Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен

"Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге"
Обновена: 16 юли 2012 15:09 | 16 юли 2012 15:00,
174
Кунева не е оптимист, че другият ВСС ще е по-различен
Меглена Кунева Снимка: БТА

Не съм убедена, че следващият Висш съдебен съвет ще бъде по-различен от сегашния, коментира председателят на сдружение "България на гражданите“ Меглена Кунева.

Според нея въпросът е в критериите за избор.

Кунева каза, че не би искала уволнената от ВСС съдийка от Софийския градски съд Мирослава Тодорова да се нареди сред загубените хора за съдебна система.

"Познавам я само от публичните й изяви, но ми прави впечатление на достоен човек", посочи тя. Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге, всъщност на лошо и още по-лошо ченге", коментира Кунева.

"Да се представи на съдия Тодорова като милост едно преразглеждане на решението на ВСС, още повече, че те нямат право да го направят, няма да поправи раните", смята тя.

Казусът с Мирослава Тодорова показва нагледно какво се случва, ВСС изпълнява политическо поръчение, посочи секретарят на сдружението Йонко Грозев.

Още по темата

"Системата е в такава степен корумпирана и недобре работеща, че не можеш да си почтен професионалист и да вършиш работата си добре. Който не слуша, го затрупват с работа, за да сгреши, а после го бият по устав, както в момента се случва със съдия Тодорова", коментира той.

Сдружението се обяви за запазване на механизма за мониторинг от ЕК в областта правосъдие и вътрешен ред.

"Предоговаряне на механизма сега не е добра идея, прекалено сме слаби. Не съм сигурна в нашата зрялост", добави тя.

Този път трябва да прочетем много внимателно техническата част на доклада, посочи тя и изрази съмнения, че върху политическата оценка ще бъде упражнен политически натиск.

"Изненадана съм, че дни преди доклада министър-председателят отиде в Брюксел", коментира Кунева и отбеляза, че подобно посещение е допустимо месец преди това. Механизмът може да бъде променен по друг начин, не чрез ухажване или сплашване на ЕК, заяви Кунева.

Тя отбеляза, че в началото правителството е имало кредит на доверие от ЕК, но това е като пясъчен часовник - изтича.

"Но на третата година не можеш да се оправдаваш с наследеното, нито че си нов, нито да оправдаваш безобразията с участието на изпълнителната власт”, категорична е Кунева.

Според нея в съдебната система може да се създаде междуведомствен съвет с участието на неправителствени организации, подобно на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Тогава можело да се мисли и за отпадане на механизма по правосъдие и вътрешен ред. 

Йонко Грозев обясни, че идеята е междуведомственият съвет да подпомага съдебната реформа. Друго предложение на сдружението е създаването на Висш прокурорски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
7
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Не мога да разбера защо това куку е навсякъде из пресата...кой плаща за това,защото определено не заслужава такова внимание?
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жълтата гостенка се обади и по този въпрос. Някакво си движение, току що пръкнало се, получава невероятно внимание. В България сигурно има хиляди такива, но нейното конкретно и най-вече гадната и мутра се натрапва на зрителите нон-стоп. Не и харесвало това и онова - на мен не ми харесва, че след като затвори реакторите се върна пак тук да яде и благодарение на простия народ е на път да влезе в парламента, но какво да направя? Ако сме толкова *** да я вкараме вътре - ок, нека да го направим.
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева ако не се бяхте наакали до ушите от НДСВ сега нямаше да ти се налага да си показваш грозната мутра и да ни разправяш че си гледала в кристалното кълбо та знаеш бъдещето, ти какво предлагаш да стоим без съдии ли ?
106
3
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА КУКУВИЧКА преди 11 години
КОЛКОТО И ДА СЕ ПРИКРИВА С КОСАТА - НА ТАЗИ СНИМКА ЯСНО СИ ЛИЧИ, ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО И СВОЕ .....
105
1
 
8
 
! Отговори
нямам думи преди 11 години
Рециклирана кифла!Доказала се е ,с ....нищото което направи за Бг !
104
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пет пари не струваш, Лев. Била е министър.
103
0
 
10
 
! Отговори
МигРена Кунева преди 11 години
Ще ви оправя за по-малко от------800дни ,.....вервайте ми?
102
1
 
2
 
! Отговори
Адам Смит преди 11 години
Че кога е била МИНИСТЪР бе , безмозачник.Кунева беше министър по европейски въпроси при Царо и при Серьожа, а безмозачник се пише с ъ безмозъчник.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каката имаше шанс да направи нещо вече. Или помниш като кокошките. Поне помнете по 800 дни, бе пиленца. Ако не друго...
100
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Като я видя тази в лице и се изприщам от нерви! Идва ми да и разбия физиономията яко.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
............."Не ми харесва, че си играят на добро и лошо ченге"............. Друго си е и двете ченгета да са от ''наште лоши момчета''!
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кръгът "монтерей" най-после даде указания на своето протеже, какво да каже за тази ситуация!
97
1
 
4
 
! Отговори
дУ 108 преди 11 години
ДругарЮ/таварищ/,....а всички управляващи партии от 1989г.,.....не се ли отнасяха ----НАГЛО И ЛИЦЕМЕРНО С Бг НАРОДА ----23г.,ПРЕХОД .....А?
96
8
 
3
 
! Отговори
класацията преди 11 години
1-во--ГЕРБ2-ро--КУНЕВИЦА3-то--БСП4-то--ДПС5-то--АТАКА............
95
10
 
0
 
! Отговори
о-оо преди 11 години
Като чета цялата тая жлъчна помия ,която някои от Вас изливат, се чудя как уж образовани хора могат да имат такъв речник.Всеки от нас има своето минало ,стремеж към бъдещето си ,което за съжаление зависи от настоящето ни ,обективно обвързано с Борисов и пр.Защо Кунева да няма право на глас ,защо аз да го нямам или който и да е друг ,стига да успее да се дореди и да вземе думата от всезнаещите ни управляващи.
94
7
 
4
 
! Отговори
факт! преди 11 години
Не съм ФЕН на Кунева ,но на изборите ,...ще е на 2-ро място ,след ГЕРБ-ите!
93
0
 
7
 
! Отговори
Диди преди 11 години
Ама някой попита ли те тебе дали ти харесва...и на мен не ми харесва,че след теб влачиш Донев и Прокопиев и се опитвате да се натресете в Парламента,ама единственото,което мога да направя е да не гласувам за теб и да разкажа на колкото се може повече хора коя си!
92
4
 
1
 
! Отговори
лев преди 11 години
Че кога е била МИНИСТЪР бе , безмозачник. Била е ЕВРОКОМИСАР, точно по времето когато твоят кумир разкриваше предстъпление след предстъпления!!!!А и да уточня , че коментарът беше , че българските политици в Брюксел са известни със тяхното YES,а не Кунева-пръмова.Ря е била в Бруксел авторитет и ще бъде в България точно това , каето си искаме.А и мнениета на стотина платени буклуци...
91
1
 
7
 
! Отговори
дедо гуйчо преди 11 години
ТАА СКОРО НЕ СЕ БЕШЕ ЯВЯВАЛА НА ОРИЗОНТО БРЕ. НОГО Е УБАВА ША ЗНАЕТЕ. НАПРАУ Е КАТО КАНАРЧЕ НА КУ. ГОСПОЖИЦАТА *** ЕС ПОЗНААТЕ ЛИА? АКО НЕ А ПОЗНААТЕ ЗАПОЗНАЙТАСЕ. ТЕ ТАА ДРУГАРКА НИ Е.А МАМАТА НА СИТЕ. НОГО Е ДАЧНА ША ЗНАЕТЕ. И ОТГОРЕ И ОТДОЛЕ И ОТЗАДЕКА И ОТПРЕДЕКА ОТ СЕКАДЕ ДАВА. ТЕ ТАКИВА ТЕ СА НОГО УБАВИ КАТО ТЕ ТАА. ТАКВИА КАО ТАА НЕ СА ОРА ОНИ СА ИЗВАНЗЕМНЕ. ЕМ НАГЛО ЕМ ТЪПО ЕМ НА ТАРИКАТ СЕ ПРАИ. ЩО Е ТО? АМИ СЕЛСКИТЕ ИДИОТЕ БЕ ДРУГАРЕ. ТЕ ТАКВИА ИМА И У НАШЕ СЕЛО БРЕ. МАЛИИИИИИИИИ
90
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ме дразни тая лъжлива лелка, супер голямото самочувствие , тя е най-компетентна от всички по всички въпроси. Доникъде няма да стигне