Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС

Напрежението в общината ескалира
Обновена: 26 юли 2012 10:14 | 26 юли 2012 10:14,
127
Кметицата на Перник готова да опъне палатков лагер пред МС
Росица Янакиева. Снимка: архив Булфото

Напрежението в Перник между кмета на града Росица Янакиева от БСП и общинските съветници от ГЕРБ ескалира тази сутрин.

Пред сградата на общината са се събрали граждани, общинари и служители на администрацията, които водят ожесточен спор, показва bTV.

Вчера представителите на ГЕРБ в Общинския съвет в Перник поискаха оставката на Янакиева, защото по техните думи притежават документи, които показват нарушения при отпускането на пари за ремонти след земетресението от 5,8 по Рихтер от 22 май.

"Има документи за разписани суми за нелепи дейности. Например 20 000 лева за ремонт на училище в Рударци, в което плочките са все още в кашоните", заяви общинският съветник Милена Миланова. "Парите на общината са похарчени за ремонти, които дори не са започнали. 3 милиона лева, които държавата ни предостави, бяха похарчени почти веднага за несвършена дейност", смятат от ГЕРБ.

Думите на Миланова бяха посрещнати с освирквания от страна на служителите на общинската администрация и част от събралите се граждани.

Росица Янакиева от своя страна определи тези твърдения като “инсинуации и откровени лъжи“. По нейни думи подобни обвинения не може да се отправят, преди да бъде направена проверка на извършените дейности, а такава не е стартирала.

Янакиева допълни, че тези малко по-малко от 3 милиона не са отпуснати за хората, а за ремонт на общинския сграден фонд, който включва повече от 130 сгради. От своя страна тя обвини държавната администрация в лъжа.

По нейни думи голяма част от парите, които са били обещани на хората, изобщо не са били отпуснати-
По думите й 8 500 души са потърсили помощ от държавата, а тя е подкрепила едва 190 човека.

"Отказите за помощ са масови. Готова съм да поведа перничани към София, за да направим палатков лагер пред Министерския съвет", закани се Янакиева.

Решенията за помощи за ремонт се взимат от междуведомствената комисия към Министерския съвет.

Думите на Янакиева бяха подкрепени от жители на Перник и местните села.

Тогава бяха съпричастни, сега са безучастни. Нека не обвиняват кметицата Янакиева, заяви Антоанета Борисова от село Дивотино. Тя живее в една от къщите, които трябва да бъдат разрушени заради пораженията от труса. Дамата обясни, че всички политици, които са посетили пострадалите от труса населени места, са забравили обещанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
4
 
! Отговори
До Застраховател преди 11 години
Щото примерно не желая някакви шиб*ни капиталистически фирмички да въртят парите от застраховката. Предпочитам да плащам на държавата и когато се случи нещо тя да ми възстанови щетите. НЕ ДА МИ ДАДЕ ПАРИ *** СМОТАН !!!Мамка му и на профита и на всичко. Искам да си живея спокойно живота без да се притеснявам за някакви фирмички, които днес ги има утре ги няма. Защо главния застраховател да има 2 мил. евро, а обикновенния човек (който работи не по-малко) 450лв на месец ???
88
2
 
5
 
! Отговори
ТхеЦритиц преди 11 години
Значи и палатка е откраднала...
87
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От личен опит знам, че по време на троинта коалиция, далаверте в Пернишка община процъвтяваха. Чистеха се едни дерета (рязане на храсти, клони...т.н.), нерегламентирани сметища, там където си е чисто и все поръчки до 49 000 лв без ДДС. Дойде Б.Б. и спряха, почнаха да го псуват също като повечето тук!
86
7
 
3
 
! Отговори
винкело преди 11 години
голема убавица е тази
85
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какви палатки говори тази кметица нали *** са ги продали.....
84
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя колко е откраднала, поне за три апартамента :)) Пък палатка щяла да ...опъва :))) С изкючение на най-много 10 български семеиства, които реално са пострадали (в Дивотино бабта и дядото, които ги даваха по телевизията например) другите са *** и пияници, където от порутените си БАРЛОГИ се опитват да ОДЕРАТ държавата..... за някой шише (далаверата). Полвин Перник се нареди да подава зачвления - тарикати с лопата да ги ринеш ....в ПеУник
83
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перничани си я избраха тая, да се оправят сега.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не бързайте да коментирате, другари. изачакайте да свърши одита и проверката на прокуратурата, за да не ставате допълнително смешни.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутев нали им обясни на перничани нещата...?!
80
5
 
5
 
! Отговори
РОМ преди 11 години
ЗАТОВА ЛИ НИ ДАДОХТЕ ПАЛАТКИ, Г-ЖА КМЕТ - ДА ГИ ОПЪВАМЕ ПРЕД МС?
79
2
 
7
 
! Отговори
Bingo-Bongo преди 11 години
И кметицата на ямболското с. Козарево Теодора Тачева присвои парите за канализацията и почна ремонт и смени дограми на една къща, която присвои с фалшиви документи и в момента срещу нея и сестра и се води наказателно производство! ТАКИВА СА КМЕТОВЕТЕ НА ГЕРБ! ТАКЪВ Е НОВИЯТ МОРАЛ!
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прибирайте се по пещерите, ***!
77
0
 
6
 
! Отговори
за 68 преди 11 години
То както е тръгнало според теб,всичко е червени мутри,дори и Софиянски,учителя на Пъпката!
76
10
 
25
 
! Отговори
от Перник преди 11 години
Срам ме е че живея в тая държава!! Няколко дни след земетресението целия министерски съвет се пистеше в Перник да обещава как ще дадат пари на хората сега какво - 70% отказани ремонти!! Има хора с оценка на щети за 27 хиляди им дадено по 2 хил лева да си построят нова къща!@! Сега измислиха това срещу Янакиева за да не дадат пари! ОСТАВКИ!!
75
5
 
23
 
! Отговори
Виждам, преди 11 години
че такъв е маниерът на цялата герберска пасмина - да очернят всички, които са против тях. Дори, когато правят съкращения в институциите, по "реформаторски причини" , запазват своите гъзоблизци и членове, независимо, че не отговарят на условията, които самите те са поставили, за заемането на съответна длъжност. Справка - коя да е администрация.
74
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А колко милиарда окрадоха ГЕРБ само за 3 години? Как е възможно при ниски цени на петрола, тук да продължава да расте цената на горивата? При добра реколта от зърно, цената на хляба защо расте? Защо не продължиха АЕЦ БЕЛЕНЕ ами вдигат цената на ел.енергията? Кога ще вземаме средно европейски заплати, остана по малко от година до края на мандата на ГЕРБ КОГА? Май, че не остана време? А сега каква е реалната безработица? Ето защо правят магистрали от икономия на асфалт, се правят пари.
73
3
 
17
 
! Отговори
82 преди 11 години
Какво нещо е нечетящия гербер, който разчита само на постове от централата:)))"Северозападна България е районът с най- бедно население в ЕС. Това показва класацията на Евростат изготвена на базата на покупателната способност на хората, живеещи в общо 271 района на Съюза."! - март 2011! Другото сам си го намери! Днес не ми е ден да образовам масите герберски:)))
72
2
 
10
 
! Отговори
до 79 Жиголо преди 11 години
Кметицата не се дава на Бибитко лесно.И в прекият, и в преносният смисъл на думата.
71
6
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Кой го обяви Станишев ли или Георги Димитров ,защото вие сте като оловните войници само това което казва вожда с червеният ореор е истина . Вашата истина си я дръжте за себе си !
70
0
 
4
 
! Отговори
до 77 - СМЕШКО преди 11 години
Те, червените били крадци.Те, сините били крадци.Те, жълтите били крадци.Те, сивите гербери и те били крадци.