Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС

Напрежението в общината ескалира
Обновена: 26 юли 2012 10:14 | 26 юли 2012 10:14,
127
Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС
Росица Янакиева. Снимка: архив Булфото

Напрежението в Перник между кмета на града Росица Янакиева от БСП и общинските съветници от ГЕРБ ескалира тази сутрин.

Пред сградата на общината са се събрали граждани, общинари и служители на администрацията, които водят ожесточен спор, показва bTV.

Вчера представителите на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник поискаха оставката на Янакиева, защото по техните думи притежават документи, които показват нарушения при отпускането на пари за ремонти след земетресението от 5,8 по Рихтер от 22 май.

"Има документи за разписани суми за нелепи дейности. Например 20 000 лева за ремонт на училище в Рударци, в което плочките са все още в кашоните", заяви общинският съветник Милена Миланова. "Парите на общината са похарчени за ремонти, които дори не са започнали. 3 милиона лева, които държавата ни предостави, бяха похарчени почти веднага за несвършена дейност", смятат от ГЕРБ.

Думите на Миланова бяха посрещнати с освирквания от страна на служителите на общинската администрация и част от събралите се граждани.

Росица Янакиева от своя страна определи тези твърдения като “инсинуации и откровени лъжи“. По нейни думи подобни обвинения не може да се отправят, преди да бъде направена проверка на извършените дейности, а такава не е стартирала.

Янакиева допълни, че тези малко по-малко от 3 милиона не са отпуснати за хората, а за ремонт на общинския сграден фонд, който включва повече от 130 сгради. От своя страна тя обвини държавната администрация в лъжа.

По нейни думи голяма част от парите, които са били обещани на хората, изобщо не са били отпуснати-
По думите й 8 500 души са потърсили помощ от държавата, а тя е подкрепила едва 190 човека.

"Отказите за помощ са масови. Готова съм да поведа перничани към София, за да направим палатков лагер пред Министерския съвет", закани се Янакиева.

Решенията за помощи за ремонт се взимат от междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Думите на Янакиева бяха подкрепени от жители на Перник и местните села.

Тогава бяха съпричастни, сега са безучастни. Нека не обвиняват кметицата Янакиева, заяви Антоанета Борисова от село Дивотино. Тя живее в една от къщите, които трябва да бъдат разрушени заради пораженията от труса. Дамата обясни, че всички политици, които са посетили пострадалите от труса населени места, са забравили обещанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
17
 
! Отговори
www преди 11 години
Сутринта станах свидетел на пълното оскотяване на българина. Никой не се интересуваше от нарушенията на кмета. Бяха на принципа: Не ме интересува кой и какво е крал важното е и на мен да дадат пари. Ами ако кметицата не беше крала толкова много можеше да остане нещо и за тези, които наистина имат нужда. Кой знае!? Искам да видя кой от вас би платил по 1-2-3 лв на кв за полагане на найлон преди боядисване и 9лв за боядисване. В София цената е 2-3 лв на кв БОЯДИСВАНЕ полагането с найлон се подразб
28
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки срещу ГЕРБ е национален герой!
27
12
 
15
 
! Отговори
колега преди 11 години
Тая кметица е най-*** и корумпирано животно кото съм виждал...за съжаление си я избрахме...ха сега да ви е честито:)
26
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перник е единственият град,който от 5 години и повече не е помръднал.Общината в Перник е пред на няколко пъти щеше да фалира и то именно благодарение на усилията и ентусиазма на червената кметица, която умее единствено да краде и да лае. Жалко за перничаните и техния хубав град, но те сами направиха този избор- втори мандат застой и деградация!
25
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом чуя БСП веднага се сещам за мизерия и сиромашия. Кретицата на Перник няма интерес да помага на съгражданите си, тя желае те да се недоволни и да протестират - така са я инструктирали от позитано.
24
1
 
14
 
! Отговори
ИПОН преди 11 години
Защо днес откриват готови къщи в с Бисер ,а в Перкик ги няма никакви? Държавата е на всички ,а не на ГЕРБ!!!Наглост е да рекетираш пострадалите само защото кмета не е от ГЕРБ с това се мъчат да печелят време защото няма пари!!!
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само така Роси! България те подкрепя в борбата с мутренското правителство!
22
2
 
10
 
! Отговори
Ангелина преди 11 години
Тия гербери скоро правили ли са ремонт? Да видят за какви пари става на въпрос. Нямат представа за какво говорят и се заяждат само. Те самите не са наясно какви пари и за какви дейности са отпуснати.Оня пък - защо му боядисали стаята с латекс! Той минерална мазилка ли иска? Не можа да се изкара герой - че седи в стая на замаска само.
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна подкрепа на кметицата Дянков не даде никави пари . Дойдоха снимаха се и избягаха това направиха тиквите прости.
20
0
 
7
 
! Отговори
25 преди 11 години
Хихихихихи! Едно към едно си преписал от това, което каза гербера:)))))) Ама нямаше документи:))))))
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега Боко ша риве "Кметицата е виновна":))) След съда и предишните, сега ще мине и на локално ниво, че Междуведомствената комисия не си върши работата!Смех! Толкова интелектуална мъка има в ГЕРБ!
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Кметицата ! Трябва да се действа по твърдо и решително срещу гейберите !
17
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко палатки ще има Станишев там ли ще е
16
16
 
8
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
ЦЯЛАТА ИМ РАБОТА НА ЧЕРВЕНИТЕ *** СТАНА ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ СЕ ПРАВЕШЕ ПО ТОЗИ НАЧИН....ТРЯБВА ДА СИ МНОГО *** ДА ГЛАСУВАШ ПАК ЗА ТЯХ ...БЪЛГАРИНО !!!!
15
3
 
4
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Какви палатки ще опъва?Та *** не ги ли продадоха всичките?Спрете с помощи за безотговорни хора и мошеници!Политици на държавно и местно ниво се съзтезават с наши пари да си правят PR.Но за това сме си виновни ние, матреала.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко кметицата! Пари ще има! Първо обаче герберите ще трябва да платят прибирането електората си от Швеция:))
13
17
 
8
 
! Отговори
Aлов преди 11 години
Комунистическата свинка пак е направила удара.Те комунистите се радват на природни бедствия ,понеже знаят ,че ще има от държавата после гювеч.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кметицата ще опъне палатков лагер, когато си събере палатките от ***, т.е.никога.
11
27
 
23
 
! Отговори
optimist преди 11 години
За всички е ясно какво става, когато на власт е БСП, било то в общината или в мин. съвет. Каквото прави Янакиева сега, преди същото правеха Станишев, Овчаров, Петков и Масларова... Затова никога вече БСП!!!
10
26
 
24
 
! Отговори
Нищо ново преди 11 години
Комунистите само едно знаят -- да крадат