Борисов май скръцна със зъби на Путин

"Искат ми 1 млрд. за гьол, с "Атомстройекспорт" ще се съдим до дупка"
Обновена: 17 сеп 2012 13:01 | 13 сеп 2012 14:00,
893
Борисов май скръцна със зъби на Путин
Борисов доста се разгорещи по време на изказването си. Снима:БТА

Ако Путин е знаел за иска за 1 млрд. евро, който заведоха “Атомстройекспорт“, срещата ни на 9 ноември, когато трябва да подпишем за строителството на “Южен поток“, ще му е много неприятна, заяви премиерът Бойко Борисов.

Изказването дойде на фона на острото напрежение, което породи новината, че руската компания “Атомстройекспорт” увеличи до 1 милиард евро иска си към Националната електрическа компания /НЕК/ заради отказа от строителството на АЕЦ „Белене“.

С изказването си министър-председателят на практика потвърди появилата се информация, че руският президент Владимир Путин ще дойде на посещение у нас.

Още по темата

Въпреки острото си изказване по адрес на руската компания Борисов на няколко пъти дебело подчерта, че Русия и България са били приятелски държави и винаги ще бъдaт.

“Тук има някаква си компания, която въпреки преговорите, които водим, решава да заведе иск. Аз искрено се надявам Путин да не е знаел“, заяви премиерът.

Министър-председателят беше категоричен, че “Атомстройекспорт“ е сгрешила с изненадващия си иск. По негови думи сега страната ни ще направи всичко възможно да обяви договорите за строителството на АЕЦ “Белене“ за нищожни.

Борисов изрази задоволство, че ще бъде създадена временна парламентарна комисия, която ще разследва как са били сключени въпросните договори.

Премиерът обясни още, че вече е говорил с правосъдния министър Диана Ковачева и й е казал да разговаря с главния прокурор Борис Велчев, защото е време прокуратурата да сe произнесе дали са проведени правилно конкурсите за строежа на атомната централа.

От няколко дни в страната тече остър спор между представителите на политическите сили у нас кой всъщност е виновен за иска на руската компания към България. ГЕРБ и Синята коалиция са на мнение, че договорите не са коректно подписани и предишните управляващи от БСП и тройната коалиция. Лявата партия пък отговори, че “искът не е подаден заради подписването на договорите, а заради развалянето им“.

Предишните правителства трябва да отговорят как са провеждали обществени конкурси, заяви на доста висок тон Борисов. С видимо ядосан вид той обясни, че договорите за “Белене“ са “грандиозна далавера на някаква компания там и нейните агенти тук, главно в комунистическата социалистическа партия“.

Премиерът обясни, че всички въпроси около иска и договорите за строежа на “Белене“ ще бъдат поставени пред Путин при посещението му.  Министър-председателят посочи, че очаква решение от негова страна.

“Наели сме най-добрата адвокатска кантора. Щом искат съд, ще се съдим. Искат ми 1 млрд. за някакъв гьол“, закани се Борисов.

Той за пореден път припомни тезата си, че метрото струва по-малко, отколкото са дадени до момента за строежа на втората ни атомна централа и отново призова хората да си направят сметката.

“Дянков малко по-образно се изразил, отколкото трябва“, каза още премиерът по повод изказването на финансовия министър, че ще трябва да “пляскаме Русия“. Все пак Борисов беше категоричен, че страната ни ще устоява позицията си докрай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


893
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
751
3
 
4
 
! Отговори
СПОРТИСТ-НЕ КОМУНИСТ преди 11 години
НЕ ЧУХМЕ КАК Е ЗАВЪРШИЛА ПАРТИЯТА ШАХ М-У Б.Б. И ЕВРЕЙЧЕТО В САУНАТА??? ПРЕДЛАГАМ КОГАТО ДОЙДЕ ПУТИН С НЕГО ДА НАПРАВИ ЕДИНА СРЕЩА НА ТАМИТАТА - И ДВАМАТА ИМАТ ЧЕРНИ КОЛАНИ, НО КОЙ ЩЕ ЗАГУБИ СЕТЕТЕ СЕ САМИ, ЧЕ Б.Б.НАПОСЛЕДЪК ГЛЕДАМ Е ПРЕКАЛИЛ С ФИЛИИТЕ С МАС!!! И КОЙТО СПЕЧЕЛИ ПЕЧЕЛИ ПО ВЪПРОСА С АЕЦ БЕЛЕНЕ- НА ТОВА ЕДНО ВРЕМЕ СА МУ ВИКАЛИ БОЖИ СЪД . ХА СЕГА ДЕ СТИСКА ЛИ ТИ БАТЕ Б.Б.!?!?!?
750
0
 
0
 
! Отговори
DO PRETORIA SA преди 11 години
OK AMA KOLKO IZLIZA NAEMA NA KUSHTA, ILI APARTAMENT I ZASHTO IMA INTERES OT EVROPA ZA IMIGRACIQ TAM, SLET KATO ZA POSLEDNITE 15 GODINI POCHTI EDIN MILION EVROPEICI SA IMIGRIRALI OT SA. PO TOVA KOETO KAZVASH RAZBIRAM, CHE ZA DA OTIDESH TAM SI ZASLUJAVA SAMO, AKO SI DOBUR SPECIALIST V DADENA OBLAST.I VQRNOLIE TOVA CHE VECHE IMA OBRATEN RASIZAM TAM.
749
0
 
2
 
! Отговори
ЮАР-Претория преди 11 години
До 858 - Има нова средна класа от черни, които ползуват affirmative action, особено в държавните служби. В хубавите бели квартали има сега и черни, но това не променя пейзажа, понеже и те са заинтересовани да подържат стойността на имота, т.е. като гледаш отвън - не личи че живеят черни - тревата подстригана, чисто и опрятно изглежда. За бедните черни (както и за бедните бели) проблемът е в безработицата. Иначе, една чистачка в средна компания взима около 400 евро на месец.
748
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А СТИГА БЕ!!!
747
0
 
0
 
! Отговори
DO PRETORIA SA преди 11 години
DOBRE, A KOLKO SA NAEMITE V BQL KVARTAL NAPRIMER I TAM HORATA OSHTE LI JIVEQT RAZDELENI, ILI VECHE NE E TAKA. NAPRIMER V TVOQ KVARTAL IMALI CHERNI, I NAISTINA LI VSICHKI NEGRI JIVEQT V PULNA MIZERIQ, KAKTO GO PREDSTAVQT PO TV.
746
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"срещата ни на 9 ноември, когато трябва да подпишем...." днес Руската страна заяви, че за месец ноември, няма предвидени срещи с наща тиква, така, че ..... абе зимата не започваше ли от ноември? та от де ще вземем газ? или премиерчето незнае че на кръстов ден свършва лятото.
745
2
 
5
 
! Отговори
856 преди 11 години
След като Симеон Дянков изрече безумното, че щял да пляска руснаците, сега пък премиерът Бойко Борисов продължи в същия мутренски стил от средата на 90-те години: Тук има една компания, която въпреки провежданите преговори, без да ни информира, е решила да подаде иск. Искрено се надявам, че президентът Путин не знае за това тяхно действие. Защото, ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България. Тогава трябва да подпишем за Южен поток.Затова считам, че абсолютно вероломно използвам тяхна терминология от време на войната ни изненадаха с този иск. Мисля, че допуснаха грешка. Защо сгрешиха? Защото сега ние ще направим всичко възможно да обявим за нищожен договора по предишната централа, казва министър председателят
744
5
 
6
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Гоце и Р.Овч. в пандиза за договорите, а на руските изедници - среден пръст! Точно така:))
743
7
 
7
 
! Отговори
Радиоактивна дъвка преди 11 години
Да не захапеш дървото????? Лошото е, че народа не е виновен. Или май е виновен, кой го избра тоя.
742
6
 
9
 
! Отговори
газпром преди 11 години
Поведението на Борисов в последните 3 дни издава само едно - отчаяние и животински страх.. Той чак сега осъзна,че американските му господари го използваха и сега го захвърлят като стар ка****.. Реакциите му са първосигнални и варират от заплахи и перчене до откровено хленчене.. Той нямало да подпише за Южен поток - че те руснаците ясно показаха, че могат да минат и през Румъния и през Турция и те с удоволствие ще ги пуснат, щот не са американски *** и си гледат интереса..
741
4
 
5
 
! Отговори
ЮАР-Претория преди 11 години
До Анонимен 844 - Именно такива като теб псевдопатриоти, бивши ДС, зелени чорапи и *** комунистически - именно от такива като теб, които крепят властта на русофилската и посткомунистическа олигархия, от такива избягахме ние, тези 1.6 милиона, които днес от ЮАР, от Америка, Канада, Австралия, Западна Европа и Турция изпращаме в България около 1 милиард Евро годишно само от преводи и още поне толкова кеш за да помагаме на близките си от които олигархията отне и малкото, което имаха!
740
2
 
6
 
! Отговори
ЮАР-Претория преди 11 години
До Анонимен 844 - Дали аз и другите 1.6 милиона българи по света сме предатели, понеже не желаем да бъдем управлявани 23 год от метастазите на ДС-КГБ-БКП? Не са ли същите тези, които управляват вече 23 год. истинските национални предатели, а? Тези, които присвоиха милиардите, създадоха привидна демокрация, цакат с етническа карта (тия от ДС) винаги, когато се завъртат големи пари, не дават на хората да дишат, че камо ли да водят нормален бизнес и живот. Аз как да се боря срещу тях?
739
2
 
3
 
! Отговори
ЮАР-Претория преди 11 години
До 845 - една домашна прислужница около 14 евро на ден, зидар, мазач - 15-20 евро на ден. Специалисти по бази данни, мрежи и пр - 20000-80000 евро годишно. Инженери - типично 50000евро годишно. Лекари- повече, но там зависи дали са на държавна или частна практика. Това изглежда може би добре гледано от Европа, като се има пред вид, че тук е по-ефтино. Обаче, структурата на потребление е подобна на американската - плащаш заем къща, заем кола + доста за бензин - големи разстояния всеки ден.
738
4
 
6
 
! Отговори
фен преди 11 години
Кривото вратле разчита на западните чурки.Ама от запад и от изток все му го набиват.
737
6
 
10
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
Искат ми ........*** самочувствието
736
6
 
14
 
! Отговори
Тиквата vs Путкин преди 11 години
Боко Тиквич скръцна със заби на *** и той му ги изби.
735
2
 
4
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
По этапу,с приговором на рукахМежду станций,скинув новости в почтамтОстановка,в моей жизни на землеГде нет быта, нет удобств и беспредел.Нет удобств и беспредел.Тело здесь, а душа далекоПлюну я в полупьяный конвойТело здесь, для отчта ментамА душа,там где мать родила.Нас качает весь обшарпанный вагонКлетка в клетке, перекрытый кислород.И соленой кормят рыбой на обед,Кран закрытый, и воды здесь просто нет.И воды здесь просто нет.
734
1
 
3
 
! Отговори
DO PRETORIA SA преди 11 години
MERSI ZA INFORMACIQTA NO KAJI GORE DOLU KAK STOQT NESHTATA S ZAPLATITE I CHERNILKITE TAM? AZ JIVEQ V BOSTON. SORI ZA LATINICATA.
733
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на теб от юар ти е лесно- ела тук и тогава говори. И такива като теб не трябва да имат право да гласуват и да ни решават съдбата. Щом си избягал там, гласувай си там- за мен ти си предател,всеки може да отиде някъде другаде и да остави прекрасната ни страна на турските турци ,*** и американските военни бази.
732
10
 
2
 
! Отговори
ЮАР-Претория преди 11 години
Та значи идват хора отвън и сега, просто взима доста повече време и бюрокрацията е голяма.Пишейки предишните постинги исках да пожелая на всички честни и почтени хора в България да имат успешен и хубав живот, което може да стане ако някой изрита ония ***, които в края на соца и през последвалите 23 г. обраха страната и не позволиха създаването на нормална средна класа от работещи хора. 23 г. са много време - едно поколение се сменя за това време. Надявам се бат Бойко да направи нещо, дано!