"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП

Цачева покрила Борисов от въпрос на левицата
Обновена: 13 сеп 2012 20:22 | 13 сеп 2012 20:20,
98
"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП
Петър Курумбашев. Снимка: БСП

Може ли “Пирин“- Гоце Делчев да пътува за следващия си мач до Варна с правителствения Авиоотряд 28 и ако да – на кого да плати, попита риторично депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев, който е и член на управителния съвет на отбора.

Причина за изказването му стана фактът, че председателят на парламента Цецка Цачева отхвърли въпрос на колегата му Петър Курумбашев за полета на отбора “Бистришките тигри“ до Варна с авиоотряда.

През август стана ясно, че "тигрите", в чиито отбор е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, е летял с правителствения самолет до Варна за мач с отбора на депутата от ГЕРБ Емил Димитров “Чавдар“-Етрополе.

Кирил Добрев обясни още, че за разлика от „Бистришките тигри” “Пирин“ е отбор от А група и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството.

Още по темата

От своя страна Курумбашев се ядоса, че Цачева е “покрила“ премиера, за да не отговаря на въпрос за “поредния му гаф“. По думите на народния представител от БСП втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството, и премиерът не можел да отговаря за него.

Според Курумбашев обаче в правилника пише, че директорът  на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя. Курумбашев обясни още, че Борисов е отговарял на актуални въпроси на колегата му Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд.

„Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря“, каза иронично Мутафчиев, който е и бивш министър на транспорта. Той все пак призова Цецка Цачева да не забравя, че парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
6
 
! Отговори
МЕСАРЯ, МЕСАРЯ преди 11 години
ТОЯ ЛОШ ХОЛЕСТИРОЛ ОТ МРЪВКИТЕ, ТИ Е БЛОКИРАЛ СПОМЕНИТЕ ДРУГАРЮ. МОМЧЕТО ГОВОРИ ЗА ШУНКА, А НЕ ЗА ТРИБУКВЕНИ МРЪВКИ, ТРИБУКВЕНИТЕ БЯХА ЗАПАЗЕНИ ОТ НАДАРЕНИ ПИЧОВЕ-ЛАУРЕАТИ, А НЕ ОТ ПРОСТИ МЕСАРИ, ЗА ДРУГАРКИТЕ НА ПАРТИЙНИТЕ ДРУГАРИ, ОСОБЕНИ ЦЕНИТЕЛКИ И КОНСУМАТОРКИ НА ТОЗИ ЦЕНЕН АРТИКУЛ. А ЗА ШУНКАТА - ВЕРНО СИ КАЗВА МОМЧЕТО - НЯМАШЕ ЗА НАРОДА, СТИГАШЕ САМО ЗА ПРОСТАЦИТЕ, ПЪЪРДОН ЗА ПО ПРОСТИТЕ РЕДОВИ ДРУГАРИ.
49
1
 
8
 
! Отговори
Месарят до Спонги преди 11 години
Последно "резах" шунка от бут пред "Попското", за една Нова Година, може и да не си спомняш, но не си прав, че само ти я помниш.
48
15
 
11
 
! Отговори
Смисълът от БСП ? преди 11 години
Една посткомунистическа тоталитарна партия(каквато е БСП), която загуби идейните си ориентири се превръща в котерия , защитаваща групови и лични интереси и майка на мафията!!!Ако попиташ комунистите :БСП е ли Марксистка партия?БСП има ли за цел построяването на комунизма? Ако да , кога го предвиждат, ако не за какво се борят?БСП е ли за диктатурата на пролетариата и национализация?Никой член на БСП не може да отговори !!!Тогава възниква въпросът, а какъв е смисълът от БСП ?
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе интересно ми е,вие които сте от герб...*** или заблудени сте бе пичове,просто ми е странно как може някой постоянно да ти се.е върху главата,ти да се кръстиш и радваш че при другите е било по-зле:),дреми ми за комунисти,герберисти и всякаква ***,като сме на тоя хал явно системата е сбъркана,няма ли промяна на конституцията сме обречени на глупави заяждания(познайте на кои им отърва...и на едните и на другите заради които се джавкате)
46
7
 
11
 
! Отговори
Браво 46, Браво! преди 11 години
До СрамА можеше да станеш българския Чарлз Дикенс, не *** списвач на Кутев :)) Толкова добре съчиняваш
45
11
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Спомени от социализмТова е точно и вярно с една малка подробност. Действието може да се е развивало в края на шестдесетте, но шунката тогава беше на кокал. От тук пишещите никой не я е виждал, т.е само аз мога да се съглася. Да вярно е. Нямаше почти нищо и парите не стигаха винаги. Не е текло масло и мед по улиците, Не се заблуждавайте. А *** винаги са си били *** и раждаха по 10 деца и вземаха детски повече от моята заплата.По темата: запишете ББ за нападател в Пирин и летите.
44
11
 
27
 
! Отговори
Алекс до 44 преди 11 години
*** гербер в статията не става въпрос какво е било по времето на комунизма,а за Авиоотряд 28 и за това,че любимияти вожд е извършил престъпление.Ама герберския акъл си е колкото оризово зърно.
43
10
 
12
 
! Отговори
Срам преди 11 години
Сега не е спомен, 44, а реалност.Пристигам преди години рано сутринта на Централна автогара.В градинката хапнах набързо сандвичите, които ми бяха сложили нашите като ме изпращаха.Почти половината хвърлих на кучетата и съжалявах, защото след сто метра видях някой да пуска *** в контейнер, а друг обезумял от глад буквално улови хвърленото на педя в контейнера, почти от ръцете му.Сега е ежедневие да бъркат по кофите.Ти ми говориш за шунка....
42
13
 
6
 
! Отговори
Месарят до 44 преди 11 години
Лъжеш яко, най-голямото парче го лапаше ***, но е възможно и да не знаеш, времената бяха за оцеляване, а само майките са способни на това, заложено им е в генетичният код.
41
28
 
17
 
! Отговори
Спомени от социализм преди 11 години
Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма. В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз.. След половин час докарват.. шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...по-далече от Русия
40
1
 
5
 
! Отговори
модераторе преди 11 години
мога ли вече, да изказвам скромното си мнение ?
39
15
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ СПИНАЖИИ преди 11 години
И ВИЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИТЕ, ПОПРАВЯТЕ СИ ЧАНИЯТА НА "БУЗЛУДЖА" И ЕЙ КЪДЕ Е МАРС, АМЕРИКАНЧИАТА ВИ ПОДГОВЯТ И АЕЦ-ОВЕТЕ И ЛАГЕРИТЕ И ДРУГИ ИЗНЕНАДИ.....
38
17
 
12
 
! Отговори
крокодилски сълзи... преди 11 години
Комунистите ограбиха България и я оставиха на последно място по доходи в Европа, а сега ронят крокодилски сълзи...
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ МОЖЕ ДА ЛЕТИ И ПИРИН С ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ САМОЛЕТ,ЕДИНСТВЕНОТО УСЛОВИЕ Е бб ДА ЗАГУБИ НЯКАКЪВ БАС ОТ ПРЕЗИДЕНТА ИМ....НИЕ ЧЕРПИМ
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво може да бъде казано за общност, в която един жалък примитив като Борисов може да бъде виждан на върха на пирамидата? Какви следва да бъдат тия под него?! Дори първичният органичен бульон, от който, според материалистите, е произлязъл животът, би следвало да се възприема за нещо по-висше от ония, за които връх, венец и господар е Пожарникарят!
35
5
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Византийците са нарекли това "сакрално цареубийство"! Бих почерпил всеки, който го извърши върху Тиквата!
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха ето пак типичния *** гербер.. който не е съгласен с начина на управление на примата Борисов трябва да е ,,мръсно ***" или ,,драскач" или да е пратен от ,,Кутев".. Може ли да сте толкова плоски и еднообразни.. Това гербер да вика на някой комунист е най-малкото смешно и жалко.. ако знаехте какво значи комунизъм щяхте да сте наясно,че вашата партия клони много повече натам отколкото БСП или която и да е др партия в България.. Ама то за средняци със средно специално толкова
33
0
 
7
 
! Отговори
да може но....... преди 11 години
да може но само ако трансферират бат боко тиквунчо в пирин
32
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 11 години
господата няма ли един път завинаги да разберат(явно с не много интелигентните си главички),че някой не го кефи техния кумир,бога слънце ББ,разберете моля,че тези хора не са комунисти,да може и да има такива,но предполагам повечето не са,и какво е това идиотско пенене срещу комунистите,като 80 процента от герб са точно такива бивши,моля не само да слушате като зомбита идола ви,а мислете малко и с тиквите си...не боли:)
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да дойдат да ги повозя и на моя авиоотряд !