"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП

Цачева покрила Борисов от въпрос на левицата
Обновена: 13 сеп 2012 20:22 | 13 сеп 2012 20:20,
98
"Пирин" може ли да лети с авиоотряда, пита БСП
Петър Курумбашев. Снимка: БСП

Може ли “Пирин“- Гоце Делчев да пътува за следващия си мач до Варна с правителствения Авиоотряд 28 и ако да – на кого да плати, попита риторично депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев, който е и член на управителния съвет на отбора.

Причина за изказването му стана фактът, че председателят на парламента Цецка Цачева отхвърли въпрос на колегата му Петър Курумбашев за полета на отбора “Бистришките тигри“ до Варна с авиоотряда.

През август стана ясно, че "тигрите", в чиито отбор е картотекиран и премиерът Бойко Борисов, е летял с правителствения самолет до Варна за мач с отбора на депутата от ГЕРБ Емил Димитров “Чавдар“-Етрополе.

Кирил Добрев обясни още, че за разлика от „Бистришките тигри” “Пирин“ е отбор от А група и има 3 победи от първите 4 кръга на първенството.

Още по темата

От своя страна Курумбашев се ядоса, че Цачева е “покрила“ премиера, за да не отговаря на въпрос за “поредния му гаф“. По думите на народния представител от БСП втори път Цачева отхвърля негов актуален въпрос с мотива, че правителственият авиоотряд е юридическо лице, различно от правителството, и премиерът не можел да отговаря за него.

Според Курумбашев обаче в правилника пише, че директорът  на Авиоотряд 28 е на пряко подчинение на министър-председателя. Курумбашев обясни още, че Борисов е отговарял на актуални въпроси на колегата му Петър Мутафчиев за състоянието и финансирането на правителствения авиоотряд.

„Аз се чувствам поласкан, че на моите въпроси се отговаря“, каза иронично Мутафчиев, който е и бивш министър на транспорта. Той все пак призова Цецка Цачева да не забравя, че парламентът гласува бюджет от около 8 млн. лева на Авиоотряд 28.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
3
 
! Отговори
червените форумни преди 11 години
кутеви прости...ки - словоблудници, т.е. получаващи копейки за писанията си по форумите, носете си предпазните маски, редовно във форумите, за да предпазим нормалните коментиращи от СПИН, чиито носители сте по данни от корифея ви АНТ. КУТЯТО. същите се раздават при изплащане на хонорари или при ИНСТРУКТАЖ на "ПОЗИТАНО" 20 пак при КУТЯТО. ОТ ИЗПЪЛКОМА И ПОЛИТБЮРО НА БСП И ОТ ПЕС И БСП ПРЕДСЕДАТЕЛЯ - ДРУГАРЯ СЪСЕЛ
29
2
 
2
 
! Отговори
otrqd 28 преди 11 години
Ne prevozvame profesionalni otbori. Vozim samo mahlenski futboleta...
28
2
 
12
 
! Отговори
ОФцъ преди 11 години
Защото сме глупав народ и самозабравилите се политици ни водят за носа вече 20 и кусур години. Та той човека си ни го каза и в прав текст .... лош материал сме за него и това си е....
27
3
 
35
 
! Отговори
ГАДАТЕЛ преди 11 години
Авиоотряда се издържа с моите данъци, защо ББ ми харчи парите като вози футболисти? Ако не се повозя и аз на самолета няма да гласувам за ГЕРБ!
26
9
 
1
 
! Отговори
bamz3 преди 11 години
bogatite komunisti is har4at parite a zabludenite bedni ibrik4ii taka nare4enite komunisti revat cql den po neta ... q marsh
25
12
 
0
 
! Отговори
bamz3 преди 11 години
interesna rabota gadnite ibrik4ii kupixa bentlita mercedesi ferarite na sin4etata si a pravqt ot 1 polet problem *** smart ...
24
5
 
12
 
! Отговори
! преди 11 години
Социалиста споделя последен залък с другаря,Капиталиста краде и бяга
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То излиза,че тиквата не е егоист.Вместо сам е качил цял футболен отбор в самолета си за да не се дрънка сам по пътя...
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че в неговия случай можем да върнем една древна българска традиция - не сме достойни за присъствието на толкова знаещ и можещ човек сред нас. Редно е да бъде изпратен да служи на Тангра.
21
17
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Като погледнах минусите които имам и се усмихнах.Цитирам по памет.А бяха времена,в които Живота и Смъртта изглеждаха еднакво превликателни,а малцината комунисти се спотаиваха.Лорд сър Уилям Леополд Спенсър Чърчил.Тука много *** има,така е,те са там,където е мизерията,пошлостта и илюзията,че всички са равни.
20
0
 
4
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Vsichki ot opoziciata da im se osiguri,ama mnogo burzo bez vruzki samolet za nasha smetka,te I bez tova 20 g na nasha smetka ya karat,polet do Siriya na pochivka,posle prez Bangladesh I Afganistan na kurban bairyam. I vmesto da se muchat v politikata,na stroej v Sibir pri bratushkite))) gaz I tok na korem
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След поредния гаф на ГЕРБ *** почитатели на царя слънце нападат опозицията... не може ли да измислите нещо ново .. какъвто шефа такава и раята
18
27
 
2
 
! Отговори
превантивно преди 11 години
Може да лети отборъ на Пирин но,преди това требе да им се направи тест за СПИН.Все пак са имали вземане даване с Курумбашев.
17
0
 
18
 
! Отговори
Цвета преди 11 години
Срам ме е да ги .слушам то не бяха спинозни ,то не бяха мачове ,хванати и безброй не хванати за връзки с мафията депутати.Това го слушаме 23г. всеки дърпа чергата към себе си,е не разбраха ли,че чергата се скъса и кокала е оглозган.Светът ни гледа и затова никой не ни приема на сериозно ние сме като едно малко село пълно с дерибеи и селски клюкарки.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ не става...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С Правителственият отряд може и да не може,обаче с Кугарите може и да може !
14
5
 
44
 
! Отговори
ако нямат пари преди 11 години
Поради рязкото покачване на цената на бензина, ЕТ герб предлага на малобройните си почитатели, ако нямат пари за връщане от морето, да се връщат пешачката по магистралите. Ако са от Бистрица и са футболисти, могат да ползват и правителствения Еърбъс!
13
1
 
34
 
! Отговори
Кънчо преди 11 години
Може разбира се...Утре събирам махалата и пращаме заявка да летим за мача с "Горно надолнище" Другата седмица с "Отбора на Блондинките"
12
7
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
това е голямата новина от парламента днес. Хубаво ще е малко работа да свърши опозицията
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 11Не, не. Може само картофено пюре от Колумбия.