Станишев: Обещанията на ГЕРБ за доходите са предизборно шмекеруване

Арогантната власт вече вярва на собствените си лъжи, твърди лидерът на БСП
8 сеп 2012 16:43,
756
Станишев: Обещанията на ГЕРБ за доходите са предизборно шмекеруване
Снимка: Bulphoto

Имаме власт, която е станала толкова оядена и арогантна, че вече вярва на собствените си лъжи. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес участва в 9-ия Национален събор на приятелите на Русия в България, цитиран от пресцентъра на политическата сила.

Станишев поздрави министъра на културата Вежди Рашидов, който единствен имаше куража да признае, че при настоящата власт този, който се подмазва на Бойко Борисов, си урежда живота и се облагодетелства. „Остава да каже и имената на хората, които са се облагодетелствали", добави лидерът на социалистите.

Лидерът на БСП отбеляза, че все повече българи отхвърлят цинизма и лъжите на ГЕРБ. Според него причината е, че колкото и да промиват мозъците с пропаганда, реалността в България се разминава с реалността на управляващите.

„Питайте хората по улиците, в магазините, на опашката, когато трябва да си плащат тока или водата - как живеят, когато ГЕРБ се хвалят какви велики неща са постигнали", обърна се Станишев към представителите на медиите.

Той обяви обещанията на вътрешния министър Цветан Цветанов за чудеса. „Всички разбират, че става дума за предизборно шмекеруване и хитруване", заяви лидерът на БСП.. "Инфлацията отдавна е изяла това, което обещават да увеличат догодина. Това е толкова цинично", добави той.

Станишев напомни, че вече три години политиката на ГЕРБ води до обедняване на българите и че доходите са замразени. Той отбеляза, че безработицата в страната вече засяга над 400 000 души, а още 250 000 българи са обезкуражени. Наред с това ГЕРБ смаза дребния и среден бизнес в интерес на своите приближени, категоричен бе лидерът на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


756
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червенитеее, вместо да се занимавате с глупости отидете да запалите една сфещ за репресираните българи след 09.09.1944
426
4
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Аз на тези избори ще гласувам за овчарката на Премиера.Със сигурност би се справила по-добре от него.
425
9
 
8
 
! Отговори
бай иван преди 11 години
ще дойдат изборите и ще видим. каквото си изберем това ще е. А до този момент ГЕРБ е лидер.
424
0
 
5
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
Хахахха...Народе???? ...вече 23 години ви онодват без предпазни средства, а вие се чудите.То не бяха сини, то не бяха жълти, червени и турско ***, та сега и физкултурническо мутренски.Тея последните та чак ви посегнаха и а*ално.Спинът не подбира, да знаете.Щом сте се надупили и разтворили бузки без предпазни средства всички сте в кюпа....от комунистите, до бойковистите.Анадън му?
423
9
 
6
 
! Отговори
до 564 преди 11 години
... папагал.казал ти някой, че ББ бил охрана на Тодор Живков и ти повтаряшнаправи ли си труда, да провериш кога и за какво го охранявал?да си чувал, че Тодор Живков беше свален от власт и подсъдим? да си чувал нещо за ИПОН преди 89та?... цялата анти-герб пропаганда е такава: безмозъчно повтаряне на едни и същи лозунгис това ли сте по-добри от гербавите?
422
7
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
ПО-ДОБРЕ КОМУНИСТИТЕ, ОТКОЛКОТО ТЯХНИТЕ ОХРАНИТЕЛИ.......
421
7
 
6
 
! Отговори
към Бълг.спин партия преди 11 години
Честито другари ,да ни е честита спин -заразата.
420
4
 
4
 
! Отговори
lyka преди 11 години
istinatae 4e vsi4kite ste lazci i kraci no po malkoto zlo se okaza bsp
419
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ще работи сегашното правителство след. 1. година . Не трябва да се връщат към престъпния бизнес. Имат доста пари , да ги вложат в построяване на заводи .
418
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев страда от тежка деменция,а иска да управлява.
417
10
 
20
 
! Отговори
RAD преди 11 години
Добре,че БСП по време на техния мандат не шмекеруваха :)Добре,че не правеха предизборни трикове с вдигане на пенсии,жалки опити да се покажат пред хората като откриват незавършени отсечки от пътни обекти и пр.Ще ги запомним и с няколко емблематични други управленски акцента:-Изхарчени 4 млрд.лв. от резерва за 9 есеца преди изборите-Скандали с "Натура 2000"-Рекордни заменки-Батко и Братко-Спрени всички европроекти заради корупция-Срещите с подземния свят на Румбата Петков-Разни :):)
416
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТ Е ПРАЗНИКА НА КОМУНИСТИТЕ,КОИТО ХРАНИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.СЛЕД КАТО КРЕМЪЛСКИТЕ ОКУПАЦИОНИ ОРДИ НАТРЕСОХА КОМУНИСТИТЕНА ВЛАСТ ЗА ДА СЛУЖАТ ВЯРНО И РАБОЛЕПНО НА КРЕМЪЛ,ТЕ ДО СЕГАНЕ СА СПРЕЛИ НИТО ЗА МИГ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ГОСПОДАРСКАТА ЗАРЪКА.ВСИЧКО ТОВА Е С ЦЕНАТА НА ЛИШЕНИЯ И МИЗЕРИЯ НА ПОРОБЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД.ХОРАТА СЕ ОТРОДИХА,ВИДИОТИХА СЕ И БОЛШИНСТВОТО ОТ МИЗЕРСТВАЩИТЕБЪЛГАРИ ПОД ВЕЩОТО МАНИПУЛИРАНЕ НА ЛИЦЕМЕРНИТЕ КОМУНИСТИ СТАНАХА КОМУНИСТИПРИЕХА ВЯРАТА НА СВОИТЕ ПАЛАЧИ !...
415
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИШЕВ ВИ Е ВИНОВЕН БИЛ КРАДЯЛ.А МУТРИТЕ ВИ ДАВАТ "РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО".В ГЬОЛА BG НАИСТИНА ЖИВЕЕ СКАПАН МАТР'ЯЛ КАКТО ВИ КАЗВА МУТРАТА.ТОЗИ ШЕБЕК ВИ НАПРАВИ ПО-БЕДНИ ОТ БУРУНДА.ОСКОТЯХТЕ И ОЗЛОБЯХТЕ ОТ ГЛАД НЕЩАСТНИ ***.ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ И ПОМИЯТА В КОЯТО ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЖИВИ.
414
7
 
17
 
! Отговори
ДО 548 преди 11 години
ПЪРВОВИЕ ОТСТЪПИХТЕ ВЛАСТА,ЗАЩОТО МНОГО КРАДОХТЕ БЕЗ НИЩО ДА ПРАВИТЕ И ВИ СПРЯХАФОНДОВЕТЕ--НЯМА ДАЛАВЕРА ЗА МИЛИОНИ=НЯМА ИНТЕРЕС ЗА МОДЕРНИТЕ ЛЕВИ КРАДЦИ.ВТОРОМОДЕРНИЯ ЛЯВ СЕРЕГЕЙЧО СПИНИШЕФ ВЕЧЕ 6 (ШЕСТ) ПЪТИ ГО ЛАШКАТ И ВЕЧЕ МУ ХАРЕСА.СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ГО ИЗЛАШКАТ ЗА СЕДМИ ПЪТ И ЩЕ МУ ПЕЕ ВАСКО КЕЦА (ЩЕ МУПЕЕ,А НЕ ВТОРОТО) СЕДЕМ ПЪТИ О...ОО...ЩЕ МУ ХАРЕСА И ПЕСЕНТА.КОЛКОТО ДО КОПУВАНЕТО И МАНИПУЛИРАНЕТО ЗА ГЛАСОВЕТЕ ОТ 09.09.'44 ВИЕСАМО ТОВА ПРАВИТЕ.КОМУНИСТИ=ПОЗОРА НА БГ
413
10
 
11
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ преди 11 години
Незапомненият хаос на изборите има елементарно обяснение - твърде много хора на ГЕРБ в избирателните комисии.Че те са твърде много, беше констатирано и от международните наблюдатели на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Нейните докладчици заявиха, че има небалансиран състав на комисиите на всички нива и доминират хората на ГЕРБ.И тъй като режимът на Борисов - точно така трябва да се нарича сегашната власт - беше напълнил всички комисии с неграмотните си хора, резултатът беше хаос навсякъде из страната. Не става въпрос само за чакането на хората да гласуват и за чакането по нощите на хора с чували с бюлетини.Шефката на Общинската избирателна комисия в София Марина Белчева съобщи, че в 80% от протоколите на избирателните комисии е имало допуснати грешки и поради това е станало забавянето и чакането с чували през нощта пред зала Универсиада в София.А секретарят на същата ОИК Диана Тонова съобщи, че всички протоколи са сгрешени, като има случаи някои от тях да са връщани по 11 пъти за поправки. Бива два, бива три пъти, ама 11 пъти е очевидно доказателство не за правна неграмотност, а направо за тъпота.И това става в София, може да си представи човек какво е из страната, където емисарите на ГЕРБ обикалят с черни джипове и всеки местен служител или член на избирателна комисия, независимо от коя партия, застава мирно от страх, че утре ще им е в ръцете на същите тия. Няма никакво съмнение в по-ниското културно-образователно равнище на сегашната власт, в сравнение с всичките предишни от 20 години насам. И не само в грамотността е разликата. Например властта на Костов навремето беше не по-малко агресивна към опозицията, позволяваше си да мачка медии, журналисти и т. н., но все пак спазваше някаква елементарна почтеност. Сегашната власт напомня поговорката По е лоша простотията и от лошотията. Двама депутати от ГЕРБ в явно нарушение на закона влязоха в ОИК София в зала Универсиада през нощта на изборите. Те се оправдаха, че не били там като депутати, а като партийни представители. Шефката на ЦИК Негенцова каза, че иска обяснение, защото по закон там нямат място никакви партийни представители, още по-малко депутати.В отговор депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров, който е един от двамата нарушители, каза: Той (кодексът) не е свещена крава.На фона на тази простотия обясненията на ПАСЕ, че комисиите не трябва да бъдат съставени от партийци, и особено ЦИК трябва да бъде независима и съставена от професионалисти по изборите, едва ли имат някакво значение.
412
4
 
11
 
! Отговори
Как Герб спечелиха преди 11 години
Ако спра да ги лъжа, ще спрат да ми вярват. Така обяснил подхода си по време на избори ромски лидер, осигуряващ купени гласове на парламентарно представена партия. Думите са автентични и се отнасят за гласовете, които вървят след него.Веднага щом изборите бяха насрочени, всички бяха наясно, че схемите, по които се купуват избиратели, се заплашват хора, фалшифицират се бюлетини, подкупват се избирателни комисии или просто казано се осигуряват гласове, започват да се конструират. От известно време насам изборната фалшификация не е скандал. Не е и новина. Звучи банално, когато някой журналист, политик или просто гражданин, обясни пред телевизионните камери, че изборите са фалшифицирани.Миналия петък фондация Радостина Константинова раздаде първите си награди за разследваща журналистика.Голямата награда отиде при Иван Георгиев от бТВ за филмите му Гласове от Пирин и Да купиш изборите. Гласове от Пирин е посветен на последните избори в Разлог. В него се разказва за уволнени работници, които не искали да гласуват за ГЕРБ. За близки до кмета Красимир Герчев и управляващата партия бизнесмени, които стоят пред изборните секции, за да следят кой идва да гласува. За селски кметове от общината, които са заснети да разказват за натиска и директните заплахи, на които са подложени те, семействата им и техни близки. Някои от тях почти плачат. С награда беше отличен и филмът на Росен Цветков, Надя Томова и Надя Обретенова Глас под наем. В него се разказва за последните избори в Несебър. Журналистите от БНТ са заснели как кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Станка Райкова реализира схема за купуване на гласове. След излъчването на филма тя е арестувана за кратко и след това освободена. Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Несебър Атанас Терзиев отрича показаното по телевизията да е вярно. Самият Терзиев е с богат изборен опит в Несебър. Доскоро той беше шеф на местната партия ДЕЛА, която се саморазпусна и се вля в ГЕРБ. Като лидер на ДЕЛА на изборите през 2007 година, Терзиев отново попадна в полезрението на медиите, като участник в пазара на гласове по Черноморието.Вярва ли някой на прокуратурата, която би трябвало да получи доказателствата за извършените изборни престъпления от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов? Вярва ли някой, че изборджиите на национално ниво в ГЕРБ и БСП не са знаели какви ги вършат хората им в Несебър, Разлог и Куделин? Сигурен съм, че са знаели, защото подобни измами бяха масова практика и в други населени места. И така, повече от половин година след опорочените избори за президент и местна власт от есента на миналата година, виновни за фалшификациите няма. Няма и политическа воля водещите партии да спрат да купуват гласове. Въпреки безпрецедентните 32 препоръки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за промени в Изборния кодекс, такива не са извършени. По всичко личи, че дори и да бъдат направени, те ще са козметични и няма да гарантират честността на изборите. През 2012 година се борим за честни и демократични избори! Същото правехме и през 1989 година. Това е най-тежката диагноза за българската политика и прехода към демокрация. Изводът е, че или се движим на забавен каданс, или се въртим в кръг. И двата варианта, обаче, не са в наша полза. Българската демокрация не е в опасност, защото не съществува. Няма демокрация без честни избори. Българският политически живот е на предмодерно ниво и изключва всеки, който се е оказал малко по-напред в еволюционното си развитие. Това е и една от причините голяма част от хората, прескочили предмодерната епоха, да емигрират в Европа и САЩ. Те не го правят за пари, а заради средата. Ден преди балотажа на кметския вот в Пловдив от миналата година, активисти на ГЕРБ бяха заловени да купуват гласове в ромския квартал Столипиново. После изборите бяха спечелени от Иван Тотев от ГЕРБ. Преди да стане кмет на Пловдив, Иван Тотев се прочу като главен герой в записи от предизборни обучения на ГЕРБ Пловдив. По това време той беше областен управител на Пловдивска област. От записите, които бяха разпространени в някои медии, се виждаше как областният управител учи съпартийците си от пловдивската структура на ГЕРБ да фалшифицират бюлетините, подадени за техните противници, като ги правят невалидни. Тогава бъдещият кмет критикуваше пловдивските гербери, че на първия тур на частичните избори за районен кмет на район Източен в Пловдив, които се проведоха в края на 2009 г., не са направили достатъчно бюлетини невалидни. В тази връзка той им каза: Като цяло, броят на невалидните бюлетини не е най-добрият. След като записите станаха публично достояние, Тотев не подаде оставка като областен управител. Вместо това беше издигнат за кмет на Пловдив. Така че, политическа воля за спиране на изборните измами няма. Въпросът е: има ли гражданска енергия, която да ги спре? Ако няма такава, то значи българската демокрация трябва да бъде отложена поне с няколко десетилетия.
411
4
 
4
 
! Отговори
ДО 545 преди 11 години
А ЗАЩО СТАТИСТИКАТА ПОКАЗВА ДРУГО...МОЖЕ БИ КАТО ВИ СЪБЕРЪТ *** И ЦИГАНИСТИВИ ПАДА ГАРДА...
410
11
 
12
 
! Отговори
London преди 11 години
Диктатурата на Герб е омаяла всички простаци с основно образование, чалгаризирала ги е и е набила в *** им канчета че алтернатива няма. Тази зловеща пропаганда която се бълва от гъзолизническите подкупени медии и телевизии допринася за опростяването на вече крайно *** народ. Почти всичко годно и интелигентно се спаси в чужбина. Останаха грухтящи необразовани селендури,грозни силиконови пачаври,вонящи ***,дебелогази охранени мутри,полицаи и съдии-и всички те дружно ръкопляскат и крещят-"Бойко е пич"
409
10
 
11
 
! Отговори
В крайна сметка преди 11 години
Герберската пасмина се състои предимно от ниско образовани чалгаризирани селендури които не могат да мислят и се основават най вече на помиярската пропаганда в жълтите вестници. Тези вестници и телевизии купени от режима на Борисов слугуват верно на хунтата и бълват всевъзможни глупости срещу всеки който е против необразованата мутренска тиква. Простаците ги четат и поглъщат дезинформацията като шарани и после ги повтарят като папагали по селските мегдани,хоримаци и форуми. Ако имаше Олимпиада по простащина герберските мушмули щяха да са със злато.
408
8
 
10
 
! Отговори
ДО 541-КУХА ЛЕЙКА преди 11 години
ВЕЧНО МИМИКРИРАЩАТА ВИ 120 ГОДИШНА МОДЕРНА ЧЕРВЕНА ЛЯВА ЧУМА ДО ВЧЕРА СЕГОРДЕЕШЕ С ДЯВОЛЪЦИТЕ СИ,КАК СЕ Е ПРАВИЛА НА СПОРТНИ ДРУЖИНКИ,НА КЛУБОВЕПО ИНТЕРЕСИ И Т.Н.Т.ПРЕДИ 09.09.'44 УМРЕЛИ КОМУНИСТИ КАЗВАХА,ЧЕ СА КОМУНИСТИ,А СЛЕД ДЕСЕТИЖИВИ КОМУНИСТИ...АХ НЕДЕЙ,ЧЕ МЕ Е ГЪДЕЛ...МОДЕРНА ЛЯВА РАБОТАБЕЗРОДНИЦИКОМУНИСТИ...