Вече е ясен ДНК профилът на терориста

Все още не се знае откъде камикадзето е влязъл в България
Обновена: 19 юли 2012 17:34 | 19 юли 2012 17:28,
286
Вече е ясен ДНК профилът на терориста
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, каза Цветанов.

По думите му взривното устройство е избухнало в раницата още на гърба на терориста, без да е била поставена в багажното отделение на автобуса.

Все още не е ясно откъде терористът камикадзе е влязъл в страната ни.

Вицепремиерът уточни, че службите разполагат с „оперативни находки”, от които правят изводи за няколко държави, в които атентаторът е пребивавал. Той обаче отказа да конкретизира броя и самите държави, а дори и континента, на който се намират.

Още по темата
По-рано през деня Цветанов съобщи, че камикадзето е бил у нас не по-малко от четири и не повече от седем дни преди атентата. Той е на около 36 години и изобщо не е будел подозрение, тъй като изглеждал като турист.

Вече са разпитани голям брой свидетели, които са дали ценна информация за действията на терориста, посочи още министърът.

Все още не е ясен и видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или от друга държава.

Всички веществени доказателства ще бъдат транспортирани до София, където при специални лабораторни условия и техника ще се обследват подробно. Ще се работи и в нощните часове, каза вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
8
 
! Отговори
до 138 преди 11 години
Другарко Димитрова ,кога да ползвам вашите стоки:1.Ще започне война !2.Светът ще свърши!3. Всеки 3-ти в Бг е неграмотен ,също и азЕ!4.В Бг има --цензура!5.В пратката ,да не ми изпратите ---бомба?.....Тука ли е мястото за такава реклама ,......*** С ***!
129
1
 
1
 
! Отговори
азз преди 11 години
ястреб,нещо смислено да напишеш!това не си ти!копират ти
128
3
 
5
 
! Отговори
Младши сержант преди 11 години
Гледах снимките и наистина е Атентатор самоубиец е внесъл бомбата със себе си в автобуса и се е взривил,вижте снимките ако е в багажното автобуса щеше да подскочи и поне малко да се измести или наклони,а той си стой на паркинга точно както е бил паркиран,и се вижда че взривната вълна избила през прозорците и тавана също е наклонил повечето седалки в определена посока,и най вероятно тоя амереканец фалшив е истинския терорист...
127
1
 
7
 
! Отговори
Рейсът е доста желяз преди 11 години
Цвъцко, рейсът е старо желязо за много пара, вземай тези двама *** с теб и бързо дор не са те изпреварили! Знам много места, без въпроси ще го вземат!
126
3
 
2
 
! Отговори
небезизвестен преди 11 години
Мъжът камикадзе ли е бил, или най-обикновен самоубиец?
125
3
 
9
 
! Отговори
Бесен преди 11 години
"И трябва да ви кажа " :)))) Каквао да ни кажеш Цвъки....пак ли Станишев и Тройната коалиция са виновни....или и Бай Тошо и той?? Признай си че не се справяш извини се на народа който ти се довери и да те няма заедно с Падара Бойко! Управлението на държавата не ви е Учебен Полигон или Бустан с Тикви! ЕК ви критикува...народа ви хули и мрази.....хора без капка достойнство сте вие
124
3
 
11
 
! Отговори
ГРОБ умря, ДПС иде! преди 11 години
*** в МВР! Не е лесно желязо старо да връщаш, не е лека службата... Вижте *** мутри на ГЕРБ!
123
2
 
1
 
! Отговори
doktor ku6ev преди 11 години
138 ..mai si zabravila da vzeme6 na obed xap4etata,vij koe vreme e ikindia stana.ako ne se zemat redovno xapovete se pojavjavat nesvarzani xalucinacii
122
2
 
9
 
! Отговори
Молба за дъжд преди 11 години
Цвъцко, моли се да не стане световна война и хуните на Ким Чен Ун да не дойдат тук! Гол ще те изядат... Они са здрави ***, браточка...
121
7
 
0
 
! Отговори
na преди 11 години
bezrabotnite komunisti golemi razbirachi stanaxa ei .... q mlak mamavi .. nekadarna da .
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли общо със липсващите снаряди от утилизацията колко боеприпаси липсват и колко бомби могат да се направят в безопасност ли сме ??????
119
1
 
4
 
! Отговори
остава ----да узнаем преди 11 години
Какво още в Бг не може да стане ,...остана ли още нещо .....?Няма нещо отрицателно ,което е било в целият свят ,.....да не е дошло ---фъф Бг!Остава ни ---въвличане във --война!
118
2
 
19
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Този атентат има всичките признаци на типична пси-операция на израелските секретни служби. Още през Януари Израел обяви, че през лятото ще има терористичен акт на Хизбуллах срещу израелски граждани! Такава информация се прави публично достояние, само ако е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА КОНСУМАЦИЯ от публиката. Иначе, тази информация се държи тайна, за да не повлияе на разследването, и се споделя с ответната държава чрез СЕКРЕТНИ КАНАЛИ, а не чрез МЕДИИТЕ!! Друг е въпроса - Quo bono? Или - кой има полза?!
117
2
 
7
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 11 години
На снимката: братя Галеви.
116
1
 
2
 
! Отговори
do 123 преди 11 години
pomislil si e ...6to se bavi onia drugia deto 6texa da si razmenat kufarite...
115
3
 
2
 
! Отговори
дУ 128 преди 11 години
Такива са номерата на разследващите ,пускат викат им "партенки" ,....демек ---дезинформация ,за заблуда.....!
114
5
 
17
 
! Отговори
Нели преди 11 години
Тоя шемет от снимките, да не би да си е правил няколко дни туробиколки из България и минавайки през красивите местности около взривените складове с боеприпаси, да е намерил невзривен и да го взел за спомен от България, без да знае че е опасен. Нали съвсем скоро бяха намерени такива в една нива. Като е метнал раницата в багажното на автобуса и...бомбата гръмнала.Много вероятно е и това, как мислите?
113
8
 
30
 
! Отговори
най-слабият преди 11 години
ЦвЦв е най-слабият вътрешен министър, който изобщо е имала България. Некадърен. Човек без никакъв, не само оперативен опит, но и с липса на какъвто и да е нюх. Комплескарско чувство за кариеризъм. Неграмотна лексика, очевидно липсващи ерудиция, професионализъм и обща култура. Фройдистко озлобление и злопаметен. Наизустени купешки изрази, фрази с изумително профански сложни съставни изречения. Цецо Апартаменто превърна МВР, по време на режима на пожарникаря, в наказателна бригада от мутренски тип, с безобразно дилетантски разследвания, със скалъпени досъдебни производства, с лъжци, превърнати в поръчкови дежурни свидетели.
112
1
 
9
 
! Отговори
Отново бай Петко преди 11 години
Какво му е пречело да е влязъл без раница за да мине безпрепядствено през скенерите на летището, а тук в България негови съмишленици да му приготвили експлозивите ???
111
4
 
1
 
! Отговори
до 129 преди 11 години
Не се мъчи да разбираш от военна музика!