Службите си вършели работата добре, заключиха от ГЕРБ

Цветанов бил "в истерия" при изслушването за атентата в НС, каза червен депутат
Обновена: 27 юли 2012 16:02 | 27 юли 2012 14:00,
177
Службите си вършели работата добре, заключиха от ГЕРБ
Снимка: БТА

Службите си вършат работата добре. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев след закритото заседание на парламента, на което бяха изслушани  вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на външните работи  Николай Младенов и ръководителите на специалните служби за  терористичния акт на летище Бургас.

По думите на Велчев е популизъм да се твърди, че такъв акт може да бъде предотвратен. Той припомни, че подобен вид атентати е имало и в САЩ, и във Великобритания, и в Испания, и в Русия.

От една страна, опозицията ни обвинява, че сме полицейска държава, от друга страна, искат да проверяваме всеки гражданин, който по нищо не може да се каже, че е нарушил закона, защото бил съмнителен, посочи Велчев.

Виждате, от световните агенции никой не обвинява българските служби за допуснати грешки или небрежност, изтъкна  Велчев.

В отговор на репортерски въпроси за самоличността на атентатора, Велчев каза, че всяка една информация би попречила на разкриването на хората, които са извършили и стоят зад този атентат.

След изслушването стана ясно, че по време на заседанието вицепремиерът Цветанов и депутатът от левицата Атанас Мерджанов са влезли в конфликт. Пред журналисти Атанас Мерджанов обясни, че скандалът е започнал след
негова реплика към министъра на вътрешните работи, че не трябва да настоява за парламентарен контрол, след като самият не се явява в комисия, когато го викат от опозицията.

Още по темата

Министърът беше уязвен, каза ми, че не съм внесъл нито едно  предложение по закона за НРС, а този закон не е внесен още в деловодството на парламента, разказа Мерджанов. Според него Цветанов очевидно е изпаднал в истерия.

"Човек, който не може да си сдържа нервите, се съмнявам, че може да ръководи спокойно най-отговорното ведомство, каквото е МВР", коментира депутатът.  Той уточни, че реакцията на вицепремиера е била от микрофоните на парламентарната трибуна и след това заседанието е било прекратено.

Всяко едно преекспониране на нещата вреди на бизнеса, на туризма и името на България, каза Велчев и добави, че трябва да се изнася само това, което е необходимо или може да бъде от полза на държавата.

Работим много добре с партньорските служби, подчерта след изслушването шефът на ДАНС Константин Казаков. 

Мерки за сигурността на страната се предприемат непрекъснато, посочи той. Казаков добави, че всички служители са много добре подготвени. От оперативна гледна точка си изпълняваме задълженията, поясни Казаков. Той определи като несериозни твърденията, че израелското разузнаване е "узурпирало" разследването за атентата в Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Службите си вършели работата добре - това какво означава? Излиза, че щом службите не са попречили на ГЕРБ да докара тероризма в България, значи си вършат добре работата.
82
0
 
9
 
! Отговори
Срещу два лева. преди 11 години
Цецо спешно моли някоя врачка от Женския пазар да дойде да му гледа на кафе. Срещу два лева. Въпросът му към врачката е: Кой е атентаторът?"
81
0
 
12
 
! Отговори
има нещо сбъркано преди 11 години
Има нещо сбъркано тука...."Службите си вършат работата добре"...-все пак нали в Бургас бе атентата...Може ли да плещиш такива глупости, като разчистваш отломките от човешки тела?
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпаднал бил в истерия - по-верчотното е, че истерията е станала явна.
79
0
 
17
 
! Отговори
да преди 11 години
Три години ги слушаме как се хвалят по всички телевизии ,а в действителност от лошо,по лошо става. Мили г-да министри и ние живеем в тази държава,хайде по спокойно го давайте?Егати смешниците.Как може да излезеш пред цял народ и да го лъжеш най безсрамно.Тези наистина ни смятат за ***.Ама дали ние сме ***?
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, ако следващите управляващи се заемат както трябва с ГЕРБ, дали ще остане геребераст вън от затвора?
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мухите кацат върху л***йно.Справка: днес в сутрешния блок на БТВ
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам магистрали !
75
0
 
9
 
! Отговори
4око преди 11 години
Малкото морал ,който ми е останал не ми позволява да кажа какво мисля за тоя *** на снимката...
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При толкова много гафове, в една нормална държава, министъра досега над 100 пъти трябваше да си подаде оставката и то без да изпада в истерия.
73
0
 
9
 
! Отговори
До 95 преди 11 години
...начело с БОКО ТИКВАТА!
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ужас! Цецо Апаратамента изкуфя:)))))
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лекувайте Цецито! Човека усеща вече твърдият нар, който ще споделя с Боцко! Гласувам за всеки, който ги изправи до стената! 3 години унищожаваха всичко българско, но идва реда им и изпадат в истерии, паранои, мании и т.н.
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станашев подписал да се взриви чинията на Бузлуджа,да не стане сакатлък
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ШКН ЯЬП
68
6
 
1
 
! Отговори
Станишко до ББ преди 11 години
Застанете пред компютъра. Влезте в "Гугъл" и:1. Напишете "Станишко Тиквата;2. Напишете Боко Тиквата3. Сравнете резултатите.
67
0
 
3
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВОСТ преди 11 години
Ръката Му отдава всекиму дължимото
66
2
 
5
 
! Отговори
Цирк БиБи преди 11 години
Някакви циркове са ставали в Парламента :) Някой знае ли подробности?
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
професоре научи се да пишеш ,неграмотен си
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо Истерика! Пък аз си мислех, че ще си остане само Цецо Брокера!:)))) Той се развива! Сега е Цецо Брокеров Истериков:))