Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас

Изпращаме на Израел снимки на терориста, на поръчителите и съучастниците му
Обновена: 31 юли 2012 17:44 | 31 юли 2012 17:41, Елка Василева
82
Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас
Лицето на терориста е пресъздадено на 95%. Снимка: Reuters

Съдебномедицинските експерти почти са готови с пресъздаване на образа на атентатора, който уби шестима души при бомбеното нападение на 18 юли в Бургас. Това заяви министърът на туризма Делян Добрев, цитиран от израелското президентство и от Франс прес.

"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца", съобщи канцеларията на президента Шимон Перес, цитирайки изказване на Делян Добрев на среща с него в Ерусалим.

"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.

Разследването е установило, че атентаторът е бил в България около 20 дни преди да извърши нападението, добавил Добрев.

Още по темата

Съучастниците му се издирват интензивно, уточнил Добрев.

От своя страна президентът Шимон Перес, цитиран от „Аруц Шева“, е заявил, че „Израел разполага с информация за убийците и отговорните“ за терористичния акт в Бургас. Перес е благодарил на българското правителство за сътрудничеството в разследването на инцидента.

При атентата срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас бяха убити петима израелски туристи и българският им шофьор, както и атентаторът, припомня АФП.

Малко след нападението от 18 юли българското вътрешно министерство излъчи видеозапис от камера за наблюдение на летището в Бургас, показващ бял човек, който би могъл да е атентаторът. Той е бил с дълга коса, може би перука, отбелязва Франс прес.

Според съдебния лекар, който е прегледал останките на атентатора, "той е бил на възраст между 25 и 30 години, може би малко по-възрастен", със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход".

Израел заявява, че атентатът е поръчан от Иран и изпълнен от ливанското шиитско движение Хизбула. Техеран яростно отрича, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
Аз си мислех, че Ястребът е избрал това изображение, защото България не му е безразлична. Ще ми се да мисля, че турците, които влизат в този сайт, дори когато са сърдити, всъщност поне малко обичат България и ругаят само защото все още са обидени от т. нар. "възродителен процес" или защото животът им тук е труден и сравняват икономическите беди тук с развитието, което Турция успя да реализира в някои области.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
26-ти, официално хлябът няма да промени цената си.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха, още малко и да съберат 3D пъзела от 17 000 частици и ще се окаже, че е бил на израелски турист.
24
1
 
4
 
! Отговори
И стана чудо преди 11 години
Ауууууу ЧУДО, а не е минал даже и месец ! Кой ви ги поръчва тия драсканици, само и само да не пишете, че хляба ще се увеличи само с някакви си стотинки. Вероятно около 99 стотинки за килограм ?!
23
1
 
7
 
! Отговори
огледало преди 11 години
Делянчо, некомпетентни лица като теб, не могат да дават компетентни мнения за неща, които са далеч от тяхната компетентност.
22
0
 
5
 
! Отговори
. преди 11 години
LOADING ... :D Ох ...американски простотиии !
21
1
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Правилно. В Израел има доста евреи антиционисти, но те са потъпквани за съжаление. Тези евреи антиционисти са скритият коз в борбата с ционистите. Моссад добре си свършиха работата в Бургас. А относно "убийствата" в Сирия, там британски джихадисти (по медиите ги наричат опозиция) сеят страх в населението на Сирия, но ПРЕЗИДЕНТА ги смазва!
20
1
 
14
 
! Отговори
почти бременна преди 11 години
Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас. Това ми напомня вица, че няма жена, която да е почти бременна!
19
2
 
15
 
! Отговори
mvr преди 11 години
почти ни пази МВР
18
2
 
13
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
... "Ние сме избраният от бога народ Повечето евреи не искат да го заявят открито, но нашият бог е Луцифер (дявола), и ние сме НЕГОВИЯТ ИЗБРАН НАРОД. А Луцифер е съвсем жив." "Харолд Уолъс Розентал, бивш главен съветник на американския сенатор Джейкъб Джавитс"
17
8
 
8
 
! Отговори
ЕЙ ЯСТРЕБ преди 11 години
Да го махнеш българския трикольор да не е до турското знаме !!! И ти започна да правиш *** номера като турците в Германия ,които слагат на балконите си турски знамена ,а някои лицемери като тебе слагат до турското знаме и немското знаме ,демек много "обичали " и Германия , а помежду си като говорят казват : ДОМУЗ АЛМАНЛАР / германците са прасета !
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
verno govori 13 ,plus ot men
15
2
 
2
 
! Отговори
тв.зрител преди 11 години
А кога ще се сготви образа на терориста дрогаре милиционери,ако беше ути бъчвичката досега да е сготвил 1милн.гозби аламинут...
14
0
 
22
 
! Отговори
добра новина преди 11 години
Друга добра новина за Бургас.. Константин Гаров от Математическа гимназия Бургас беше обявен за най-добрия математик в света на завършилото световно първенство в Тайван.
13
5
 
9
 
! Отговори
ayatollah khomeini преди 11 години
Ястреб,кефиш!!Ако можеше малко повече от хората да си позлват главите не само за равновесие,щеше да те рабират в повечето случаи ... :D:D +
12
4
 
19
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
Зад атентата е Хизбулах и Иран!! Откъде ли знам!? Ами, още миналия Януари Израел обяви публично, че през летните месеци Хизбула ще организира терористичен акт срещу израелски туристи на територията на България! Въпреки, че не мога да си обясня, защо такава сенситивна информация се прави публично достояние (освен ако не става въпрос за "фалшив флаг" операция, разбира се! :-)), нямам причини да не вярвам на Израел! Ами да .... аз им вярвам - все пак те са богоизбрани! ;-)
11
2
 
23
 
! Отговори
jt2 преди 11 години
"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.Да започваме ли да броим от днес тези няколко дни?.....и така до Нова година
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази снимка да не е от 3 години и си я връткат за замазване на очите. Къдее датата и часът на нея? Измишльотини ей...
9
0
 
16
 
! Отговори
БРЕ преди 11 години
Полицията издирвала активно съучастниците му ! Има много да ги издирва ,двама от тях са в чужбина ,*** в Германия ,а ястреба в Турция ! Ще ги хванат на куково лято !
8
3
 
21
 
! Отговори
корав комунист преди 11 години
ГЕРБ почти бяха правителство....