Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас

Изпращаме на Израел снимки на терориста, на поръчителите и съучастниците му
Обновена: 31 юли 2012 17:44 | 31 юли 2012 17:41, Елка Василева
82
Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас
Лицето на терориста е пресъздадено на 95%. Снимка: Reuters

Съдебномедицинските експерти почти са готови с пресъздаване на образа на атентатора, който уби шестима души при бомбеното нападение на 18 юли в Бургас. Това заяви министърът на туризма Делян Добрев, цитиран от израелското президентство и от Франс прес.

"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца", съобщи канцеларията на президента Шимон Перес, цитирайки изказване на Делян Добрев на среща с него в Ерусалим.

"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.

Разследването е установило, че атентаторът е бил в България около 20 дни преди да извърши нападението, добавил Добрев.

Още по темата

Съучастниците му се издирват интензивно, уточнил Добрев.

От своя страна президентът Шимон Перес, цитиран от „Аруц Шева“, е заявил, че „Израел разполага с информация за убийците и отговорните“ за терористичния акт в Бургас. Перес е благодарил на българското правителство за сътрудничеството в разследването на инцидента.

При атентата срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас бяха убити петима израелски туристи и българският им шофьор, както и атентаторът, припомня АФП.

Малко след нападението от 18 юли българското вътрешно министерство излъчи видеозапис от камера за наблюдение на летището в Бургас, показващ бял човек, който би могъл да е атентаторът. Той е бил с дълга коса, може би перука, отбелязва Франс прес.

Според съдебния лекар, който е прегледал останките на атентатора, "той е бил на възраст между 25 и 30 години, може би малко по-възрастен", със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход".

Израел заявява, че атентатът е поръчан от Иран и изпълнен от ливанското шиитско движение Хизбула. Техеран яростно отрича, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много жалко за всеки който застава срещу Израел и евреите. Защото всеки който застава срещу Божия народ си намира майстора, особено такива терористи, надъхани анархисти и разни други с изопачено мислене. А да не говорим че с този си начин на живот директно си подписват декларацията към Ада.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА ПОЧТИ 50 ГОДИНИ ЛИ Е,КАТОТЕРОРИСТИТЕ ВЗРИВИЛИ СВЕТА СОФИЯ...ПАЛЯТ ВЗРИВЯВАТ УБИВАТ,КРАДАТ И...ЛИЦЕМЕРЯТ...СВЕТА ГИ ЗНАЕ НАЩЕ ТЕРОРИСТИ--КРЕМЪЛСКИ ***...
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Многото въпросителни се разкриват по пътя на логиката - ако си е сложил перука той се е опасявал че ще бъде разпознат - а това води след себе си към други изводи и предположения.
64
0
 
3
 
! Отговори
Забулена тайна преди 11 години
Има съмнение, че показаното с младият мъж с раницата е фотомонтаж, умело вплетен в действителноста. Има много въпросителни, например че информацията за атентата се обявява в 17:06, а атентатът е в 17:24;.аутопсиращия лекар казва, че атентаторът бил едър 100 килограмов. Въобщеабсолютна тъмна работа-
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе да викнат Боунс. Тя ги разбира работите.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А, мерси. Ние ги видяхме в Бивол :)
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почти..... Или имаш снимка или не?!? Ако нямаш тепърва рисуваш портрета, щом рисуваш портрета значи още не знаеш кой е.... Абе на този льольо няма ли кой да му каже да спре да се излага.... Министър на икономиката, енергетиката и туризма е все пак ако не е разбрал. Не му влиза в работата да коментира на Цвъки прерогативите.
60
0
 
5
 
! Отговори
Dimitrov - France преди 11 години
Може би млад,може би по-стар,може би с перука,а може би и без ,може би бял,но може би арабин - то и аз така мога да идентифицирам предполагаем атентатор , който най-вероятно може би си се разхожда сега някъде из Европа !Никаква гаранция ,че шестият труп е неговия !
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нещо се обърках--бълг.разследващи почти били готови с идентификацията на атентаторите и щели да я изпратят на израел,които вече разполагали с тая информация???тоест,може би,излиза че едва ли не,израел знае кои са или кои трябва да са атентаторите,и постепенно това си изяснява и на нашите разследващи.,които после публично ще кажат на израел,че наи накрая са схванали какво се иска от тях.бреи *** работа ,бреи....
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според съдебния лекар, атентаторът е със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход"Да плачеш ли, да се смееш ли..
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mqza na KIMI
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те арабите понеже са едни светлокожи...Виж сега, ако таквоз - няма кво, обаче тъй кат' нали, сматяй че моля ти се, после да не кажеш, че не сме се разбрали.
55
0
 
5
 
! Отговори
пууууууууу преди 11 години
Аман от терористи.Те българите не могат да свършат добра работа а ще си мотат за щяло и не щяло.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"почти", "вероятно", "би могло", "би могъл", "може би".... на това "основание" аз съм "почти" животно, вероятно съм "разумен", "би могло" да съм от африкански произход, който "би могъл" да не е съвсем такъв, но все пак "може би" съм човек..... да ви имам разследването...
53
2
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Почти, но не съвсем...че чак и съучастници му намериха... Сигурно ще се окаже, че в България има действаща клетка на Хизбулла...
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почти....... е пресъздаден образът на атентатора от БургасИзпращаме на Израел снимки на терориста, на поръчителите и съучастниците му................................Това ПОЧТИ ,каква роля играе?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изпращаме на Израел снимки на терориста, на поръчителите и съучастниците му.........................................хахахахахахахахахаха Тия простаци ме разбиха!!МИ 6,Мосад и т.н. ряпа да ядат!Какви ли простотии са им изпратили ТИКВОЧИТЕ?СРАМ!СРАМ!
50
2
 
8
 
! Отговори
AZ SAM PROSTO 4OVEK преди 11 години
Atentatat e delo na taynite slujbi na Mossad.Taka 4e nikoga nqma da hva6tate istinskite prastapnitsi. Izrael o6te ot minalta godina saob6te6e za tozi atentat.Sas sel da napadat na Iran. Zaredi voynata s iran Izrael gotova da ubiva dori sobstveniq si narod.
49
1
 
13
 
! Отговори
Почти отегчен преди 11 години
Почти е време да си ходите, ало, почтиправителството, за вас се отнася. А мен почти не ме интересува как е малкото име на Ахмед. И почти съм съгласен, почти, дето били изрелци, да ги взривяват. Но почти само на тяхна територия. А тук у нас работа съвсем нямат!
48
0
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 11 години
Уважавам доблестта ти да си признаеш, че си ***. Но да си говориш сам, вече е малко налудничаво.