Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!

Борисов обяснява на Владислав Горанов къде ще бъдат похарчени 40 млн. евро
Обновена: 31 авг 2012 15:01 | 31 авг 2012 11:00,
283
Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!
Борисов и Добрев свършили добра работа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е доволен от подписаните тази седмица договори в областта на енергетиката, става ясно от стенограмата на правителственото заседание тази сряда.

Борисов “между другото информира“ министрите за “добрата работа“, която са свършили тази седмица с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още по темата

Премиерът обяснява на членовете на кабинета за подисаните договорите за  предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй” с „Уестингхаус”. Борисов за пореден път припомня и споразумението с „Газпром” за  намаляване на цената на газа със стара дата от 1 април с 11 на сто.

“Сиреч, живи пари сме спестили“, радва се Борисов на договореностите.

Премиерът разказва и за договорите за проучване и добив на нефт и газ в Черно море, “консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал”, ОМВ и „Репсол”“, “където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета“.

Премиерът обаче вече е разпределил тези средства, става ясно още от стенограмата.

“Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай“, обръща се Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Премиерът, разбира се, не пропуска да се обърне и към опозицията.

По негови думи “за ужас“ на политическите опоненти на ГЕРБ за няколко дни в страната са дошли инвеститори от водещи компании в света -  едната е от най-големите американски компании(“Уестинхаус“) , другата руска(“Газпром“) и третите(„Тотал”, ОМВ и „Репсол”) – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания.

"Пак ще има тежки дни към нас...", прогнозира премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
28
 
! Отговори
хм преди 11 години
и крайно време е държавата да задължи тези велики " 4уждестранни инвеститори" да уеднаквят заплатите на работниците в цяла Европа и да се спре с тази гавра в пъти по-ниските заплати. Това е първата стъпка. Щото проблема не е в това, 4е не може да се нахранят бедните, а 4е не можем да нахраним богатите...
160
11
 
38
 
! Отговори
ДО АЙ КЮТО преди 11 години
АКО 58 КИЛОМЕТРА МАГИСТРАЛИ ЗА 17 МИЛИАРДА ТИ СЕ СТРУВАТ ЕВТИНИ- ВЪРВИ СЕ ПРЕГЛЕДАЙ!
159
3
 
16
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 11 години
Ако аз отворя фирма, ще нама българи- Бойко даде на гърци и турци да строят магистралите- кой за кого мисли?
158
2
 
4
 
! Отговори
до Елена 228 преди 11 години
ти ако си отвориш фирма за кой ще мислиш за себе си или за работниците? не питам как е правилно... питам какво би направила? няма значение каква е фирмата важното е хората да имат работа и да са поне малко спокойни
157
3
 
26
 
! Отговори
ЕЛЕНА преди 11 години
Бойко за *** ли ни взима или наистина е глупав- очаква да се радваме, че ни е намерил нови кръвопийци, вместо ние да разработваме всичко българско, да го източва американки и френски компании- имаме опит с ЧЕЗ , ЕОН ,Софийска вода, Мариците 1 и 3 - всеки инвеститор идва да граби, не да мисли за нас- за нас той мисли само като за плащащи машинки
156
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма бивш мафиот !
155
0
 
11
 
! Отговори
Ot US преди 11 години
Само питам , този бойко защо се изказа през пролетта , толкова против увеличените пенсии от предното правителство , Ега си в пенсиите ,мизерия. И каза че предното правителство му е натресло това увеличение . Водещия от ТВ му казва , ами те не са смятали че ти ще спечелиш . Ама той наистина ли смята че пенсиите са неправилно увеличени. Ами защо не опита да живее и си плаща сметките за 6 мес . С 250 лв
154
11
 
12
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
Давайте комунисти гадни умирате ли от яд,е поне тия 40 милиона си казва за какво ще ги даде,а вие дето ви даваха ги изкрадах те и ви ги спряха а поне тука се вижда какво се прави.Ама нормално то и на вас да ви дадат милиони пак няма да сте недоволни щото не можете да си ги откраднете.Давай те слагайте минуси пасмина гадна,ходете правете *** на доган нали той вие лидера каквото каже това правите.
153
6
 
14
 
! Отговори
сема преди 11 години
Какви зали и училища ,бе вандали.Вие закривате нови училища, без да питате хората и децата трябва да отидат да учат на друго място ,зящото така е решил *** министър! Ще ли да отидат парите за зали и училища-ха,ха,ха!
152
0
 
13
 
! Отговори
много умно преди 11 години
РАДВАМЕ СЕ КАТО ***,БОЙКО Е ПРАВ,НО ОКОЛО ТЕБ СА ХИЕНИ,КАЛИНКИ,НАРОДА КАК ЩЕ УСЕТИ 11% НАМАЛЕНИЕ НА ГАЗТА,КАК ЩЕ ЖИВЕЕ,ВСЕ ПО СТРАШНО Е СЕГА ДА СИ ЖИВ И ДА СЕ ЧУДИШ КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЕШ ПРИ НЕУСЕТНО ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ,КАТО ОТИДЕШ В МАГАЗИНА,ЗА ДЪРВА И ДР,ПОТРЕБНОСТИ ЗАГИВАШ САМО С ГОЛАТА УСМИВКА.
151
0
 
10
 
! Отговори
До 207 преди 11 години
Ало Яне не пиши под чуждо име.То до тая година хората ходеха голи и боси - сега ББ им раздаде дрехи,написа музика,разви футбола в Банкя и т.н. и т.н.А за соларните паркове си прав.Голяма част от тях са на приближени на ББ и ГЕРБ и благодарение на тях ни поскъпна тока.А това,че има някой тук който не знае кой е ББ е най-големия виц за годината.Той изскача от всеки телевизор всяка тоалента и селски път.
150
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия инвеститори са дошли тук защото Тиквата им е казал че тука най лесно се правят бързи пари от робуващия народ.НО първо естествено се дава рушветче под масата на главната ТИква.Само на думи влизат някакви 40 млн в бюджета и то думи изречени от устата на един измамник и мафиот, е как да повярвам на такъв човек.
149
5
 
19
 
! Отговори
чао преди 11 години
Пътник си мутро скапана, отиваш на бунището на историята
148
3
 
17
 
! Отговори
Между редовете преди 11 години
Крадливата гербаво-комуноидна *** се гласи да отмъкне поредните 40 милиона.
147
5
 
11
 
! Отговори
нали преди 11 години
Ще му бием шута на мутрата
146
2
 
11
 
! Отговори
681 преди 11 години
До IQ146Ти знаеш ли какво е IQ изобщо? Като ти чета псалмите ми се струва , че си с IQ 1,46 ,като на вожда си!
145
1
 
9
 
! Отговори
хм преди 11 години
нещо не ми се връзва светлото бъдеще.... дотук са изброени все петролни компании...А там където се добива петрол, нищо не расте или вирее. Къде са големите компании за ноу-хау? - дотук все фирми, които ще мърсят и ще изнасят нашите полезни изкопаеми. Направих си справка - оказва се, 4е там където се добива петрол от " външни компании - инвеститори", местните са с много нисък стандарт на живот.... Тема за размисъл....
144
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооооооооооо 191 ако ББ има три мандата,то след третия вече мноооого народ няма да е осъмнал.Мого ще са измрели и много ще са запрашили в чужбина /това се случва ежедневно/.След третия мандат на ББ населението на милата ни родина ще е не повече от 3 млн.
143
10
 
3
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Добър ден дежурни платени драскачи от позитано:) много сте прости:)
142
3
 
12
 
! Отговори
? преди 11 години
такова крадене никога не е било!