Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас

Изпращаме на Израел снимки на терориста, на поръчителите и съучастниците му
Обновена: 31 юли 2012 17:44 | 31 юли 2012 17:41, Елка Василева
82
Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас
Лицето на терориста е пресъздадено на 95%. Снимка: Reuters

Съдебномедицинските експерти почти са готови с пресъздаване на образа на атентатора, който уби шестима души при бомбеното нападение на 18 юли в Бургас. Това заяви министърът на туризма Делян Добрев, цитиран от израелското президентство и от Франс прес.

"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца", съобщи канцеларията на президента Шимон Перес, цитирайки изказване на Делян Добрев на среща с него в Ерусалим.

"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.

Разследването е установило, че атентаторът е бил в България около 20 дни преди да извърши нападението, добавил Добрев.

Още по темата

Съучастниците му се издирват интензивно, уточнил Добрев.

От своя страна президентът Шимон Перес, цитиран от „Аруц Шева“, е заявил, че „Израел разполага с информация за убийците и отговорните“ за терористичния акт в Бургас. Перес е благодарил на българското правителство за сътрудничеството в разследването на инцидента.

При атентата срещу автобус с израелски туристи на летището в Бургас бяха убити петима израелски туристи и българският им шофьор, както и атентаторът, припомня АФП.

Малко след нападението от 18 юли българското вътрешно министерство излъчи видеозапис от камера за наблюдение на летището в Бургас, показващ бял човек, който би могъл да е атентаторът. Той е бил с дълга коса, може би перука, отбелязва Франс прес.

Според съдебния лекар, който е прегледал останките на атентатора, "той е бил на възраст между 25 и 30 години, може би малко по-възрастен", със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход".

Израел заявява, че атентатът е поръчан от Иран и изпълнен от ливанското шиитско движение Хизбула. Техеран яростно отрича, отбелязва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас."До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството.Демек цялата схема е разкрита,само образът на главният герой е ,,почти'' готов.Абе нема такъв цирк.
46
1
 
7
 
! Отговори
Радостаина преди 11 години
Аз защо мисля,че атентата беше на 17 юли.И стига са ни лъгали вече с тез техните манипулации,това си е напълно нагласена работа от самите американци.Образа му бил почти готов ,от две седмици го приготвят да ни го покажат.Направо досадна и отвратителна измислица.
45
1
 
8
 
! Отговори
Веси преди 11 години
Очевидно тук не се прави сериозно разследване, а българското правителство трябва да вземе политическо решение. Ако се съгласят с Израел и САЩ, току-виж дошли истински атентатори. Ако не се съгласят - пак същото! Абе, какво толкова лошо са видяли евреите от българите, че непрекъснато се заяждат с нас!?
44
4
 
3
 
! Отговори
до глупака 48 преди 11 години
Знамето на ЕС е знаме на всички държави членки на съюза !!!
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не би да не е лицемерно навсякъде да виси знамето на ЕС до българското, а всички да плюят по този съюз.Същото лицемерие! Ястребът да си слага каквото знаме иска, не е твоя работа. Айде, че му станах малко адвокат.
42
0
 
11
 
! Отговори
да бе преди 11 години
краката- 55 килограма, цялото тяло- 75- този атентатор верно е нямал глава
41
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
досадно ми е да чета вече за тоя...много важно кой бил и от къде е..въпроса е да не се допускат подобни трагедии вече...защото това утре може и да се случи и с български граждани..което е недопустимо
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас"Почти съм бременна!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз почти сготвих. Сложих тенджерата на котлона.Добър апетит.
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се заяждате с Ястреб?Ако си беше сложил само турското знаме, щяхте да ревете, че бил турски ***. Сега защо си бил сложил българското знаме - ами, предполагам, защото е роден в България и нещо го свързва с тази страна (не държава). Вие обърнете внимание на емигриралите българи, които се надпреварват да се хвалят колко се радвали, че напуснали тази "***". За тях какво ще кажете, а?
37
0
 
18
 
! Отговори
Психоглог преди 11 години
Както казваше един: "Не ме е яд, че ме лъжеш, яд ме е дето си мислиш, че ти вярвам.."
36
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
E to ima dve durjavi deto cql svqt gi mrazi Izrael i USA!Kato si vrat nosa navsqkade i provokirat voini v drugite durjavi tova sa rezultatite!Izraelcite sa si mrusno pleme,lo6oto e 4e zagivat hora ot Bulgaria!
35
0
 
11
 
! Отговори
бъдещият бивш преди 11 години
"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца и около 15 процента от *** му", заяви бъдещият бивш министър дд.
34
1
 
20
 
! Отговори
тоти преди 11 години
Да беше влезнал в парламента този с раницата
33
8
 
5
 
! Отговори
до 29 относно ястреб преди 11 години
Не е така ! Той нека си обича Турция никой не може да му попречи ! "Казваш може и Бг. да не му е безразлична и затова да слага бг.знаме до турското"! Мисля ,че това е хурвенска работа ! Ако уважаваше поне малко България ,нямаше да постъпи така! Все едно жена ти да сложи до твоята снимка и снимката на любовника си !!!
32
0
 
11
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Абе нали му дадоха снимката още първия ден, и то паспортна... И каква Хизбула, какъв Иран??? Мосад си уби своите си хора за да нападнат щатите Иран да им вземат петрола и златото. И как така Израел си го предрече преди 6 месеца и точно сега стана нали... Както с кулите в САЩ... ЦРУ си ги взриви за да нападнат за петрол после... Бе Чичо Сам Леви взе да си позволява много вече нещо, и ще има шамари. Да не подценяват Русия, Китай, Индия, Иран и т.н. мразещи ги...
31
0
 
5
 
! Отговори
играят на комар преди 11 години
А може и някой от хазартната мафия да си разчиства сметките с конкуренцията. Евреите не идват в България да почиват, а да играят на комар по казината.
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И почти вкараха братя Галеви в затвора и почти намериха откраднатите 1,6 млн. лв. и границите са ни почти сигурни ;)
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Почти е пресъздаден образът на атентатора от Бургас" ...почти... завчера,щеше да е въпрос на часове... почти...Ще се окаже, че този на снимката, когото МВР припозна за камикадзе, е случайна жертва, озовала се в неподходящ момент,на неподходящо место !
28
1
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Почтииии!Абе да извадят папката му в Гуантанамо,работа за 10 минути!Бряяяях че трудности в това разследване....Хем бил в Пловдив и София,хем не го знаят кой е,ха де че ситуация....Разследване за 24 часа го протооочихааа,чакат 21.12.2012,белким маите излязат прави та да не разсърдят шефа на ЦРУ и арапчето.....