Службите си вършели работата добре, заключиха от ГЕРБ

Цветанов бил "в истерия" при изслушването за атентата в НС, каза червен депутат
Обновена: 27 юли 2012 16:02 | 27 юли 2012 14:00,
177
Службите си вършели работата добре, заключиха от ГЕРБ
Снимка: БТА

Службите си вършат работата добре. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след закритото заседание на парламента, на което бяха изслушани  вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на външните работи  Николай Младенов и ръководителите на специалните служби за  терористичния акт на летище Бургас.

По думите на Велчев е популизъм да се твърди, че такъв акт може да бъде предотвратен. Той припомни, че подобен вид атентати е имало и в САЩ, и във Великобритания, и в Испания, и в Русия.

От една страна, опозицията ни обвинява, че сме полицейска държава, от друга страна, искат да проверяваме всеки гражданин, който по нищо не може да се каже, че е нарушил закона, защото бил съмнителен, посочи Велчев.

Виждате, от световните агенции никой не обвинява българските служби за допуснати грешки или небрежност, изтъкна  Велчев.

В отговор на репортерски въпроси за самоличността на атентатора, Велчев каза, че всяка една информация би попречила на разкриването на хората, които са извършили и стоят зад този атентат.

След изслушването стана ясно, че по време на заседанието вицепремиерът Цветанов и депутатът от левицата Атанас Мерджанов са влезли в конфликт. Пред журналисти Атанас Мерджанов обясни, че скандалът е започнал след
негова реплика към министъра на вътрешните работи, че не трябва да настоява за парламентарен контрол, след като самият не се явява в комисия, когато го викат от опозицията.

Още по темата

Министърът беше уязвен, каза ми, че не съм внесъл нито едно  предложение по закона за НРС, а този закон не е внесен още в деловодството на парламента, разказа Мерджанов. Според него Цветанов очевидно е изпаднал в истерия.

"Човек, който не може да си сдържа нервите, се съмнявам, че може да ръководи спокойно най-отговорното ведомство, каквото е МВР", коментира депутатът.  Той уточни, че реакцията на вицепремиера е била от микрофоните на парламентарната трибуна и след това заседанието е било прекратено.

Всяко едно преекспониране на нещата вреди на бизнеса, на туризма и името на България, каза Велчев и добави, че трябва да се изнася само това, което е необходимо или може да бъде от полза на държавата.

Работим много добре с партньорските служби, подчерта след изслушването шефът на ДАНС Константин Казаков. 

Мерки за сигурността на страната се предприемат непрекъснато, посочи той. Казаков добави, че всички служители са много добре подготвени. От оперативна гледна точка си изпълняваме задълженията, поясни Казаков. Той определи като несериозни твърденията, че израелското разузнаване е "узурпирало" разследването за атентата в Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
25
 
! Отговори
ковача рачо преди 11 години
цветанчо крадливата физкултурна мутра,както всички от герб.
122
2
 
31
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Цялото управление на ГЕРБ се свежда до нещо просто - нека нещата си се развиват сами, а ГЕРБ нищо да не пипат, защото е ясно защо - калинки и само ще се размирише още повече. Точно затова ГЕРБ сега изпадат в истерия - защото нещата отидоха на зле с този атентат и сега се налага хем да обясняват защо нищо не са направили досега, хем се налага и нещо да направят,а ГЕРБ не знаят какво. Резултатът е истерия.
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
razbira se 4e MVR i li4no CeftanoF si svarsiha dobre rabotata po otnosenia kym atentata i atentatora tresnal reisyt s izraelcite.Cefko taka e zamaskiral ubieca, 4e dori izraelskie i statskite kriminalisti nemogat da go predstaviat publi4noza sravnenie USandosite pristigat na 2rata minuta ot zapo4vaneto na strelbata v Colorado i ubiecyt e arestuvan.
120
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оперативно-агентурните структури на службите са съставени от фитнес-чалгарчета, деца на мама и тате..."Мозъчният тръст" е съставен от ***-милиционери като Цветанов, Флоров...Какви резултати да очакваме?
119
0
 
28
 
! Отговори
Баба Пена преди 11 години
В коя друга държава не смееш да споменаваш имена по телефона - да не вземе нещо да ти се случи?Само в тази отвратителна държава България.Ако можех не бих плащала никакви данъци,осигоровки.Не искам и здравни,за да лекуват после ***.Кой колкото плаща това заслужава.
118
2
 
20
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Едно си баба знае,едно си баба бае.Били си свършили работата.Добре,че за атентата им помагат и чуждите служби.Просто не мога да повярвам дали си вярва на това,което го говори.Или просто се намира на приказки.При такива министри се чудя как крета тази държава.Ами с какво закъснение и медиите отразиха случващото се в Бурказ.Цялата ни държава е последна дупка на кавала.
117
1
 
30
 
! Отговори
Реалност преди 11 години
Плащайте данъци да храните МВР и ДАНС,а те ще ви подслушват и гаврят с вас,това е България за съжаление пародия на държава!!!!!!!!!
116
2
 
20
 
! Отговори
asd преди 11 години
Антитероризъм, служби с неограничени възможности за следене на обикновените граждани. Всичко е пълна заблуда. Много по-голяма вероятност има да загинете в катастрофа, от лекарска грешка и неправилно лекуване, от безпаричие и т.н. Така, че отново ни правят на балами и ни отклоняват вниманието от истински проблеми. А те са, че обедняваме, намаляваме като население, *** се множат и никое правителство вкл. на ГЕРБ не се справиха с тези неща. Другото са празни приказки и отклоняване на внимание.
115
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо се изнерви защото Доган няма да може да му подари чрез някоя от ДПС фирмите някое апартаментче, както предния път сигурно! Доган го е разлюбил и Цецко се е поболял психически:))
114
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за коя опозиция говорим,за тази която подари половин България на доган?
113
0
 
219
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхотни служби! Точно по време на атентата в Бургас ограбиха пощенски клон за 300 лв! При пълен град с полиция! Да ви пикая на службите и на министъра!
112
24
 
4
 
! Отговори
НИКОГА БСП преди 11 години
Всички премиери през последните 15 години в края на третата година от мандатите си са с по-висок дял на неодобрение от одобрение, но изключение прави настоящият Бойко Борисов. Положителните оценки за него са повече от отрицателните. Заключението е от сравнителен анализ на Националния център за изучаване на общественото мнение на третата година от управлението на ГЕРБКритичността към кабинета на Сергей Станишев пък от самото начало на мандата не е довела до големи обрати в обществените настроения, там неодобрението е останало трайно по-високо от одобрението през целия мандат.
111
24
 
3
 
! Отговори
Б.Борисов преди 11 години
Какво плюете бе комунисти?Цецко е точно момче ,познавам го от малък!
110
12
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
ДНЕС.БГ, защо не отразявате случващото се с Любомир Павлов и Огнян Донев? Запълнили сте си главната стая с глупости, кой тропнал по масата, кой пръднал в асансьора!!!
109
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ТЕ КОЛЕГИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ С ЕДНИ БАГЕРИ ... КОПАЯТ ... И ВАДЯТ ТРУПОВЕ и ги назначават по висшите етажи на властта. мъка мъка.
108
1
 
5
 
! Отговори
Почти го докарва преди 11 години
Едно време римските патриции ПОЧТИ ТАКА са гледали плебеите.П.П.Плебеи или *** (на латински plebs множество, народ) са хората, които по времето на римската Република не принадлежат към аристокрацията - патрициите (lat. patres "бащи, предци). Това са предимно селяни и занаятчии. Не са обаче и РОБИ, които по това време били две трети от римското население.
107
1
 
33
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Да обобщя изказването на плиткоумния министър.Ако под работа разбирате бездействие-то ние имаме най-работещите служби.
106
0
 
23
 
! Отговори
Боцето преди 11 години
ГРОБ в гроб!
105
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за първи път престъпниците се пропукаха в арестите и започнаха да пеят (под душовете)[бел.ред.] и ТЕ КОЛЕГИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ С ЕДНИ БАГЕРИ ... КОПАЯТ ... И ВАДЯТ ТРУПОВЕ.
104
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите да ходят да утешат министъра си и да съберат мангизите за Боевски, че да го откупят от Бразилия:)