Премиерът за тероризъм не говори

КСНС ще иска анализ на терористичната заплаха у нас
Обновена: 26 юли 2012 18:45 | 26 юли 2012 18:45,
200
Премиерът за тероризъм не говори
Бойко Борисов. Снимка: БТА

"Не, по тази тема - тероризъм, не!" - така премиерът Бойко Борисов отговори на въпросите за подробности около терористичния атентат в Бургас на 18 юли.

Той отказа да даде каквито и да било детайли около разследването на случая. Президентът Росен Плевнелиев също не беше по-сговорчив по темата.

Още по темата

Държавният глава повтори вече казваните по няколко пъти обяснение, че трябва да оставим компетентните органи да си свършат работата. “Тя в момента се върши компетентно, професионално и добре“, обясни държавният глава като се позова на разговорите си с други лидери.

Плевнелиев и Борисов дадоха изявление след днешния Консултативен съвет по национална сигурност, на който беше обсъден атентатът в Бургас.

Участниците се обединиха около становището, че терористичната атака в Бургас изисква нов анализ на динамиката на средата за сигурност, обяви държавният глава.

По негови думи защитата на българските граждани и на чуждите граждани в България от терористични посегателства остава приоритет на службите за сигурност.

Държавният глава обясни още, че е необходимо да се направи анализ на модела ни за противодействие на тероризма и на база на него да се изгради краткосрочната и дългосрочната държавна програма за борба със заплахата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев остана критичен към работата на правителството по терористичния атентат и след заседанието.

"Идеята да се премълчават и спестяват редица анализи, за да изглеждат нещата по-добре днес, могат да се върнат като бумеранг утре” заяви той.

Ще спестя някои оценки в името на излизането с единна държавна позиция, обясни Станишев.

Той припомни позицията на БСП, че атаката на практика е пробив в системата за сигурност на страната.
“По-трагичното е, че не чух достатъчно сериозен анализ на причините”, обясни червеният лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
koki преди 11 години
a we toq boiko 6to ne si hodi da si hva6ta torbata i da se omita zaedno s cqlata si sbir6tina nare4ena gerb ot kakto doide na vlast samo zakriva firmi predpriqtiq i t.n. bie se v gurdite 4e stroil magistrali da vidi dupkite v provinciqta kvo stava samo bezsramen *** kato nego se natiska da ostane na vlast pri uslovie 4e nikoi v taq durjava nikoga ne go e haresval nagul dolen *** produkt na SIK
86
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪРВИЯ ЧЕСТЕН И РАБОТЕЩ ЗА СТРАНАТА И НАРОДА СИ ПРЕМИЕР.ЗА ТОВА КОМУНИСТИТЕ СЕ *** САМО КАТО ГО ВИДЯТ---ЗАЩОТО НЕ Е КАТО ТЯХ---МАФИОТ И ПРЕСТЪПНИК.ЩЕ ИМА ВТОРИ СИГУРЕН МАНДАТ-НЯМА СЪМНЕНИЕ.И ТОВА ЩЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ
85
3
 
2
 
! Отговори
ЗАИЦЕВ преди 11 години
Комунистите спечелиха изборите и оправляват вече със пълна сила и мъжество ФОРУМА НА ДНЕС. БГ .Честито другари дано се оправите един друг и поздрави за ФОРУМНИЯТ премиер СС. Каишеф
84
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100% МОДЕРЕН ЛЯВ ПЕЩЕРЕН КРЕМЪЛСКИ КОМУНИЗЪМ--ДРУГО НЯМА.СЕГА НАВЛАСТ Е КОТИЛОТО НА ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ,АКО НЕ ВИХАРЕСВА ИЗБЕРЕТЕ СИ КОТИЛОТО НА СЕРЕГЕЙЧО СТАНИШЕВ...ЧЕРВЕНИ БУЗКИ И ОТПРЕД И ОТЗАД.ПРЕФИНЕН КАДЕЦ,НО ГОИЗДАДЕ АВСТРИЯ,С ЖЕНА ВАМП.ФАЛШИВ И ЛИЦЕМЕРЕН--ИСТИНСКИ ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК НА ПРОДАЖНИКА СТАНИШЕВИ НА КРЕМАЛСКАТА СИ СЕМКА--КРАВТА ВОДА НЕСТАВА,А ОТ...СЕМКАТА САЩО...ОРИГИНАЛНА КРЕМЪЛСКА ***...
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът никога не говори.Той позволява на думите да излязат;)
82
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ вече втора година са стиснали БСП за гушата под формата на отрязан достъп до всевъзможни кранчета за цоцане на евро средства, затова червените кърлежи вият в агония докато умират на сухо.
81
2
 
10
 
! Отговори
Разочарован преди 11 години
Никога допреди три години не аз който съм бил винаги десен избирател бих си дори и помислял, че някога ще пусна глас за БСП.Ужас!!!Но след Бойко и това ще се случи...още на следващите избори *** ще имат моя и на семейството ми глас.Оказа се че от лошото имало и по-лошо, и то се казвало Бойко и ГЕРБ.Анатема!
80
9
 
2
 
! Отговори
Doko преди 11 години
За Доган с двете ръце, но никога повече за комунисти и ченгета.
79
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
олеле -мале,какво го чака този народ зимата ,ако знае няма да ме търпи и един ден,но мен какво ме интересува..аз си имам и не се оплаква...добре съм си.ваш Боко
78
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убедих се, че наистина БСП е единствената алтернатива и сила, която може да измете тия комунисти. Поне имат твърд и постоянен електорат, което не е малко. Другото са кьорфишеци
77
4
 
5
 
! Отговори
Социопат преди 11 години
До 83Ти сладурче се моли да не дойдат ***, че герберчетата ще ви болят дупетата дълго време... Алексей и Гришата са ви приготвили цял отбор помаци да ви чешат по арестите!!!
76
6
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Че кой е казал че БСП ще дойде на власт?Това ще го мислим след като ви избиеме!
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вече не се чудя, когато западнярите ни гледат презрително.
74
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 80/Разбира се, че Станишев и Доган никога не са били комунисти или милиционери, от това именно се изяждат гербавите ***. Ако знаеш кога са били-напиши. А за да е бил агент-навярно се е изисквало много повече акъл отколкото за един милиционер.
73
0
 
3
 
! Отговори
НКАДВ преди 11 години
Друзя не мешете Кремал знаете защо, ако не питаите комсомолеца на кого продаде БМ-21 и кого обстрелваха със тях . После се чудите защо виси като прани *** пред вратата на Путин .И оня като го види и хваща гастроентиритис. Вие сте си предатели по рождение това си ви е във кръвта щом И РУСНАЦИТЕ ПРЕДАДОХТЕ
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е по добро за България от БСП! Даже и ГЕРБ!
71
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ТОГАВА КОГАТО СТАНИШЕВ СТАНЕ МЪЖ И КОГАТО РУМЕН ПЕТКОВ ПРЕСТАНЕ ДА ПИКАЕ ВЪВ ВСЯКА ДВИЖЕЩА СЕ ВОДА.А ТОВА ЗНАЧИ НИКОГА
70
3
 
5
 
! Отговори
Ran преди 11 години
Интересно е, като си отидат герб и дойдат позитанковците-какво се променя. Въртят се едни с други комунисти и Бг пак на дъното и ще гледа Европа през крив макарон. Просто комунизма няма изкореняване и в 21 век.
69
3
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 11 години
Вари го, печи го: Тиквата си остава Тиква...
68
2
 
2
 
! Отговори
ДО 70 преди 11 години
...БРАВО...ЩОМ СЕРЕГЕЙЧО И АГЕНТ САВА НЕ СА...СИГУРАНО БРИТАНСКАТА КРАЛИЦА Е...