Добрев очаква поевтиняване на горивата

Бензинът няма да стигне 3 лв., успокоява министърът
3 сеп 2012 18:25,
90
Добрев очаква поевтиняване на горивата
Делян Добрев огледа новия "дом" на ведомството. Снимка: БТА

"Според мен през септември-октомври ще има леко поевтиняване на горивата, което ще бъде повече от 2-3стотинки на литър”, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в Пловдив.

Неговото мнение е, че повишенията на цените на горивата са сезонни и посочи, че в международен план се е покачила цената на петрола и на долара.

"Със сигурност няма да наблюдаваме продължаващо повишение на цената или достигане до 3 лева на масовия бензин и дизел”, заяви още министър Добрев.

Още по темата

За пореден път в последните няколко дни той обясни, че за първи път в историята на България се правят проучвания за добив на газ в Южната част на страната, в блок „Тракия” в района на Хасково.

"Досега в продължение на 60-70 години се проучваше повече в северната част на страната, защото се смяташе, че там има залежи, сега проучваме на юг”, каза още министърът.

Делян Добрев даде старт на работата на работата в новата сграда на Дирекция ”Туризъм”, която заработи в Пловдив. Тя се намира срещу местната Джумая джамия. 16 служители на дирекцията се местят от София тук. Останалите служители са експерти от града под тепетата.

Апартаменти в пловдивския комплекс „Гербер” са осигурени за столичните чиновници. Там наемите са до 40 лева на месец. В апартамента на заместник-министъра няма прекарани интернет и кабелна телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
CHE преди 11 години
АБЕ ШУНЬО ЗАЩО НЕ СИ ОСТАНА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ДОКАТО МОЗЪКА ТИ СЕ РАЗВИЕ ПОНЕ КОЛКОТО НА *** И ТОГАВА ДА СЕ ИЗКАЗВАШ "КОМПЕТЕНТНО". ВСИЧКИ ИМАМЕ ИНТЕРНЕТ И ЗНАЕМ,ЧЕ ДОЛЪРА НЕ ЕМЪРДАЛ РЯЗКО,А ПЕТРОЛА Е НА НАЙ-НИСКИТЕ СИ НИВА ОТ ТРИ МЕСЕЦА!?!?!?ЗАЩО ЛЪЖЕШ НАЙ-БЕЗОЧЛИВО? КОЛКО ТИ ПЛАТИХА РУСКИТЕ ЕВРЕЙЧЕТА ОТ ЛУКОЙЛ И ПРИЯТЕЛЯ НА ШЕФА ТИ Б.Б. - ДРУГАРЯ ЗЛАТЕВ???
72
0
 
2
 
! Отговори
СЪН преди 11 години
КАКВИ СЪНИЩА СЪНУВА ТОЯ ЛИГЛЬО. ТОЙ ГОВОРИ , ЧЕ ГОРИВАТА ЩЕ ПОЕВТИНЕЯТ, А ТОЧНО ВЧЕРА ГАЗТА СКОЧИ С 5-6 СТОТИНКИ. ТОВА ГОВОРИ КОЛКО МУ Е АКЪЛА НА ТОЯ ПИГМЕЙ. БОЧКО НАРОЧНО ГИ ИЗБИРА ТАКИВА ЗА МИНИСТРИ , ЗА ДА МОЖЕ НА ФОНА НА ТЪПОТИЯТА ИМ ДА БЛЕСНЕ ТОЙ. ДА АМА НЕ ТОЙ БЛЕСТИ С ПРОСТОТИЯТА СИ И ОТ ТОВА СЕ ВИЖДА ПЪЛНАТА НЕМОЩ НА ТОВА УПРАВЛЕНИЕ. УПРАВЛЕНИЕ ЛИШЕНО ОТ ВСЯКАКВА НАУЧНОСТ И ИКОНОМИЧЕСКА ГРАМОТНОСТ. ВСИЧКИ ОТ ГРОБ ГОВОРЯТ САМО ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ. ЗА ЖАЛОСТ ПОТЪРПЕВШИТЕ СМЕ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цената на петрола е горе-долу същата като цената миналата година по това време - от движението виждаме покачване и спадане - какво става с цената на бензина в България?!? тя отговаря ли на пазарните цени, защото ако наистина зависи от петрола /доколкото знам и такова внушение се опитват да нагнетят, когато петролът поскъпва/ би трябвало бензинът да е на цената от преди една година?!?
70
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Това момче е много несъзряло.То горкото не знае къде е и защо е.Бойко си ги избра такива за да не можем нищо да кажем,като го гледаш моше само да го съжалиш,а пък заговори ли просто намаш думи.Чисто и просто.
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
според мен, ТОЗИ НЕ ЗНАЕ В КОЯ ДЪРЖАВА Е МИНИСТЪР! Тоя живее в някаква негова виртуална действителност!
68
1
 
10
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
В момента в България се пише някаква нова анти икономика, ДянкоФ се опитва по някакъв си негов способ да си спаси имиджа, демек в бюджета да постъпят достатъчно количество банкноти, за да има пенсии и заплати за следващият месец! България наистина диша месец за месец, защо този месец например закъсняха пенсиите с 3 дена изплащанията? Три дена са си три дена за такава колосална сума, щом бюджета вече разчита на лихви за три дневен период, замислете се граждани! Номера с почивните дни, не важи!
67
0
 
13
 
! Отговори
Йово преди 11 години
Деянчо, ако ти ставаш за министър. моето дете, аз съм Бил Гейтс.
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАРОДНО СЪБРАНИЕ + МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ + ПРЕЗИДЕНТСТВО = БАНДА ХЕРОСТРАТОВЦИ
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото кажат тия от ГЕРБ се получава, но точно обратното
64
0
 
12
 
! Отговори
До мен си преди 11 години
Дали ако всички си останат в къщи цяла седмица, няма да раздават безплатно бензина после, за да отидат робите на "работа"?Дали робите не са силата, която ги държи? Ако робите се бунтуват, стават ли плячка?Обаче, ако робите си останат в къщи и откажат да участват във войни и пропаганди със храна в мазето за 1-2 годинки, дали няма да се самоизядат "тарикатите"?
63
1
 
16
 
! Отговори
Очакваш избирател преди 11 години
Аз "очаквам" ГЕРБ да загубят предстоящите избори.
62
0
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Въшлю.
61
0
 
16
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Министър Добрев колкото и да успокоява топката, горивата наистина ще се покачват, до нива 3.50 за литър! Наистина уважавам желанието му да успокои пазара, но това е негово желание пред камера и журналист! Друг е въпроса, че Правителството натиска икономиката да има инфлация, да ама не са чели учебници, не по икономика а Психология! По време на криза Българина е най-спестовен, свива харчовете до минимум! Така че господин министър от упражнението ще загубят големите играчи, тоест вашите!
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей биберон нищо вече няма да върви надолу ,а само нагоре. Не лъжи хората.
59
0
 
18
 
! Отговори
DDR преди 11 години
Поредният герберски шизофреник-министър се изказа....
58
1
 
5
 
! Отговори
Копирано ! преди 11 години
Ха ха , нефта вече удари 116$ / 112 $ от преди 3 дни / .. Една бъдеща война между Ярмения и Азербайджан и Сирия , Русия , Китай и Иран срещу коалиция от НАТО и САЩ ще удари такъв връх .... EnergyPRICE*CHANGE% CHANGETIMEBRENT CRUDE FUTR (USD/bbl.)115.7601.1901.04%13:03GAS OIL FUT (ICE) (USD/MT)1,002.5008.2500.83%13:03HEATING OIL FUTR (USd/gal.)319.9501.9300.61%13:03NATURAL GAS FUTR (USD/MMBtu)2.790-0.009-0.32%13:02GASOLINE RBOB FUT (USd/gal.)299.1501.8700.63%13:03WTI CRUDE FUTURE (USD/bbl.)97.0700.6000.62%13:02Agriculture
57
0
 
23
 
! Отговори
логопеда преди 11 години
Този дребен пигмей говорещ като зомби работи като статист нищо повече
56
2
 
13
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
За вдигане на заплати в държавния сектор, олигарсите трябва да развържат кесии, тоест да се извадят парите от банките! В момента Олигарсите се оглеждат, банките изнемогват, много кредити им висят като воденичен камък, но има начини за раздвижване на Икономиката! Тръгне ли тя горивата наистина ще паднат, но нашите министри не са макроикономисти!
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До имигрантПРЕДИЗБОРНО ЩЕ БЪДЕ,УВЕРЯВАМ ТЕ
54
0
 
23
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
Щом Добрев го очаква - горивата ще поевтинеят. Добрев е стар и печен специалист и аз вярвам на всяка негова дума. Ако Добрев каже: "От утре високооктановият бензин ще се нарича бисокооктанов вензин!" - и това ще стане!