. Та ако не бяха шепа ГОРЯНИ , които се държаха като мъже и отдадоха живота си. какво беше останалото-послушна ***.И 16 република на СССР щяхме да станеме, то слава Богу , че руснаците не позволиха. Форумни лъвове...На един митинг ви няма и срам нямате.
126
7
 
1
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Тиквеници зомбирани!В тоя случай не става въпрос за личността,а за позицията!Толкова са ви промити мозъците,че ако МК каже: "Да живее бб!",по инерция всички ще ревнете:"Долу бб!"
125
0
 
2
 
! Отговори
стоян георгиев преди 11 години
А защо иска да я изберем да управлява?За да ни казва,че всичко ще си остане по старому,ли?А ДА НЯМА НУЖДА!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TOTALEN PE6TEREN KOMUNIZAM SKRADLIVI LICEMERNI ARTISTI--KOMUNISTI...
123
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Че защо тогава затвориха атомните реактори. Защо се преебахме самите ние. А ти къде беше ти тогава като си знаел това?Беше на улицата и викаше ли- НЕ!!!Ами като знаете да само да плямпате и не искате да се борите и това ви е малко и благодарете , че сте се разминали само с това.На сто километра от вас са гърците , а ние сме като от друга планета. Ще излезвеш ли да викаш : ИСКАМЕ БЕЛЕНЕ или след 10 години ще ни пишеш как други са ни преебал;и. Поне имайте достойство, малко.Робска и плачлив
122
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новите за Пръмова трябва да са в раздел "Криминални"!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статията има за цел да покаже безсилието за промяна в съдебната власт - дори да сте си го помислили, тя иска да натрапи мисълта, че всъщност смисъл няма. Но не е така! Този съдебен съвет е сглобен от Политбюро, а следващият няма да бъде! Именно от това ги е страх, защото сега с под 10% купени техни съдии са овладели ръководството на съдебната система, но ще я загубят! А след това - ще започнат да влизат в затвора с 20 годишни присъди, не условни! Ето за това е борбата!!! Не им се давайте!!!
120
0
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 11 години
След 22 годишен криминален преход крайно време е бедния и ограбен българин да вземе власта
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
G%CEVATA KRIVOSADNA KOMUNISTI4ESKA SISTEMA,ZA ONEVINQVANE NA PRESTAPNIKCONEVCI I ZADAVANE NA FAL6IVI DANI NA SA6TITE ZA DA NISADQT W STRASBURG I POVTORNO DA NI DERAT KOJITE KRADLIVITE PRESTAPNIKCONEVCI I T.N.T.
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАБА ЯГА , КОЙ ЛИ ПЪК Е ПИТА ???
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случая е леко различен от този с царя. Царя не го знаехме, а сега какво представлява жълтата гостенка е известно на всички. Нямаме оправдание като народ ако мине 4%. Че тя ни се хили зад гърба как може да сме толкова *** ми е ясно, но след 1 година и Европа ще прави същото.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно когато беше министърка, дипломатите от ЕС многократно повтаряха следното:никъде, никога е нямало изискване, че за да влезем там трябва да си затворим атомните реактори. Тогава защо тя позволи това да стане? Защо по нейна вина останахме без най-ценния си актив ? Не искам даже да казвам, че тя ги затвори (което сигурно е така), казвам само защо не ги защити, след като е такъв невероятен дипломат?! И вместо да се скрие от срам някъде много далеч, тя идва тук и прави партия? Отврат !
115
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Тази кой въобще я пита, да си ходи при господарите си от запад
114
1
 
3
 
! Отговори
dan преди 11 години
и слезе Госпудка от небето и каза
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EВРОПА ЕДИН ПЪТ ВЕЧЕ СЕ СМЯ ЧЕ НА ВЛАСТ БЯХА ЦАР И КОМУНИСТИ-ТАКА ЧЕ НЯМА ДА Е ЗА СЕФТЕ
112
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Била е Министър по Европейските въпроси по времето на Сакс кобург Готски. И ви е вкарала в Европейският съюз????Е сега всички съжаляват , че сте ги прекарали , ама!!!!
111
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цяла Европа ще ни се хили след 1 година - вижте ги, тя им затвори реакторите за един пост в една голяма банка, хората я забравиха покрай работата и като комисар където от най-важните и дела беше да забранява вноса на китайски децки играчки и затова беше най-добрия комисар и ето, че след 3-4 години те и дават работа като народен представител, нищо чудно че са най-бедната и пропаднала страна сред нас след като са толкова *** да назначават национални предатели за народни представители.
110
5
 
0
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Иаз не съм голям оптимис , че друг мъж ще бъде по добър от настоящият. Така , че май се навих да гласувам за жена.Писна ми от ежковци обвинения,оправдания и прочее,Явно ни е лош мъжкият материал. А и я се погледнете.И форумът в нета ми писна , еДНО И СЪЩО. Ами като знаете толкова много що само пишете а не отидете в Прокуратурата и не я обвините там , където му е мястота. Празни ежковци.