Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки

Премиерът разпоредил бързо разследване за трафик на хора
Обновена: 25 юли 2012 16:23 | 25 юли 2012 15:00,
411
Кабинетът дава 150 бона да прибере берачите ни на боровинки
Борисов и Младенов на помощ на берачите. Снимка: БТА

Правителството ще отпусне извънредни средства, за да осигури прибирането на нашите сънародници, които са отишли за сезонна работа в Швеция без трудови договори и са били измамени.

По предварителна оценка прибирането им ще струва на държавата 150 000 лева, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Група българи бяха блокирани в Швеция, след като заминали да берат боровинки там, но се оказали излъгани от човека, който им предложил работата.

Те са прекарали известно време в изключително мизерни условия, в палатки и са се препитавали от кофите за боклук. По думите на Младенов в момента се търси най-евтиният начин тези хора да бъдат върнати у нас.

Той отбеляза, че се работи в тясно сътрудничество с шведските власти на всички нива, за да може в най-скоро време да се осигури решаването на този казус.

Още по темата
Според министъра това е еднократен акт на правителството. Той беше категоричен, че няма да се позволи на "мошеници, измамници и престъпници, които са подвели нашите сънародници, да злоупотребят със системата, която създаваме".

Друг мотив за действията на правителството е големият брой на хората, които в момента са в тежко положение в Швеция. По думите на министъра правителственото решение е и заради нарастващото социално напрежение в някои от групите в местата, където се намират.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да започне разследване за трафик на хора на тези, които са подвели сънародниците ни и са ги отпратили към Швеция без договори, обяви още Младенов.

“Това е злоупотреба, това е най-вероятно престъпление, това е трафик на хора. Тези българи, които са там, не са отишли от добро, те са търсили работа“, каза Младенов.

По предварителни оценки от няколко дни неколкостотин български граждани са отишли на сезонна работа в Швеция, без да имат трудови договори и са били измамени. Те са намират в различни части на Швеция. Около стотина души, предимно от ромски произход, се събраха преди няколко дни и разказаха, че са измамени.  Те спяха в автобус пред посолството, предоставен от местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
0
 
17
 
! Отговори
азз преди 11 години
че колко е този билет,бе?софия-париж-220-230 лева!нека да са 300 лева до швеция,умножено по 300 пътника=90 000,00 лева!до 150 000,00лева?60 бона разлика!!ако ббб натисне фирмата превозвач,може да намали със по сто лева!ааааааа,момент!нали трябва да сложи нещо в джобчето!боко,пожелавам ти 100 години да живееш!със тумор на панкреаса и разсейки в черния дроб!на 6 часа,инжекция инсулин!всяка седмица на хемодиализа!и да те лекуват истински касапи!аре,бе,*** ***, толкова ли немате пари да го поръчате?или нарочете го за ерейска издънка!пичовете от хизбула ще си свършат работата!
287
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много бързо се задействаха от правителството за манговците. Че и от държавните пари пак ще харчат за тях. Интересно тия "блокирани" там "хора" с какво са допринесли за държавния бюджет, че сега да се възползват от обществени средства... Ако бяха българи щяха да ги оставят на произвола на съдбата- нали все ще се намери някой роднина да им изпрати пари, за да се приберат. Ако трябва и заеми ще взимат. Манговците изобщо да не ни ги връщат- да ги бутнат в Северно море и толкова!
286
2
 
14
 
! Отговори
?? преди 11 години
Много лошо гледат двамата от снимката.Грижи, грижи....Ама за *** ще се погрижат със сигурност.
285
1
 
3
 
! Отговори
до набор 73 преди 11 години
Да бяга бе, и ти с него,никой нема да реве за вас,такива като тебе с лопата да ги ринеш,като сте тук каква полза,само ревете колко сте велики и неоценени по форумите!
284
7
 
4
 
! Отговори
of 326 капо преди 11 години
Какви твои пари бе ***,тиква *** си ти
283
2
 
3
 
! Отговори
MS преди 11 години
I parichno gi kompensiraite - za stradaniqta. E***basi smeshnika e toq Niki Mladenov...
282
5
 
11
 
! Отговори
капо преди 11 години
Тиквата да подава оставка и да се пръждосва на някъде...Не искам с моите пари да се плаща на ***! Да тръгват пеша. Както са отишли, така да се приберат...
281
1
 
4
 
! Отговори
sasho преди 11 години
az mislia 4e poliziata triabva da hvane izmamnicite ida gi sadi da varnat razhodite na dargavata za pribiraneto. za6o az kato danakoplatec triabva da pla6am gre6ni pari?????
280
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С Борисов оправия за българския народ няма да има, но робия и мизерия в кърпа са ни вързани. Наложащи са предварителни избори
279
3
 
5
 
! Отговори
si4kuto cigan преди 11 години
Bate Boiko nii ni sme cigan. Nii smi Taliqnci, be. Detsata Taliqnec, as Talqnec, jenata i toi Talqnec. Ot Roma smi be bati Boiko, ot Romata smi be
278
3
 
8
 
! Отговори
ОРS. преди 11 години
Поредната подигравка с българкия данакоплатец. Това е една от причините заради което аз мразя тази правителствена ***. Борисов следва комунистическите пътеки и служи на комунистическата система. Този човек заблуждава народа, Кара ги да работят за *** и мафиоти в замяна на това ги нарича патриоти на родината. Питам ДО КОГА ТАЗИ ГЛУПОСТ ?
277
2
 
7
 
! Отговори
romabene преди 11 години
Тия някой ги е пратил за зелен хайвер,а те си мислят,че берат зелени боровинки!Ха,ха!И ПАК ТРЯБВА ДА ГИ СПАСЯВАМЕ!!
276
1
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Защо не се разплатят първо за здравните пътеки с медицинските центрове и болници пък чак тогава да ми харчат данъците за безплатен транспорт на *** гурбетчии!
275
0
 
15
 
! Отговори
И Топалов преди 11 години
да ги пуснат в северно море тея *** черни маймуни нагли пасмина тиня 150,000лв.за *** който не могат и да четат,бесен гневен се чувствам а за съжаление и безпомощен
274
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
stiga ste ni sanimavali s tsi zigani.te kato sa saminali sa snaeli sa riskovete . nikoi ne saminava bes pari. dosta posnata istoria, na *** vse niakoi im e vinoven. te ako iskaha da rabotiat i v bg ima rabota no te ne iskat .pokrai braneto mose i niakoe portmone da ischesne ot niakoi , presata e palna s nasite zigani po sveta sa salost obache te ne pisat che sa zigani a BALGARI .s tova stanahme isvestni v evropa che sme cherni i mrasni i marselivi
273
3
 
13
 
! Отговори
qwer преди 11 години
От ГЕРБ съм,но това вече ме вбеси,какви са тия *** които не могат,а и не искат да се интегрират и сега ще ги прибира държавата с народни пари,това са животни които не са нужни на Б-я,да ги оставят там да ги интегрират шведите,па ако успеят тогава да ни ги връщат,тези маймуни откъде са взели пари да отидат там,нима са платили само заминаването си,нали са на сезонна работа гнусните ***.А колко българи сега в момента искат да се завърнат в Б-я това питат ли се г-дата и не молят държавата ?
272
7
 
9
 
! Отговори
tikva07 преди 11 години
Ние за ромите мило и драго даваме, защото те са ни единствените гласоподаватели, които останаха
271
2
 
18
 
! Отговори
набор 73 преди 11 години
Имам 1 син аз съм магистър инж. физик , но калта под ноктите си ще дам ,ще го науча да не гледа назад и да бяга , без да се обръща , тук е ада !НЕ МОЖЕ ДА ИМА НА ВСЕКИ РАБОТЕЩ ПОНЕ 3 *** ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛЯ , то не е НАП , РУСО , ХЕЙ , ПОЛИЦИЯ , АРМИЯ , община инспектори и тн . .......50 процента от фирмите фалираха ВИЕ ГОСПОДА БОРИСОВ И ДЯНКОВ СЪКРАТИХТЕ ЛИ 50% ОТ СВИНЕТЕ КОЙТО ХРАНИМ ??????????
270
2
 
10
 
! Отговори
Набор 73 преди 11 години
Да не би да са отишли там щото всичко в БГ е наред . Взимаш 400лв заплата и плащаш зимата 400лв ток . Пенсионираме се на 70 ама ако си жив (вуйчо , наня и калеко не взеха лев пенсия светла им памет )Майка ми взе 1 пенсия ама от 2 год е оперирана от рак . Татко след 1 год ще вземе . Мъжът ми е много труден иначе от кога съм решила да се махаме не да работим в чужбина да живеем завинаги . Все заради някой съм тук . Що съм такъв отговорен *** . Имам 1 син аз съм магистър , но калта под ноктите си
269
0
 
18
 
! Отговори
хайде пак преди 11 години
Защо държавни пари.. да плащат семействата им ,даваха роднините на "закъсалите"какви яки пачки премятаха в ръцете сидокато даваха интервюта пред родните репортери.