Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите

"Искам да разбера защо България и Румъния не водят силна интеграционна политика"
Обновена: 27 авг 2012 18:05 | 27 авг 2012 18:05, Елка Василева
380
Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите
Ромите във Франция идват предимно от България и Румъния. Снимка: Reuters

Френският вътрешен министър Манюел Валс каза днес, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция, предаде Ройтерс.

"Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс по радио Европа-1 и добави, че се стреми да намери решение.

Той и министърът по европейските въпроси Бернар Казньов ще посетят Румъния и България в средата на септември.

Още по темата

Ромите във Франция идват предимно от България и Румъния - страни от Европейския съюз, където според правозащитни организации има дискриминация срещу това малцинство, пише агенцията. Около 15-20 хиляди ромски имигранти живеят във Франция в окаяни лагери край градовете. Проблемът е предизвикателство за дошлото на власт преди три месеца социалистическо правителство на президента Франсоа Оланд. То се опитва да намери алтернатива на политиката на бившия президент консерватор Никола Саркози, която се изразяваше в периодично разтурване на лагерите и изгонване на обитателите им. Твърдата линия на Саркози предизвика критики във Франция и в Европейския съюз, напомня Ройтерс.

Въпреки обещанията за по-хуманен подход Валс нареди да бъдат разтурени ромски лагери край Париж, Лион и Лил по здравословни и санитарни причини.

Премиерът Жан-Марк Еро миналата седмица обеща да намали ограниченията над правото на работа и престой на ромите, които нерядко просят и вършат дребни престъпления.

Валс, смятан за един от клонящите надясно членове на левоцентристкото правителство, заяви днес, че ще продължи да издава нареждания за разтурване на незаконни лагери, но ще предложи алтернативи за настаняване.

Лагер на около 70 роми бе разтурен от полицията в Еври - град, чийто кмет бе Валс преди да стане вътрешен министър. Служители на Червения кръст отидоха в лагера днес, но предложиха само временно настаняване, каза Серж Гишар, активист от организация за солидарност с ромите. "Засега те не знаят какво да направят. Това е връщане на улицата, връщане към просията", добави Гишар, цитиран от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** твърдят че езиците им (французкия и ***) са много близки, май са си техни, да ги взимат да ги интегрират и да им искат прошка, задето толкова зор видяха
249
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В 15 и 16 век западняците са ходели на хайки за *** както сега ловците ходят за вреден диве4 .Не е ли време да им се извинят и да си ги ИНТЕГРИРАТ.
248
0
 
26
 
! Отговори
Читател 1 преди 11 години
"Франция иска усилия от нас да интегрираме ромите" Богатата Франция, която има вековни традиции в демокрацията и в зачитането на човешките права, НЕ МОЖА да ги интегрира и затова започна да им събаря катуните и да ги пъди. Е, щом една от водещите страни в света не може да се справи с ***, как така бедна България ще реши този въпрос?
247
0
 
19
 
! Отговори
perko преди 11 години
аботя около 12 часа дневно. Получавам прилична заплата. Осигуровките ми плащат помощите поне на 2 ***, които цял ден разнасят метлите. Защо никое правителство не се опита да ги накара да работят. Нали сРтроим магистрали, изпълняваме европейски проекти ... Работа има дето се казваше в един виц за целия китайски народ! След всичко казано, кажете ми една причина да си плащам осигуровките. До пенсия няма да доживея
246
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО ПРОМЯНАТА НА ЕДИН ЗАКОН МОЖЕ ДА ИЗКАРА ВСИЧКИ *** ОТ БЪЛГАРИЯ !ВЗЕМЕТЕ ИМ ВСИЧКИ ПОМОЩИ И ПРАВА, НАПРАВЕТЕ ИМ ВЕЧЕРЕН ЧАС, ОТРЕЖЕТЕ ИМ ТОКА И ВСИЧКИ *** ДОБРОВОЛНО ЩЕ НАПУСНАТ.
245
1
 
8
 
! Отговори
до 270 преди 11 години
Кой ще ги изгони? Управляващите ли? Ами нали са им електорат.
244
0
 
26
 
! Отговори
краси преди 11 години
българските момичета на15-16г.учат та чак до 23-25г.За да имат професия и образование.Мръсните ,черни гадни *** от 14-15годишни почват да раждати и до 25г.вече имат по 7-8циганета,които с български пари изхранваме.Има начини да се контролират ***,но нито едно правителство не се заема с това!А агента Гоце пусна от затвора Цветелин Кънчев много предсрочно!
243
0
 
22
 
! Отговори
Да дадат пример преди 11 години
По БНР съобщиха, че в ромски квартал в Сливен, с 15000 жители, парите, които събират за вода месечно са 200-300 лв вместо 40000лв. Ами те са интегрирани с нашите пари- плащаме им ток, вода, по няколко стотин лв. за самотни, многодетни майки, а за българските семейства 30 лв за дете. Да покажат французите как се интегрират, защото те вместо интеграция, са ги ликвидирали още през средните векове.В Италия нямат лична карта и адрес, ако не плащат данъци, в Англия трябва да не влизат в населено място
242
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо да ги пращаме в Индия, като *** тук са наследници на *** , гонени и тероризирани от западна европе преди векове? Порсто те си отиват в местата на родителите им. даже ако съм на тях ще искам и обезщетение, затова че са горяли дедите им на клада, измъчвали са ги за кеф, интегрирали са ги в сапунопроизводството.... Това е поарвила с тях 'демократична европа', а "дискриминиращите ги българи и румънци" са приели тук, с неохота, спасилите се *** от инвкизицията.
241
1
 
24
 
! Отговори
до 250 преди 11 години
Не съм съгласна да им се изграждат селища на територията на България ! С тях дори и заградени ще имаме проблемиПросто да си кващат катуните и да се измитат от българия
240
0
 
20
 
! Отговори
аха преди 11 години
Ами те французите на успяха да ги интегрират и сега ПРЕХВЪРЛЯТ ТОПКАТА НА ИНТЕРГРАЦИЯТА на нас!Как се интергрират мързеливи, лъжливи, крадливи, развратни, неграмотни ***? - няма как...!Затова Франсетата да не ни подсилят финансово и да плащат за всяка бройка *интегриран ****, щом не ги искат там...!
239
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
267 Не съм съгласен-*** е равно на турчин запомни го- = = =!
238
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците са вземали за еничари чрез Кръвният данък момчета от всички християнски народи.ЕДИНСТВЕНОТО ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА БИЛИ ***. Смятали са ги за НЕБЛАГОНАДЕЖДНИ.Това говори, че от време оно *** са били различни от другите. Колко века са живели със всякакви и не са се интегрирали, а те сега ни карат да я свършим набързо тая работа.
237
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ни е ползата че мряли рано ? Вместо да умират рано по добре хич да не се раждат !
236
0
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Егати интеграцията пада измежду префарцунените гейове франсета и нашите *** прасета!
235
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко веднага да спира майчинството за *** че яка мечка ще ни гази ! Тия се въдят като въшки а живеят като кърлежи впити в българската кръв.
234
0
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Има много хубав и хуманен начин от *** да се направи хора. Един строг Закон за защита на детето. За всяко чеве определена жилищна площ, баня, тоалет и да ходи на училище. Ако не се изпълняват условията, чеветата се отнемат и се дават за осиновяване из Европа и се предлага вазектомия или друг вид стерилизация, защото при ново чеве се отива в затвора, където се трудят, за да си изкарат прехраната.
233
0
 
17
 
! Отговори
koko преди 11 години
За да се интегрират ромите в България, най-напред трябва да се смачкат *** барони и корумпираната политическа класа. Граничи с чудо за съжаление. Гореспоменатите прослойки са влиятелни и знаят, че ако *** се интегрират те няма да могат да разчитат на неграмотните избиратели - просто тези избиратели вече няма да са неграмотни а ще мислят и ще задават въпроси на които май няма да са в състояние да увъртат.
232
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой я измисли тази статия? Бойко да ходи със самолети да ги пребира но трябва да българите от чужбина да върне в България да ги паправи работни патриоти на *** високопоставено общество.
231
1
 
9
 
! Отговори
азз преди 11 години
правителство от гадни еврей,съсипват хората в бг!а,*** доонищожават това което остане от еврейския геноцид над българите!само с тояга ще се интегрират!за пример-кмета на хамбург преди 2-3години!разрешава на полицаайте да носят удобни паалки,и да нанасят възпиращ удар,а,после да питат-кой от къде е и за къде е...и,ефект има!това ми го казваа германец!друг вариянт!заразяват се храни с бутолинов токсин,и се дават на *** във вид на помощи...*** ваксинират ли се?ако не,едра,дребна шарка,заушка и жълтеница!особенно с жълтеница!при не навременно лечение,освен че се скапва чения дроб,унищожава се репродуктивната способност при мъжете!ще ми разправят чче имало геноцит,и не сме ги интегрирали....те може да не живеят добре,но,живеят!защото такъв избор са си направили!как може да има *** който да бачкат,да си купят къща,да плащат ток,вода...а,повечето да не искат!когато дойдат тези французи в бг,да бъдат посрещнати от трансперанти и плакати написани на френски!да се снима с кой кво може и айде в нета!борисов-долна твар!трябва да живееш ти в *** гето!***!това се отнася и за другите партиини ***!смърт за вас и децата ви!смътр!