Дянков ядосан на Холандия заради Шенген

Просто не е честно, категоричен е вицепремиерът
12 сеп 2012 19:44,
209
Дянков ядосан на Холандия заради Шенген
Дянков недоволства срещу политиката на Холандия. Снимка: архив булфото

Търпението на България към Холандия е изчерпано, заявява вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред холандския вестник De Telegraaf. Причина за изказването на Дянков е блокирането на членството ни в Шенген от страната.

Според Дянков Холандия променя в движение правилата заради предизборни игри. Днес там се провеждат избори, след като премиерът Марк Рюте подаде оставка заради спорове около бюджетните рестрикции.

Българският министър обяснява още, че Холандия става за смях пред Брюксел, защото по едни въпроси се прави на “най-усърдния ученик в класа“, а не съумява да спази собствените си уговорки.

“Подхождате твърде строго към страни като Гърция, докато и вие нарушавате европейските изисквания за дефицит и държавен дълг“, казва още вицепремиерът.

По негови думи страната ни е жертва на политическите игри в Холандия и на популизма и национализма, които завладява страната. Като пример той дава Партията на свободата на Герт Вилдерс, която събираше жалби срещу поляците в страната.

“Това е болезнено за Източна Европа. Времената за политиците в Хорандия са тежки, но би било хубаво страната просто да се придържа към уговорките. Създава се неприятно чувство у всички българи“, обяснява финансовият ни министър.

Дянков заявява още, че България е положила много усилия  за оптимизирането на системата ни за граничен контрол, борбата срещу корупцията и реформирането на съдебната система. По негови думи останалите страни членки признават това, а само Холандия отказва.

“Това просто не е честно“, казва още Дянков. Той успокоява холандците, че страната им няма да бъде наводнена от имигранти от България и Румъния след приемането на двете страни в Шенген.

Дянков обяснява още, че ще настоява на европейската лидерска среща на върха през октомври Холандия да оттегли възраженията си.

Изданието припомня, че след като страната блокира членството на България и Румъния в Шенген, Букурещ обяви бойкот на холандските стоки. Дянков заявява, че не желае у нас да се стига дотам, но е крайно време „Холандия да се вразуми".

Вестник De Telegraaf обръща сериозно внимание на финансовите рестрикции, които е наложил Дянков у нас и го нарича “хардлайнер що се отнася до бюджетна дисциплина“. Вестникът обаче не пропуска да спомене, че страната ни е най-бедната в Европа.

„Полагаме огромни усилия. Мисля, че тъкмо успяхме да настигнем Румъния", заявява Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Холандия ще потъне заедно с Дянков
159
0
 
2
 
! Отговори
Гергьовденче преди 11 години
Само на мен ли ми се струва, че Дянков в последно време е постоянно сърдит и все мъмри някой...
158
2
 
9
 
! Отговори
Д-ра преди 11 години
Това просто не е честно-моля? Мамооо Марк Рюте не ми дава да си играя в неговата градинка! Абе ***, ти няма ли да се освестиш? Никой не получава каквото е честно а каквото заслужи или за каквото се договори, ти и твоята шайка от ГЕРБ и на дъждовен червей пръст не сте заслужили!
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дон Базилио или брато Пит явно не си е върнал още борчовете в САЩ ,та затова се натяга .Ама требе да е от *** по *** та даже и от Боко главуняка ,а може да си направи толкова исторически справки
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това просто не е честно, казва още Дянков"In business and politics you never get what you deserve, you only get what you negotiate"- това е друг цитат (не на Дянков).
155
1
 
5
 
! Отговори
до 183 преди 11 години
ти как смееш да се закачаш с монче страшника бе,ся ше ги натупа всичките,барабар с цяла европа и азия,къ я мислиш ти хахахахахаха
154
1
 
4
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Браво за връзката с главния мозък.
153
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, дрън че пляс! ако тоя *** и останалите си мислят, че в Холандия някой го е еня за Булгаристана трябва сериозно да се замисли в/у себе си ! Аве аланколу, холандците хрантутят половината Европа включително и тебе, така че освен да си мълчиш и да им козируваш до гроб, нямаш никакъв друг шанс!
152
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
brei- ako si beshe mulchal, shtiahte da pliuete zashto mulchi. sega se protivopostavi na Holandia- zashto se bil protivopotavil tezi k\, koito ne znaete kakvo e shengen i polzite mu zanas- ami, molia vurnete se v anadola- kolkoto i da vi se obiasni, opak niama da razberete kakvo oznachava da ne minavash pasporten kontol na granicata i da ne se nalaga da si trugvash sled 90 dni, ako ne rabotish
151
2
 
5
 
! Отговори
смех преди 11 години
тоя нещо не е в ред ,явно няма връзка с главния мозък...
150
4
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 години
Малееее! Бе Дянков, ти сега и Холандия ли ще пляскаш? Първо плеска Русия, сега Холандия...да се готвят САЩ и Иран взети заедно? Тоя пискун и вожда му Бойко, както са се хванаи за ръчичка и...... ще напляскат целия ЕС! Ама то навсякъде си има *** и *** - има, но защо в България ги слагаме да ни управляват???Народееее???
149
1
 
8
 
! Отговори
цвете гергьовче преди 11 години
Кога на тея западняци ще им писне окончателно от нас? Ние явно от заплахи хич не се стряскаме.
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Най после някои да се опълчи на намденните задръстени западняци!
147
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Дянков! комуните се пенят яко, което означава, че говориш истини!
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков никога не удря по масата , ще си счупи пръстчетата !!!!
145
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога по дяволите, преди някой да заеме пост по висок от полски стражар в тая нещастна страна, ще минава на психо преглед, тия съвсем изперкаха, това *** сутринта щеше да ПЛЯСКА Русия, после се сърди на Холандия, явно не е в ред, Кой си ти бе, има си международен протокол, каво може и какво не може да кава един министър, това се отнася и за колкониалните държави.
144
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този човек не е нещо на ред!До сега казваше , че не е икономически изгодно сега България да влиза в Шенген , сега е сърдит на Холандия , че не ни допуска в Шенген , вчера "напляска" руснаците за Белене........Не е ли време да иде на профилактичен преглед при специализиран лекар!!!!!!!!!!!!!Дянков , подавай ОСТАВКА и върви на майната си.............................
143
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ИСКАТЕ ОТ СТИПЕНДИАНТ НА ФОНДАЦИЯ "ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА" И ДОНОСНИК НА ДС ДА НАДСКОЧИ СЕБЕ СИ ЛИ - АБСУРД! РОДЕНОТО ДА ПЪЛЗИ НЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ....ами не ни искат,и с право,какво ще им донесем-бедност,*** ,които вече плъзнаха на социален туризъм,и на които не им вървят номерата с дискриминацията извън БГ,каруцарски език и политически клоуни...каква сигурност-границите ни са като разграден двор,армията ни е колкото стадион,а икономическа стабилност е само фикция в главата на това недоносче
142
10
 
15
 
! Отговори
666 преди 11 години
Това американско недоносче сутрин се сърди на Русия, по обяд на Холандия а вечер преди да си легне на себе си че се е пръкнал на този свят. Компетентните специалисти трябва да се произнесът адекватно за психичното му здраве...
141
4
 
16
 
! Отговори
Да мислят за това! преди 11 години
Българите няма да наводнят Холандия след приемането ни в Шенген, но да видим холандците къде ще бягат, когато водите ги залеят, и прословутите им диги няма да могат да ги спасяват повече. А нивото на Световния океан се вдига неумолимо...