Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!

Борисов обяснява на Владислав Горанов къде ще бъдат похарчени 40 млн. евро
Обновена: 31 авг 2012 15:01 | 31 авг 2012 11:00,
283
Не се гласи, Влади, парите отиват за училища, пътища и зали!
Борисов и Добрев свършили добра работа. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е доволен от подписаните тази седмица договори в областта на енергетиката, става ясно от стенограмата на правителственото заседание тази сряда.

Борисов “между другото информира“ министрите за “добрата работа“, която са свършили тази седмица с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Още по темата

Премиерът обяснява на членовете на кабинета за подисаните договорите за  предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй” с „Уестингхаус”. Борисов за пореден път припомня и споразумението с „Газпром” за  намаляване на цената на газа със стара дата от 1 април с 11 на сто.

“Сиреч, живи пари сме спестили“, радва се Борисов на договореностите.

Премиерът разказва и за договорите за проучване и добив на нефт и газ в Черно море, “консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал”, ОМВ и „Репсол”“, “където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета“.

Премиерът обаче вече е разпределил тези средства, става ясно още от стенограмата.

“Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай“, обръща се Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Премиерът, разбира се, не пропуска да се обърне и към опозицията.

По негови думи “за ужас“ на политическите опоненти на ГЕРБ за няколко дни в страната са дошли инвеститори от водещи компании в света -  едната е от най-големите американски компании(“Уестинхаус“) , другата руска(“Газпром“) и третите(„Тотал”, ОМВ и „Репсол”) – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания.

"Пак ще има тежки дни към нас...", прогнозира премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
12
 
! Отговори
антикомунист преди 11 години
Гербаджии , много сте елементарни ! Не е задължително да си комунист , за да не харесваш ГЕРБ. Необходимо е само да имаш мозък в главата си . Природата явно ви е лишила от този орган .
140
13
 
4
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 11 години
В България опитвам да се връщам поне един път в годината така е от 1990.Това лято заяабелязвам някаква положителна промяна, ремонтирани шосета,чисти улици,стилно облечени хора,оригинална музика,соларни праркове,ветро генератори,доволни хора.Недоволни забелязах са само хора ,които чакат бизнес и пари от някъде и от някой,активни пенсионери,които цял живот са били някъде на ясла и т.н. А същото време предприемчиви хора въртят добър бизнес,способни хора правят кариера и дори не знаят кой е Б. Б.
139
0
 
2
 
! Отговори
mhm преди 11 години
Тая статия някой дебиле журналист от 24 часа ли я писа?
138
2
 
10
 
! Отговори
Гатанка преди 11 години
Краде здраво, рита мачлета, лентички си реже, нищо не работи! Що е то? Подсказка: в момента това чиновниче се води на длъжността 'премиер' :)))
137
1
 
10
 
! Отговори
Доктор ,Ох, преди 11 години
До Феро до 202 пост.Феро да се занимаваш с гербери значи да ги обучаваш на английски и енергетика.Т.ва като *** който взел лопата и смлял от бой *** с думите: То за ракия пари няма,тя хляб купила.Та и Тиквата с магистралите.Половин България е на воден режим,той пътища оправя.Не говоря за пожарите ,то те са ,,малко,, според него. Единствения премиер от EU с диплома за пожарникар.
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Mnogo ste mi smeshni ...hokate Borisov, no realna alternativa nqma na GERB v momenta, ako si mislete pak da mi dokarate troinata lqmq ili nekvi stari chengeta, ot tipa na Siderov i sie - po dobre se zastrelqite v glavite! Ne ste kompetentni, i ne ste erudirani doastatachno , za da davate realna ocenka...
135
4
 
9
 
! Отговори
Феро до IQ 146 преди 11 години
Вчера ти изпратих съобщение да не пишеш повече глупости и простотии.Мотива ми е ,че ти си благодарно герберче и ставаш за министър в това правителство.Кандидатствай.Поне зам, министър ще си.След 1г. в панделата.Най- добре ще е да отидеш на Витоша и да надуеш кавала.
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокойни сме , щом " финансиста " Борисов е разпределил парите , " сиреч " всичко е на ред . Пенсионерите могат да спят спокойно , макар и гладни .
133
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IQ146Да нали и след 30-40 години Бойко ще е построил магистралите ахахахахахахахахаа, няма кой да го чака дотогава обаче, ами отдавна ще сме го забравили.
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов когато го попитат за метрото, той казва, че строи магистрали, когато го питат за магистралите, той казва, че строи училища, когато го питат за училищата, казва, че строял спортни зали и т.н. И горе-долу така се и получава - тръгне да строи метро, то излезе детска градина, тръгне да строи училище, излезе бензиностанция.
131
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди 2 години 48% от първолаците бяха с майчин език, който не е български!!! Само този факт ми е достатъчен, за да не мога да се зарадвам на нищо построено, защото няма да е за нас, българите! Искам на власт правителство, което да престане с моите пари да развъжда други етноси!!! Двама синове имам, и двамата ще завършат скоро висше образование и се стягат за чужбина. Тежко ми е, но няма да ги спра!
130
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Газта не поевтиня въпреки многото обещания на правителството. Тоест пак излъгаха.
129
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магистралите не могат да бъдат построени преди 2015-16 година. Ето затова Бойко така неистово драпа към втори мандат, защото ако не спечели неговите политически противници ще го смачкат заради многото му неизпълнение обещания, а обществото и сега не го харесва изобщо.
128
3
 
9
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Абе то Газпром не е дошъл заради Бойко а въпреки него и то да му нашока канчока , за Южен поток. Тотал добре Репсон горе долу , ама OBV да я обявиш за една от най-големите европейски компании, аре сега. За Уестингхаус много много да не се дуе , защото за сега само ще им платят 2 милона за празни приказки , а какво ще стеве след 10-15 години никой не знае.
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 182 a za 22 godini kvo se postroi mai samo cankov kamak
126
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА НИТО ЕДНО ПОСТРОЕНО НОВО УЧИЛИЩЕ ИЛИ ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ТРИ ГОДИНИ!
125
2
 
13
 
! Отговори
поля преди 11 години
Народа не иска инвестиции, не иска пътища и училища! Иска пенсии и заплати и не го интересува откъде ще дойдат. Искат си българите...де..ба простите хора дет сте се навъдили..няма кой да оправи държава пълна с мързеливи *** неблагодарници
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 177 a na koi da vqrvam na sergei kostov ili dogan na rysnak *** ili tyr4in
123
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
boiko e po silen ot zlite vi komentari jalki ste
122
0
 
6
 
! Отговори
bez преди 11 години
Bate Boiko, ako ni ose...t moreto ..... Ne znam dali znaete ama kogato globite za zamursiavane sa po-niski ot razhodite po pochistvane praktika na firmite e da si izhvurliat otpaducite kude da e i da si plashtat globite. Inache akcionerite shte gi sudiat. Taka, che koito hodil na more hodil :)