Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки

Премиерът разпоредил бързо разследване за трафик на хора
Обновена: 25 юли 2012 16:23 | 25 юли 2012 15:00,
411
Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки
Борисов и Младенов на помощ на берачите. Снимка: БТА

Правителството ще отпусне извънредни средства, за да осигури прибирането на нашите сънародници, които са отишли за сезонна работа в Швеция без трудови договори и са били измамени.

По предварителна оценка прибирането им ще струва на държавата 150 000 лева, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Група българи бяха блокирани в Швеция, след като заминали да берат боровинки там, но се оказали излъгани от човека, който им предложил работата.

Те са прекарали известно време в изключително мизерни условия, в палатки и са се препитавали от кофите за боклук. По думите на Младенов в момента се търси най-евтиният начин тези хора да бъдат върнати у нас.

Той отбеляза, че се работи в тясно сътрудничество с шведските власти на всички нива, за да може в най-скоро време да се осигури решаването на този казус.

Още по темата
Според министъра това е еднократен акт на правителството. Той беше категоричен, че няма да се позволи на "мошеници, измамници и престъпници, които са подвели нашите сънародници, да злоупотребят със системата, която създаваме".

Друг мотив за действията на правителството е големият брой на хората, които в момента са в тежко положение в Швеция. По думите на министъра правителственото решение е и заради нарастващото социално напрежение в някои от групите в местата, където се намират.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да започне разследване за трафик на хора на тези, които са подвели сънародниците ни и са ги отпратили към Швеция без договори, обяви още Младенов.

“Това е злоупотреба, това е най-вероятно престъпление, това е трафик на хора. Тези българи, които са там, не са отишли от добро, те са търсили работа“, каза Младенов.

По предварителни оценки от няколко дни неколкостотин български граждани са отишли на сезонна работа в Швеция, без да имат трудови договори и са били измамени. Те са намират в различни части на Швеция. Около стотина души, предимно от ромски произход, се събраха преди няколко дни и разказаха, че са измамени.  Те спяха в автобус пред посолството, предоставен от местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
15
 
! Отговори
селянче преди 11 години
За моряците от кораба, задържан в Гърция, никаква реакция, а за някакви *** - гурбетчии веднага се задействаха и хоп 150 000 лева!
307
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е как, инвестиция, нали предстоят избори
306
0
 
21
 
! Отговори
Ч преди 11 години
Първо - те НЕ са българи и второ: не желая да работя, за да им плащам приключението, ТРЕТО - ЗАЩО ЗА 50 *** ОТ ШВЕЦИЯ ПЪТЯ ИМ ЩЕ СТРУВА 150 000 ? Колко може да е пътя на един *** ? За какво ще се плащат останалите пари, може би ще саа бонус за успешно прибраните *** ?
305
11
 
3
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Щом правителството е допуснало да се създаде този проблем, сега трябва да плаща, за да го оправи. А за шведите всички тези хора са българи само защото са дошли от България. Така че няма накъде - трябва да си приберем *** - те са си наши. А за в бъдеще не трябва да се пускат сезонни работници ако не покажат че имат купен билет за връщане.
304
6
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Това е злоупотреба, това е най-вероятно престъпление, това е трафик на хора. Тези българи, които са там, не са отишли от добро, те са търсили работа, каза Младенов МЛАДЕНОВ Е НАПЪЛНО ПРАВ - ТЕ НЕ СА ОТИШЛИ ОТ ДОБРО , а от лошо и още по - лошо иде . Работа има само за членове на партията
303
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ вероятно не е българин, ***, защото заедно със СД, ЦЦ и останалите празноглави министри и депутати, умищленно унищожаватЛългария и Българите. Примери колкото искаш.
302
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пише се нЯколкостотин, а не нЕколкостотин.
301
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Да ги натоварят и право на Северния полюс!
300
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Къде си видял *** да бере малини и къпини?!той "бере" желязо, медни и алуминиеви проводници!Тръгнали на юруш по Европата и сега държавата ще им плаща обратният билет!
299
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ако бяха българи, едва ли правителството щеше да ги прибере!Само *** имат права в тази държава!
298
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заглавието е подвеждащо между другото тези пари не са само за онези *** от клипа, а за сигурно 150 такива мърльовци
297
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете във VBOX7 в търсачката Просто палатката препуска, спиме на вода... за да ги видите тези мърльовци........
296
4
 
15
 
! Отговори
Ужасен Ужас преди 11 години
Да ги товарят на самолета и да си ги карат в Индия тия *** мръсни!!! Ех тоя Хитлер що не е жив да му правиме постояна и сигурна доставка на на Черен Тиквен матрял за ***! Тая смрад никъде не я искат по света,само Боко Свинара си милее за тях особено преди избори,но този път Истинските Българи ще му го натресат дружно а в това дори не се съмнявам!!!!!!!!!!
295
1
 
11
 
! Отговори
бд преди 11 години
утре с бати тръгваме да сечем дърва в Сахара,колко лева ще ни дадете да се върнем?
294
1
 
12
 
! Отговори
Коментари преди 11 години
На Николай Младенов му излезе прякора Ники Боровинката.
293
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ние платихме зулумите на ТИКВИТЕ!
292
0
 
18
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Ще си платят билетите обратно както си плащат тока и водата ! Другия месец може да си направят една екскурзия до Австралия , избори наближават !
291
0
 
16
 
! Отговори
Дражко преди 11 години
Мдааа...Мингияните отново го "набутаха"на Държавата!По-точно на хората плащащи си данъците,водата и тока.Какво хубаво да мисля или говоря за тях?Как да стане?
290
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак за *** скачате веднага. *** с права - Българите да го ду*ат
289
1
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Хайде прибирайте ги ,че станахме за смях в целия свят,така или иначе всичко плащаме от собствения си джоб,но като ги приберете да си платят разноските -поне на половина .Я вижте *** каква пачка с евро извади,значи не са толкова бедни.