Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни

Одобрените от МС 980 хил. лв. са по-малко от разходите за полети през минали години
30 юли 2012 18:55,
327
Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни
Администрацията на президента е направила стриктни разчети според финансовото състояние на държавата. Снимка: БТА

За осъществяване на международната програма на държавния глава, вицепрезидента и цялата администрация в бюджета за 2012 г. са заложени едва 94 000 лв. по параграф „Краткосрочни командировки в чужбина“.

Тази сума  е крайно недостатъчна за осъществяването на международната дейност на президента, вицепрезидента, секретарите, съветниците и други служители от администрацията.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания относно одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства в размер на 980 хил. лв. по бюджета на администрацията на президента за 2012 г.

В този параграф не са предвидени никакви средства за покриване на разходите на Авиоотряд 28, които от 2011 г. се заплащат от бюджетите на съответните администрации, се посочва в съобщението.

Още по темата
Одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства по бюджета на администрацията на президента за 2012 г. в размер на 980 000 лв. са сравнително по-малко от направените разходи за полети със специално предназначение през предходните години.

Например, през 2007 г. са направени разходи за полети на президента и вицепрезидента в размер на 1 177 927 лв., през 2008 г. - 2 280 733 лв., през 2009 г. - 1 458 743 лв., и то при по-ниски цени на горивата, се уточнява в съобщението.

Международната програма на президента е съобразена с външнополитическите приоритети на страната ни и с интензивния календар на международни срещи на най-високо равнище.

Администрацията на президента е направила стриктни разчети на всички разходи на институцията, съобразявайки се с финансовото състояние на държавния бюджет, категорични са от прессекретариата на държавния глава.

Бюджетът на администрацията на президента за 2012 г. е определен в размер на 4 136 000 лв. – най-ниският за последните 10 години, в т. ч. и с 50 000 лв. по-малко от този през 2011 г., посочват още от администрацията на Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
2
 
24
 
! Отговори
Счетоводител преди 11 години
абе какви са тия разходи бе, какъв президент,каква администрация!!! какви полети. За държава като българия това са много пари. Тъпата му администрация да седи и да буук-ва евтини полети, вместо да си търкалят дупетата в бизнес класа. Графиците за разходките на президента в чужбина са строго фиксирани, и аз лично се наемам да му намеря полети за ВСЕКИ ДЕН ако иска, от днес до края на годината, за една десета от сумата!!! ама наглост...
251
1
 
15
 
! Отговори
?? преди 11 години
А ми беше симпатичен като министър.Смятах,че е новатор,че е енергичен и интелигентен.Колко съм грешяла и как първоначалното впечатление лъже.Оказва се консуматор,който забравя мизерията на електората си,глада на една трета от народа си,ненаситен за слава и изяви,които не носят добро на държавата, но показват лековатостта на личност,лепнал еуфорична усмивка на откъснал че от действителността човек. Я да погледне надолу към болните и гладните,обезверените и измъчените си сънародници и да спре с и
250
1
 
20
 
! Отговори
14515461654156546 преди 11 години
Тоя *** с меки китки му казах от кабинета си да не излиза той хукнал и в чужбина да ни излага
249
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре да открият банкова сметка на президента за дарения,че не му стигат парите да си вее *адника къде ли не.НАГЛИ БЕЗСРАМНИЦИ!
248
1
 
21
 
! Отговори
спаско преди 11 години
летииии Росенчоооо, летииии!!!
247
1
 
15
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
Че на тази кукличка за какво й е изобщо да пътува, или пък да ходи да се показва пред хората?? Да ходи шефа му Боко, той и без това си е и президент и премиер..поне ще спестим някой лев ...
246
0
 
24
 
! Отговори
до джони от 282 преди 11 години
Не, изобщо да не ходи никъде- ние тук сме му свикнали на мрънкането, но всяко негово излизане в чужбина е само да слугува на чужди интереси. Това слугуване е държавно предателство и аз не искам от моите пари да се плаща на предател, който работи против мен
245
0
 
21
 
! Отговори
Jonnie преди 11 години
Напълно те съпортвам 282! Плевнелиев получи бонус от 1 милиард и пак не му стигат! Нали е милионер - да си додада от личните доходи, за да ходи по визити.
244
0
 
21
 
! Отговори
предложение преди 11 години
аз предлагам изобщо да му спрат ходенето в чужбина, защото освен дипломатически скандали и недомислия, Президентът явно лобира за интересите на една друга нация- нека САЩ и лично Хилърито да си го вземат на издръжка- така поне ще бъде явно кой го храни и на кого слугува, не ние с нашите пари да отглеждаме един антибългарин
243
0
 
20
 
! Отговори
lilava_duga преди 11 години
На Роската, ако са му недостатъчни да му дам да се справя с моята заплата:) Айде стига спекулации и без това не спира да си вее перчема напред-назад без повод!
242
0
 
21
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Господа управляващи и моите доходи са крайно недостатъчни ама.......
241
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И моите пари са крайно недостатъчни за оцеляване в България
240
0
 
7
 
! Отговори
Аря Монева преди 11 години
Чудесно се развиват нещата , няма що. В България се случват терористични атаки, докато през това време президентът се забавлява на разходките си в чужбина, плащани от данъкоплатците. Уж признаха че имаме проблем с националната сигурност, а как мислят да го решат. Това трудно ще стане без вливане на солидна сума пари. Откъде ще ги вземат с;ед като президентът прахосва милиони за екскурзиите си.
239
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 11 години
Увяхналите гербери, ореваха до небето ,как гоце си купил ловна пушка за 50000евро,а комсомолеца президент всеки месец ,му актуализират бюджета.
238
0
 
10
 
! Отговори
Ива Хикова преди 11 години
Как да са достатъчни като президентът не се задържа буквално на родна земя, може би и за това звучи толкова неадекватно на фона на родната реалност!? Като на един истински послушко Бойко просто нямаше как да не му отвърне с този жест на щедрост, от държавният глава остава единствено да следва своята go west стратегия, която освен допълнителни разходи към момента друго не ни носи.
237
0
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Аха на тоя са му крайно недостатъчни а предни бяха с 1 милион по-малко и му бяха достатъчни, какво тоя само в хотели за 1000 евро нощувщката ли спи , нали се хвалеше в предизборната кампания , че е спал по паркингите в Германия , те са си още там може да спести някой лев на страната.
236
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е тръгнал тоя бе, Рачко Пръдлето, по прекор Клъстеро....
235
0
 
7
 
! Отговори
Калитко преди 11 години
Тоя лигльо пак захленчи за пари, да вземе от жена си. Той обаче, нали е под чехъл, пак ще се завре под леглото. Така е, когато жената е глава на семейството, главата на нацията е ***. И кво пък толкова има да обикаля тоя льольо. Ква е тая страшна програма дето ще изпълнява, ще присъединява Чехословакия към Полша ?!? Явно господарят му Боко *** е решил да точи пари и от президентството. Овца начело на нацията = овча нация.
234
0
 
14
 
! Отговори
?? преди 11 години
Плевнелиев иска още пари за пътувания,бюджетът му е малко,парламентът харчи 175000 за тоалетна хартия,кърпички и прах и за пране /какво ли перат толкова там/,купуват усилено нови коли,защото животът им е безценен и харчат за ремонта на автопарка си пак по същата причина, депутатите освен законните си пари вземат над 1450 в пликче необлагаеми и всеки уикенд въртят празни коли до провинцията,щото е евтино,а ние се издържаме с по 200 лева месечно,защото им плащаме изброеното и сме незначителни
233
0
 
16
 
! Отговори
НАХАЛНИК преди 11 години
ТОЗИ Е ГОЛЯМ НАХАЛНИК-ВМЕСТО ДА СИ СЪБОРИ НЕЗАКОННАТА ВИЛА НА САМИЯ БРЯГ НА МОРЕТО СЕ ОПРАВДАВА, ЧЕ И ДРУГИ НАОКОЛО ИМАЛИ ТАКИВА, ДАЖЕ ПО-ГОЛЕМИ. СЕГА СЕ НАПЪВА ДА СТРОИ ТЕХПАРК, ДАЖЕ МУ ДАДОХА ВЕЧЕ СТРОИТЕЛНО ПЕТНО- НАЛИ ЗНАЕМ С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАШЕ, ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПОЛИТИК- СЪС СТРОИТЕЛСТВОТО НА СОФИЙСКИЯ ТЕХПАРК,САМО ЧЕ ИНВЕСТИТОРЪНТ БЕШЕ ГЕРМАНСКИ - ЯВНО ПАК НЕГОВАТА ФИРМА ЩЕ ЛАПНЕ ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО