Две вериги замразяват цените на 10 продукта

Мирослав Найденов договорил "социална кошница"
Обновена: 2 авг 2012 21:38 | 2 авг 2012 15:50,
286
Две вериги замразяват цените на 10 продукта
Найденов е готов и на басове. Снимка: БТА

Две търговски вериги няма да вдигат цените на десет хранителни продукта от български производители за три месеца. Министърът на земеделието и храните е направил тази договорка с представители на “Кауфланд“ и “Метро“.

По думите на министъра се водят преговори и с други вериги. Найденов изрази надежда, че същият консенсус може да се постигне с други две вериги до края на деня.

Десетте стоки, които няма да поскъпват, са продукти, които хората слагат ежедневно на трапезата си и не могат да минат без тях, обясни Найденов.

Още по темата

Въпросната “социална кошница“ включва:  хляб - "Добруджа" и бял, кисело и прясно краве мляко, краве сирене и масло, кашкавал "Витоша", пилешко и свинско месо /трупно/, яйца в разфасовка от десет броя размер "М" и кренвирши.

По думите на Найденов е необходимо цените да се задържат за три месеца, защото пазарът  е изключително нервен и динамичен и след този период цените няма да се повишат, а ще паднат. Найденов беше готов дори да се обзаложи с журналистите, че действително няма да има скок.

Вчера в Министерския съвет имаше среща на представители на животновъди, преработватели и представители на търговските вериги с министър-председателя Бойко Борисов и земеделския министър Мирослав Найденов.

Преработвателите и производителите се оплакаха, че търговските вериги ги натискат за възможно най-ниски изкупни цени, а едновременно с това намаление на стоките в магазините не се забелязва.

Найденов ги подкрепи, а Борисов нареди да започнат проверки на службите за сигурност и отговорните институции за финансовите потоци по веригата производство, преработка и продажба на месо и млечни продукти.

Търговските вериги от своя страна не се съгласиха с твърденията, че оказват натиск по веригата. По думите на Димитър Спасов, представител на една от големите вериги магазини, те не натискат, а водят търговски преговори.

Според него магазините ще направят всичко възможно да не се допусне вдигане на цените на продуктите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера Трайчо Трайков каза по Нова телевизия , че в момента литър Дизел трябва да струва около 2,40 с ДДС . Защо правителството нищо не казва по това изказване на бившият министър , а само ни занимават от няколко дни с цената на хляба, щял да поскъпне с 2ст , не с 3ст, не , с 2ст , не с 3ст и това по цял ден и основните теми в държавата остават на заден план.
148
3
 
13
 
! Отговори
Много Твърд преди 11 години
Защо го правиш бе Найденов, и без пари да ми дават продуктите пак ще гласувам за БСП.
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мирослав Найденов, след като "оправи" земеделието, храните, търговията, заведенията и туризма (добре, че с енергетика и отбраната още не се е заел тоя човек - тук се кръстя уплашено), след като, праща спецчасти и хеликоптери против диви крави в Странджа и след като, успя да затрие над 20 000 малки магазина, а в момента затрива около 20 000 заведения които "гони като империалисти"(по негово думи), сега се е заел с цените и явно толкова "добре се справя", че се налага премиерът Бойко Борисов, ДАНС, НАП и МВР да се заемат да разплетат кълчищата които министърът заплете, за тия свои няколко години "дейност" И много ми е интересно, как Стъкмистическия институт само преди дни, отчете дефлация Ако не скачат цените защо е този страх, а ако скачат, как така от НСИ отчитат дефлация
146
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А що вчера яйцата бяха 1.89, а днес в единия магазин във Варна са 2.39, а в другия 2.09.Да видим утре как ще е?
145
0
 
14
 
! Отговори
герб преди 11 години
Миро, *** дебела, как стават тези работи? Ми тогава им дай нареждане да дават без пари! Все едно че живеем при социализма. Държавата ще определя цените, вместо да осигурява работа и доходи.
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ви каза да се сеят картофи, ама вие държите да си ги купувате от магазина, ами ще растат цените и още как.49
143
2
 
8
 
! Отговори
Маги преди 11 години
И какво губят големите вериги? Да му мислят БГ призвоодителите. Горива, ток - цените на горе, а те на загуба. УЖАС! Няма ли кой да го измете този М. Найденв. До каквото се е дкснал го е осрал (без извинение).
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бай ***,пробвай и от другите 9 стоки от кошницата....
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Найденов ти си пълен ид*от, макар ,че се опитваш нас да правиш на такива.Първо вдигате цените с твоя помощ до небесата, а след това ги замразяваш за да не паднат случайно и да ти намалеят комисионните.Ще дойде Виден-оф ден , тогава да видиш какво ще се случи и каква песен ще пееш.. се грижиш
140
1
 
11
 
! Отговори
Теxas преди 11 години
Най-вкусното е останалото между зъбите след ядене -жили,месо,костилки
139
1
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 11 години
а така и кренвиршите не ги дигат така так и аз оня ден си купих кренвирши от тия вериги направо като ги изядох стомаха ме скъса боля ме боля ме после разтройство та така купувайте кренвирши от кауфланд,и ще видите за какво става на въпрос!
138
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важно е българският роб да не умре от глад, но и да не преяжда. Ако вземе да умре кой ще бачка за по 500 лева от сутрин то здрач. ***? Неее... те само гласуват.
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие от 20 години така ни договаряте...***!
136
14
 
6
 
! Отговори
гдин преди 11 години
Отдавна трябваше да стане това. Но не трябва да е за три месеца, а за постоянно и да се разпростре и върху др. основни продукти за бита. Както в Англия има Tesco Value, Sainsbury's basics, Morrisons value, Somerfield value и т.н. Основните храни и продукти трябва да са почти без пари. Докато ги има ГЕРБ, има надежда за нашата държавица. С всяко завръщане виждам как нещата в БГ се подобряват. Но все пак е задължително всички *** да изпукат. Няма как иначе. Просто дърпат назад всичко.
135
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAKVI KOMUNISTI BE PROSTI PALQ4OV4I AKO NQKOI PISHE PROTIV GERB I VEDNAGA E KOMUNIST ,PROST PROST AMA MNOGO PROST NAROD VAJNOTO I 4E PODLOGITE NA GERB I NAI VE4E I TQHNITE DECA HAPVAT I PRODALJAVAT DA HAPVAT OT NA MIRO MARSHATA MESATA I SIRENATA I KAKVO LI OSHTE NE
134
3
 
18
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Уж щяха да ги намаляват, сега пък ще ги замразяват.В Пазарджик Кауфланд изобщо не е най-евтения супермаркет...
133
9
 
3
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
Разбира се че ще го плюят,то само това им остана.*** много добре знаят че вече никой не им се връзва на глупостите.Никога повече р.овч,пикаещият и серГей във властта.Видяхме ги вече какво могат...аре нема нужда повече.
132
5
 
4
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Ходи се ш*бай бе Агент доносник титулуващ се като"Професор"от нфсб Н-еадекватните.Ф-ашизоидни.С-оциопати.Б-ърлцоци.не ви щем Комуноидната дъщерна фирма пардон партия,аре баста у лево...
131
4
 
31
 
! Отговори
Бойко тиквата преди 11 години
Това е най-голямата простотия която съм чел в последните години ! И какво като тези вериги замразят тези 10 цени ? Какво от това? Ми то в тези магазини има хиляди видове стоки, за техните цени , какво правим? Пускаме евтин хляб и си го избиваме от ориза и лещата! Браво Миро браво ГЕРБ вие сте гениий, достойни сте за Нобел на глупостта !!!
130
2
 
5
 
! Отговори
До 128-и: преди 11 години
А ти откъде знеаш какви са били лагерите, да не би да си лежал в тях?! Аз коментирах само написаното за "глада". А за моята свобода не се коси, отдавна съм си я извоювал далееече от тук, пардон- там! А ти дерзай, може и на теб да ти се отдаде, ама мнооого се съмнявам....