За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно трябва да купим на Борисов един нов Боинг747.Че това сега самолети ли са ? И вътре да е оборудван като самолета на американският президент ,но като се има предвид ,че сме от изтока може и като на емира на Кувейт.Та ката пътува човека да се чувства спокоен.
109
0
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Това което върши това правителство е нечуван геноцид над българския народ.ЕС ясно заяви,че с това правителство не желае да работи.Русия не иска това правителство.Българския народ в огромната си част не желае това правителство.Крайно време е неграмотността и пошлостта да си отидат и Герб да дадът оставка поради некадърност да управляват.
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
маико мила края на статията в колминационен
107
0
 
8
 
! Отговори
Robin Hud преди 11 години
"Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тези на държавни суми и дръж списъка им затворен в твоето бюро. Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили".-Фердинант към сина си БорисIII
106
2
 
0
 
! Отговори
Дражко преди 11 години
Тц,тц.......И този сайт работи за.....Кого?Познай от три пъти.
105
9
 
18
 
! Отговори
1 преди 11 години
тиквата обмисля оставката си.
104
11
 
8
 
! Отговори
До "до паметлив преди 11 години
Пише се МИЛИАРДИ...А ,колкото са откраднали комунистите-никой още не може да ги стигне..
103
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако тоя остане на власт догодина, ще удължаваме ловния сезон докато падне.
102
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Какви Комунисти бе?Те си направиха хотели на морето и станаха алчни капиталисти!
101
6
 
31
 
! Отговори
До паметлив преди 11 години
Идва 1990г. малоумният фил и *** костов е..ват мамата на селското стопанство.Милярди окрадени???Създаване на ВИС и СИК--мафия кой членува в тях?????Идва 1996г *** и така наречените демократи е..ват мамата на икономиката на България.Десетки милярди окрадени??? Идва 2009г възпитаника на СИК боко гробаря изпапа милярди от държавен резерв.Окраде Сребърния фонд-милярди.Окраде Пенсионият фонд.Окраде здравната каса и ЗА КАПАК НАТРЕСЕ ЗАЕМ ЗА МИЛЯРДИ КОИТО ДЕЦАТА ЩЕ ИЗПЛАЩАТ.ДЕМОКРАТИ ***
100
15
 
17
 
! Отговори
пешо преди 11 години
жоро,ХАПЧЕТАТА,РЕДОВНО,жорка,РЕДОВНО!!!!!пак партизани ли ти се привиждат?ГОРКИЧКИЯ!Тази ПРИКАЗКА ОТДАВНА вече не е на мода!!!!!!!сега на власт са МУТРИЧКИТЕ и тези които УЖ ги хващат КУКИТЕ,батка!!!!!а ти ХАПЧЕТАТА,РЕДОВНО!!!!
99
11
 
6
 
! Отговори
hagen преди 11 години
Ако руските войски днес навлязат в България, да ни освобождават от престъпния режим на пожарникаря, ще ги посрещам с хляб и сол.....................................И какво да тъпчем още половин век на едно място ли.Малко ли ти беше 6 години руска окупация та искаш още.Или дядо ти ти е разказвал как е посрещал окупационни войски и ти си се радвал.Мерси но ако си мазохист можеш да се опънеш на някоя мутра и той да ти направи кефа.
98
23
 
5
 
! Отговори
Дражко преди 11 години
Колкото повече го плюят-толкова повече симпатий печели преди изборите.А го плюят защото е един от тях.Ако не е-до сега да беше натикал комунистите там където им е мястото.Както са я подкарали тая система ще им осигури мнооого години напред спокоен и печеливш бизнес и власт.Гарант ще е любимецът на народа/по точно на останалите/в милата ни България.
97
3
 
29
 
! Отговори
Аз преди 11 години
БОЙКО,от приказките ти към Путин,ще ни избягат и малкото Руски туристи!
96
21
 
21
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Ей , мандраджии - стига сте писали по форумите , ами хващайте гората. Не се напъвайте - няма да се върнете на власт никога , крадци и антибългари. Бог ще ви накаже рано или късно.
95
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова ли плащаме на депутатите? Да се занимават с един полет от София до Варна? Ако смятат, че са извършени нарушения или престъпление, да сезират прокуратурата. Писна ми от празнодумци, които правят политически дивиденти с парите на данъкоплатците!!!
94
5
 
39
 
! Отговори
трътльо преди 11 години
към всички,все още ВЯРВАЩИ в "божеството тиквата":Народа го е казал:веднъж стомна за вода,втори път стомна за вода,но третия път стомната се ЧУПИ!!!!все пак всичко има граници!!!!
93
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако ББ е тарикат, то гея е мега тарикат.
92
38
 
7
 
! Отговори
паметлив преди 11 години
Като си припомня близкото минала историята вече се повтаря за трети път:1990 - идва БСП на власт, краде и прави заеми за милиарди- след това идва СДС да връща ограбеното и да обира негативите1996 - БСП пак на власт и прави кредитни милонери дето завличат народа с милиарди- след това идва пак СДС да връща ограбеното и да обира негативите2006 - БСП пак на власт и поръчва оборудване за АЕЦ за милиарди със секретни договори- след това идва ГЕРБ да връща ограбеното и да обира негативите:)
91
3
 
51
 
! Отговори
първото място преди 11 години
Ако имаше Световно първенство по лъжене, пожарникарят щеше да спечели първото място!