Едно си знае Цветанов, едно си бае

Вътрешният министър учуден, че президентът е скочил на ВСС
Обновена: 16 юли 2012 15:03 | 16 юли 2012 09:29,
395
Едно си знае Цветанов, едно си бае
Снимка: БТА

Вътрешният министър смята, че решението на ВСС за отстраняването на съдийката Мирослава Тодорова е правилното.

"ВСС е независима съдебна институция и трябва да се съобразим с взетите от нея решения", категоричен бе той пред БНТ.

МВР шефът заяви, че името на съдия Тодорова му е станало известно, когато го потърсили жертвите на престъпността.

"В публичното пространство излезе, че съдия Мирослава Тодорова има забавени 1-2 дела, но има още – говорим за над 50 дела. Има дело със забавени мотиви, забавено е 4 години и 9 месеца – дело за отвличане, а после прекратено заради изтекла давност. Това е тревожно", твърди Цветанов.

Още по темата

Министърът остана учуден от реакцията на държавния глава Росен Плевнелиев, който в края на миналата седмица обяви, че е обезпокоен от решението на Висшия съдебен съвет, което създавало усещането за необективност.

"Убеден съм, че президентът Росен Плевнелиев не е запознат в детайли с това, което става във Висшия съдебен съвет, не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил над 50 дела. Това, ако е вярно и действително президентът поддържа такава теза, не бих го приел за една демократична държава", коментира с днешна дата Цветанов.

По думите му петъчният протест пред ВСС в защита на съдия Тодорова се е превърнал в политически.

"Бяха около 200 души, имаше много адвокати и граждани, но не се знае какво точно защитаваха тогава. Този протест се превърна в политически. Вярвам, че има честни съди и прокурори, но те са принудени да мълчат. Ако имаме принципите, които да се спазват от всички, съдебната система ще бъде отлична", категоричен бе вътрешният министър.

Междувременно в 10 сутринта започва извънредно заседание на Висшия съдебен съвет. На него публично ще бъде обсъдено уволнението на съдия Мирослава Тодорова, очаква се ВСС да направи преглед и на своята дисциплинарна практика по дела, които са били забавени.

В писмо, изпратено до правосъдния министър, съдия Мирослава Тодорова приветства организираната от Диана Ковачева дискусия за работата на ВСС като кадрови орган на съдебната власт.

"Темата за дисциплинарната дейност на ВСС, заедно с начина, по който се провеждат конкурсите за назначаване и повишаване на магистратите, е в центъра тъкмо на този дебат", пише в писмото си Тодорова, цитирана от БТА.

Съдията добавя, че е убедена, че срещата днес би могла да бъде изключително полезна за преосмисляне на цялостната концепция за целта на дисциплинарното производство срещу съдии и прокурори за забавено изготвяне на актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
1
 
1
 
! Отговори
невинен преди 11 години
В този случай Цветанов е прав
309
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми съдии,вие решавате човешки съдби.Решавайте справедливо и бъдете юристи,спете спокойно...,и да не забравяме,че Бог ще съди всички ни!!!
308
2
 
8
 
! Отговори
до радио Ереван преди 11 години
Въпрос:Какво може да прави един физкултурник с главата си?Отговор:Челна стойка
307
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО , ЦВЕТАНОВ .... ИЗМЕТИ ТАЗИ СТАРА КОМУНИСТИЧЕСКА НОМЕНКЛАТУРА , ВКАРАЙ *** ОТ БКП / БСП В ЗАТВОРА , ТАМ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО ...
306
4
 
10
 
! Отговори
Мозък преди 11 години
Единствените няколко гънки на Цветанов са по кожата на челото му.
305
6
 
8
 
! Отговори
рачко преди 11 години
Най0-малко Цв.Цв. има право да говори по случая. Адвокати и граждани 200 души не знаели за какво протестират. Той да не би знае за какво е министър. Не разбира нито от водени на следствени действия, нито от оперативна работа, нито от събиране на доказателства. За това в съда всичките му перчения и приказки се изпаряват. Няма глава и мозък този физкултурник да се меси в правораздавателната система. Да прави челни стойки на хората си
304
2
 
7
 
! Отговори
palechka преди 11 години
всички съдии бавят решенията на делата - има много дела, но има и много въздействие върху тях. Някои бавят делата поради натоварване, други поради мързел, а трети чакат нечие обаждане и нареждане. Има корумпирани съдии, но още повече са некомпетентните - нечие деца и роднини, вкл. политически наши хора. В съда вече можеш да гледаш на боб и 50% е шанса да познаеш решението.
303
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 9 Отговориmurmashka ........... ГАЛЕВИ СЕ СРЕЩАХА С РУМБАТА - ПИКАЕЩИЯТ В ФОНТАНИ , КОГАТО БЕШЕ МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ...А НЕ С ЦВЕТАНОВ ....
302
1
 
11
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
ХОРА ДА НАПРАВЯ ЕДНО НЕЗНАЧИТЕЛНО УТОЧНЕНИЕ;ПРЕДИ СЪДИЯТА ДА ПРОИЗНЕСЕ ПРИСЪДА ТРЯБВА МВР-СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА ДА СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА !А ДАЛИ Е ТАКА?МИСЛЯ ЧЕ НЕ!
301
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-корумпираната пасмина в България са съдиите. И най-циничните.Мнение на потърпевщ , неплатил исканата сума.
300
4
 
12
 
! Отговори
Dokolenkov преди 11 години
Аршинът е на една педя под пъпа на Цвъ-Цвъ!
299
3
 
23
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Съдът оправда тримата лекари, обвинени от Цветанов в убийство на бебеАло-о-о,Цветанов.....
298
1
 
24
 
! Отговори
d преди 11 години
Бойко Борисов викнал вицепремиера Цветан Цветанов и го попитал:- Абе, Цецо! Ти мислил ли си къде ще ме погребете, като умра?- Амии почесал се Цветанов по главата ще говоря с Вежди да те положим в Алеята на славата на Централните гробища.- Абе, Цецо! казал Борисов там е много претъпкано, бе.Цветанов мислил, мислил и се оживил:- Добре бе, шефе, ще ти направим мавзолей като на Георги Димитров, за три дни ще го построим.- Абе, Цветанов, какви са тия комунистически глупости, дето ти идват на акъла, я бегай да мислиш.Върнал се след 3 часа вицепремиерът ухилен:- Готово, шефе, измислих го и го уредихме. Ще те погребем до Божи гроб в Йерусалим, на три метра от него. Е, ще ни струва 2 милиона евро, амааа нали е за теб.Борисов се потъркал по еднодневната брада, погледнал изкъсо Цветанов и казал:- Хм, верно, че сме на власт, ама два милиона не са ли много за две нощувки?
297
3
 
17
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Цветанов знае какви дела била забавила Мирослава Тодорова.А защр не знае защо той например даде възможност на Галевите да избягат и се скрия.Интересно?
296
1
 
25
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Нещата са от прости по-прости. Имате две съдийки , едната е "приятелка" на вътрешния министър и той я лансира да расте в кариерата , защото е много "добра", имате друга която не може да я понася. И ккаво става едната се катери нагоре, другата я е яд, Цветанов почва да плюе едната и да тика другата , и ВСС решава на финала си да удари едно рамо в креватния Цветанов водевил и резултат е налице, смрад на зелени чорапи
295
0
 
5
 
! Отговори
aufiedersehne Cifko преди 11 години
Ceco zagubi bitkata.ei na i Rosen go izklati, iavno nemojeiki oste da mu prosti onazi izcepka 4e bili isvali da predlagat hiliadarki podkup.."Запознат съм с това, какво е заявил по случая със съдия Мирослава Тодорова вътрешният министър Цветан Цветанов, но това не променя моята позиция", заяви в Добрич президентът Росен Плевнелиев
294
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 11 години
Крайно време е и съдиите да носят отговорност за работата си .Взимат най- голям бюджет от държавата-пък са и най- корумпирани. а им се плаща точно да се борят срещу нея.
293
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 11 години
Крайно време е и съдиите да носят отговорност за работата си .Взимат най- голям бюджет от държавата-пък са и най- корумпирани. а им се плаща точно да се борят срещу нея.
292
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия прости гербери продължават да нападат съда и съдиите и не си дават сметка, че след 1 година ще паднат от власт.. обаче съдиите ще останат и тогава да му мислят.. защото вече няма да са министри, а обикновени *** с пари.. тогава ще им влезе автогола
291
2
 
12
 
! Отговори
наум преди 11 години
защо пишещите гербаци пишат на латиница- сигурно от америка пишат- щом не знаят какво е тук , в българия , само америка ще да е. Е, мили сладки герберчета-пишете на хилърито, на обама, нас ни оставете тук-ще се оправим-ако не сега баш, наесен , ако не наесен-догодина със сигурност ще се оправим и ще ви пратим по една снимка с бойко за спомен на вечни времена