"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП

Цачева покрила Борисов от въпрос на левицата
Обновена: 13 сеп 2012 20:22 | 13 сеп 2012 20:20,
98
"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП
Петър Курумбашев. Снимка: БСП

Може ли “Пирин“- Гоце Делчев да пътува за следващия си мач до Варна с правителствения Авиоотряд 28 и ако да – на кого да плати, попита риторично депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев, който е и член на управителния съвет на отбора.

Причина за изказването му стана фактът, че председателят на парламента Цецка Цачева отхвърли въпрос на колегата му Петър Курумбашев за полета на отбора “Бистришките тигри“ до Варна с авиоотряда.

През август стана ясно, че "тигрите", в чиито отбор е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, е летял с правителствения самолет до Варна за мач с отбора на депутата от ГЕРБ Емил Димитров “Чавдар“-Етрополе.

Кирил Добрев обясни още, че за разлика от „Бистришките тигри” “Пирин“ е отбор от А група и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството.

Още по темата

От своя страна Курумбашев се ядоса, че Цачева е “покрила“ премиера, за да не отговаря на въпрос за “поредния му гаф“. По думите на народния представител от БСП втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството, и премиерът не можел да отговаря за него.

Според Курумбашев обаче в правилника пише, че директорът  на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя. Курумбашев обясни още, че Борисов е отговарял на актуални въпроси на колегата му Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд.

„Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря“, каза иронично Мутафчиев, който е и бивш министър на транспорта. Той все пак призова Цецка Цачева да не забравя, че парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб ги чака съдбата на Кадафи!
69
1
 
0
 
! Отговори
Месия- сговорчив преди 11 години
Където част, там и другите. Логично! Поздрави на реактора- как не успяхме да видим монтажа в репортажа, още не мога да се начудя... То и японските прътове се чудят, че замирисва на китове!
68
5
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Kyrymba6ev koga i ti stane6 car kato Borisov,leti i ti be toi koito ne e vzel vlasta toi ne e e-al toq narod
67
6
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Другарю, от злоба ще се задавиш бе, тц-тц-тц. То разбирам да мразиш, ама твоето минава всякакви граници. Тук си от ранни зори до късна вечер и на каъкв ли не се правиш само и само да излъжеш приходящите колко много комунистите (уж обикновените хора от чийто име пишеш) са против ГЕРБ. Мислиш ли, че има нормален човек, да ти се върже, че си жена? Това че пишеш от женски род нищо не значи, че си истински. И се ограмоти малко, научи се че с главна буква се започва изречението, неграмотнико.
66
12
 
11
 
! Отговори
Неделя преди 11 години
Като гледам, над 50% от пишещите тук не са прочели статията, и не схващат, че това е "топка" в полето на Тиквата. Щом онзи господин може да ходи да разиграва мачлета за сметка на народа, защо не и целия отбор, кой който той се води?
65
13
 
15
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
аз съм щастлива, и парите ми помагат адски, защото си ги изкарвам с труда си, който много обичав и уважавам и си ги харча с кеф. Народът е 90% ***, затова си харесват ***. Такива срещам всеки ден- хем ги е яд,че не са богати, хем ги мързи,та дрънка! Някои се изпразват по форумите, защото нямат пари за психотерапевт или защото са толкова прости,че не знаят как да си направят собствен свят, в който да са щастливи. Жалко за теб!
64
11
 
24
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Това със самолета е най-малкия гаф на шофьора на Тато.Приказките на клоуна за Путин , ще ни струват много повече и ще ги плащаме всички ние.
63
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека ви го обясня с думи прости :Бойко е човека на народа ... затова народа харесва Бойко! Бойко се асоциира с бедните и онеправданите (колкото и странно да звучи) и те се асоциират с него.95% от народа са бедни и онеоправдани и всички те мразят богатите и мазните (най-често червени отрочета) късметлии, които имат всичко без да го заслужават.А ти 50-годишната тенисистка си се обиждай колкото си искаш !Предполагам вече си разбрала, че парите НЕ могат да те направят щастлива, ако още не си - вече е късно !
62
10
 
4
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
и не съм пич, а пичка-чети!
61
7
 
7
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
ха-ха- за нищо не рева, коментирам . И за разлика от теб, коментирам безпристрасно и политически неоцветено.
60
7
 
11
 
! Отговори
до 64 преди 11 години
Не ме е*е изобщо пич, ти кой си и какво си. Важното е, че се оплакваш тук, във форума, ревеш за нещо, което явно не можеш да постигнеш с ума си, което пък е показателно, че си нищо, разбираш ли ме или да ти го обясня по друг начин?
59
11
 
15
 
! Отговори
ДО 61 преди 11 години
И ПРЕДИ 1989 ГОДИНА ПАК БЯХ ДОБРЕ- ЗАВЪРШИХ ПРЕСТИЖНА ГИМНАЗИЯ, ПОСЛЕ ПРЕСТИЖНА СПЕЦИАЛНОСТ В СУ, ДАЖЕ ПОЛУЧАВАХ СТИПЕНДИЯ ЗА ОТЛИЧЕН УСПЕХ-60 ЛВ., ИМАМ ЯСНА МИСЪЛ И ЯСНИ СПОМЕНИ, КОИТО ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ИЗОПАЧИШ!
58
17
 
22
 
! Отговори
ДО 61 преди 11 години
НА 50 ГОДИНИ СЪМ- ЖИВА И ЗДРАВА, ИГРАЯ ВСЕКИ ДЕН ТЕНИС И ХОДЯ ДВА ПЪТИ В СЕДМИЦАТА ДА ПЛУВАМ, ХОДЯ НА ТЕАТЪР И ОПЕРА, ПОЧИВАМ В ЧУЖБИНА, ДЕЦАТА МИ РАБОТЯТ В ЛОНДОНСКОТО СИТИ КАТО МЕНИДЖЪРИ, ИМАМ ПРЕКРАСНА РАБОТА, КОЯТО ЩЕ МЕ ХРАНИ ДОКАТО СЪМ ЖИВА- ВСИЧКО МИ Е НАРЕД, САМО ДЕТО МНОГО МРАЗЯ ПРОСТАЦИ- В НАЛИВНО И НАСИПНО СЪСТОЯНИЕ. И БОЙКО, ЕСТЕСТВЕНО, ЗАЩОТО Е НАГЪЛ И МЕ ОБИЖДА НЕПРЕКЪСНАТО С ПРИКАЗКИТЕ СИ И ПОВЕДЕНИЕТО СИ. ТОВА НЕ Е МОЯТ ПРЕМИЕР И РОСКО НЕ Е МОЯТ ПРЕЗИДЕНТ. СРАМ МЕ Е ОТ ТЯХ.
57
3
 
11
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
09.11.2012г, Аерогара София, Воздушная сила 1 е акостирала в силно мъгливата утрин. В пилотската кабина пилотите бършат с хавлии потта си след трудното кацане. В мъглата смътно се чува боботенето на мъглогенератор и псувни на полски... По стълбичката Вова Путин бавно стърже подметки и се чуди как ще започне разговора. БатБойко стой до гвардейците и подсмихвайки се гледа как Станишев, със секретна грама в ръка, се мъчи да се отскубне от двамата гарда на НСО. Зад ъгъла се подава Искрето Фидософа със зелена плетена маска на главата и плакт Free Puti Rio. Уф, тая ще уплаши Дребния преди мен! ,помисли си Бойко и с широка усмивка тръгна към Вовка, който вече беше стъпил на червения килим и с ужас наблюдаваше как Туловището със Зелената Маска се носи в свински тръс към двама биячи, влачещи дребен шишкав очилатко. Чу се едно ТУП! и после дрезгав глас каза:- Охо, Вовка, как е хавата, ***!Вовка с радост фиксира поглед върху топчестото небръснато лице на Бойко, просто не искаше да гледа към мястото на сблъсъка...-А, добре съм, спосибо! каза Вовка с половин уста. Нещо, много весел беше този, нещо крои...-Аре ве, кво си се гипсирал, няма да те бия! Сега ще пием биричка в барчето на летището! Бритос, мноу яка, аз държа завода, хи-хи-хи!Вече седнали в барчето, Вовка за момент се отпусна и тогава чу полска реч само на 5-6 метра от него премина група от полското разузнаване, замаскирани като семейство шляхтичи. Ами сега? Бойко пощипва момичето на бара и не гледа насам, дали да стреля пръв? Полякът подозрително дълго си държи дясната ръка в джоба на якето... В този момент се чу звучна плесница и ***!А, бирата идва, помисли си Вовка и се ухили полякът бързо си извади празната ръка, все едно напипа кабърче.Бойко остави двете бири и седна, изпънал крака.-Вовка, да те питам нещо? Ама без да не будалкаш, нали?-Питай...-Бе, ти знаеше ли за онез пари, еврата за централта, а бе, за съденето, знаеше ли предварително?-Ми, не...-А, добре тогава! Давай бумагите за Източния поток, че да подписвам и да те водя в метрото!Вовка отпи доволно от бирата. Имаше вкус на Болярка...
56
6
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Четейки те съм сигурен, че скоро ще умреш от старост, но не защото си комунист, което пак ме удоволетворява.
55
4
 
7
 
! Отговори
Летяща чиния преди 11 години
Хора? Каква е повредата на тази ракета дето е на бузлуджа ? Не може ли да се ремонтира и тези хубавци дето се събират там , да я яхнат и газ към луната. :)
54
9
 
15
 
! Отговори
ДО 44 преди 11 години
ЛЪЖЕШ, МАЛЕ, КОЛКО ЛЪЖЕШ- ШУНКАТА СИСТОЕШЕ И НИКОЙ НЕ Я КУПУВАШЕ- БЕШЕ 6,30ЛВ. КАКТО И ШПЕКА.ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО- ЗАЩОТО ТОГАВА ХОРАТА КУПУВАХА ИСТИНСКИ КРЕМВРИРШИ И НАДЕНИЦИ, ИСТИНСКО МЕСО, КОЕТО ГО МЕЛЕХА ПРЕД ТЕБ И ТОГАВА ТАКИВА ГЛЕЗОТИИ КАТО КАЙЗЕР ПАСТЪРМА, ЕЛЕНСКО ФИЛЕ И ШУНКА СЕ КУПУВАХА САМО ЗА ПРАЗНИЦИ. ИМАШЕ ГИ В ИЗОБИЛИЕ! ЕДИНСТВЕНАТА ОПАШКА, НА КОЯТО СЕ ЧАКАШЕ, БЕШЕ ЗА ТОПЪЛ ХЛЯБ, НЕ ЧЕ НЯМАШЕ ДРУГ, И ЗА БИЛЕТИ ЗА КИНО
53
1
 
5
 
! Отговори
Месарят до Спонги преди 11 години
Лека , и дано утре се събудим в един по-добър свят!
52
2
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Месарят до СпонгиДлъжен бях да обясня какво е това шунка, щото някои си мислят, че са виждали сега. Накапах се. Лягам си.
51
6
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Този сайт е купен от Престъпното герберско правителство.Всички коментари,които критикуват правителството се изтриват.Демокрацията в България е в опасност.Застрашава се свободата на словото.Става по зле и от времето на комунизма.Брюксел знае за това.