Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС

Напрежението в общината ескалира
Обновена: 26 юли 2012 10:14 | 26 юли 2012 10:14,
127
Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС
Росица Янакиева. Снимка: архив Булфото

Напрежението в Перник между кмета на града Росица Янакиева от БСП и общинските съветници от ГЕРБ ескалира тази сутрин.

Пред сградата на общината са се събрали граждани, общинари и служители на администрацията, които водят ожесточен спор, показва bTV.

Вчера представителите на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник поискаха оставката на Янакиева, защото по техните думи притежават документи, които показват нарушения при отпускането на пари за ремонти след земетресението от 5,8 по Рихтер от 22 май.

"Има документи за разписани суми за нелепи дейности. Например 20 000 лева за ремонт на училище в Рударци, в което плочките са все още в кашоните", заяви общинският съветник Милена Миланова. "Парите на общината са похарчени за ремонти, които дори не са започнали. 3 милиона лева, които държавата ни предостави, бяха похарчени почти веднага за несвършена дейност", смятат от ГЕРБ.

Думите на Миланова бяха посрещнати с освирквания от страна на служителите на общинската администрация и част от събралите се граждани.

Росица Янакиева от своя страна определи тези твърдения като “инсинуации и откровени лъжи“. По нейни думи подобни обвинения не може да се отправят, преди да бъде направена проверка на извършените дейности, а такава не е стартирала.

Янакиева допълни, че тези малко по-малко от 3 милиона не са отпуснати за хората, а за ремонт на общинския сграден фонд, който включва повече от 130 сгради. От своя страна тя обвини държавната администрация в лъжа.

По нейни думи голяма част от парите, които са били обещани на хората, изобщо не са били отпуснати-
По думите й 8 500 души са потърсили помощ от държавата, а тя е подкрепила едва 190 човека.

"Отказите за помощ са масови. Готова съм да поведа перничани към София, за да направим палатков лагер пред Министерския съвет", закани се Янакиева.

Решенията за помощи за ремонт се взимат от междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Думите на Янакиева бяха подкрепени от жители на Перник и местните села.

Тогава бяха съпричастни, сега са безучастни. Нека не обвиняват кметицата Янакиева, заяви Антоанета Борисова от село Дивотино. Тя живее в една от къщите, които трябва да бъдат разрушени заради пораженията от труса. Дамата обясни, че всички политици, които са посетили пострадалите от труса населени места, са забравили обещанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма честен комунист ! просто изминалите години го доказаха ! Тези хора дето я защитаваха си защитаваха службите защото безработицата е бич .
48
0
 
4
 
! Отговори
Илина преди 11 години
Как да пращаме смс и да помагаме,предпочитам да дам лично 10 лв. на някой пострадал.Преди години във Велинград беше същата история на хора ,чиито къщи бяха пропукани дадоха жълти стотинки а някои наши хора си направиха вили.А По - възрастните помнят Стражица от заплатите всички дадохме по 5 лв. помощ и какво стана помощта отиде при пострадалите като кредит от банката.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народът срещу мафията ГЕРБ! Ха да видим кой ще победи!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората застанаха с лицата си пред ТВ-то и заявиха, че крадците са герберите! Плакаха пред телевизията заради мародерите от ГЕРБ, а не от кражби на кмета на Перник!
45
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама хората още я подкрепят защото краденето върви ръка за ръка с лъжата. Комунистите са изучени демагози, не я ли чухте колко е загрижена за бедните перничани и хората естествено се лъжат виждат колко тя е загрижена и иска да им помогне и държавата е виновна че не праща вече пари само че тези пари не са на червените и другари а на всички българи и ние не сме съгласни всички да изпращаме пари и крадливата кметка да си ги присвоява. Аз не вярвам комунист да не краде,просто такова животно няма.
44
1
 
0
 
! Отговори
До 52 преди 11 години
от Това имах предвид в пост 38.
43
16
 
4
 
! Отговори
ясновидка преди 11 години
Тая е голяма крадла! Още пращайте пари на Перник тя ще ги скъта!
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ама сутринта хората псуваха герберите по БТВ, а не кметицата!:)
41
11
 
7
 
! Отговори
www преди 11 години
До 47: Първо, нямам нищо общо с ГЕРБ; второ, лично мен ме вънаха поне 10 години назад; трето, кмета Янакиева КРАДЕ, нагло и безочливо. Дреме ми от коя партия е тя и от коя другите. Когато хванат друг да краде ще кажа същото.
40
7
 
8
 
! Отговори
към другаря Бояджиев преди 11 години
Ти ли се оказа тиквеника който вони от всички форуми. Не се мисли за герой ,защото червенитемърши все по малко народът може да ги обикне отново и колкото по-вече говориш за тикви толкова по-скоро съм абсолютно убеден че ти си този *** дето размирисва сутрин рано до вечер късно във форумите. Бойко може да е тиква но сравнявайки го със Серго е ухайно цвете.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
47 е за 45! Извинявам се на 46!:)
38
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВАЛА НА КМЕТА!!! МНОГО Е ПЕЧЕНА!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
46 преди 11 години
Не се притеснявай, че цитираш гербер! Нали цуцате от една копанка:)))
36
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не мога да си спомня някой комунист да не е мутра....да не би да имате впредвид Огнян Донев или Павлов ? Всичките другари забогатяха на гърба на българската беднотия и сега се опитват пак да издигат червеното знаме....но тъй като и Бойко започна да се проваля по-скоро няма да гласувам за никого отколкото да си поискам червените отново да се върнат и да пуснат червено-синята мъгла.
35
14
 
10
 
! Отговори
www преди 11 години
Абе хора, защо позволихте за се измести темата? ГЕРБ,БСП, дрън-дрън. Кмета КРАДЕ при това нагло и очевидно. А понеже краде от пострадали - това си е мародерство. Съжалявам, чецитирам човек от ГЕРБ ама думата е 100% вярна. Зарежете тук кой от коя партия е. Тази жена КРАДЕ!!!!!!
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите и в Монтана и в Перник не можаха да спечелят местните избори и сега впрегнали всички, че да ги свалят тези кметове:))) Е няма да стане! Хората не ви харесват вече бе мутри! не разбрахте ли!
33
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за перничани....И природата е против крадливите комунисти. Но нали казват че си заслужаваме избранниците. Таз бас хващам,че половината от парите ще ги отрадне,защото на комунистите им е заложено вече генетично!
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
партия ГЕРБ е една проста партия на лъжата и на оправдания с други
31
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борбата срещу мафията е тежка Янакиева! Бъди готова! Честните и почтени хора ще те подкрепят!
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пари за хората които сяа работили и са построили домове и са си плащали даници няма, а за да се приберат 200 роми от на майната си веднага се намериха нищо че са заминали на работа в в това без трудови договори и без да си помислят да си планират поне билет за връщане да не говорим за данъци