Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов

Искът на "Атомстройекспорт" няма как да бъде уважен от сериозен съд, убеден е Командира
17 сеп 2012 22:03, Красимир Ангелов
186
Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов
Според Костов Владимир Путин стои в основата на скандала с АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

"Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира иска на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Той определи ставащото като провокация и изрази съмнение, че искът ще бъде уважен от сериозен съд.

"В това отношение казаното от министрите Добрев и Дянков считам за отговарящо на истината", добави Костов.

Според него действията на руския президент са резултат на тежкото вътрешно положение, в което се намира, и силната му конфронтация с ЕС, европейските институции и ЕК, която започва процедура срещу "Газпром" за злоупотреба с господстващо положение.

"Всичко, което от 10-15 години ДСБ казва по енергийните въпроси, получава в момента потвърждение", категоричен бе тъмносиният лидер.

Още по темата

Костов допълни, че ако правителствата, управлявали България през този период, са следвали линията на десните, е нямало да се стигне до грешката с "Белене", както и с предоговаряне на договора за доставка на газ.

Тъмносините изразиха и съмнения, че държавата има необходимите средства, за да изпълни точно обещанията за повишаване на доходите.

От партията обаче уточниха, че ще дадат оценката си по бюджета за следващата година едва когато се запознаят с конкретните параметри, заложени в него.

Според Иван Костов българската икономика все още е в депресия и няма индикации за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
18
 
51
 
! Отговори
теодор комнин преди 11 години
АКО БЯХМЕ ИСТинска държава., личицето костов отдавна щеше да лежи на наровете в панделата.
66
14
 
46
 
! Отговори
безотговорници преди 11 години
Изимиват ръцете на собствената си некомпетентност върху реномето на руския президент.Никой не обръща внимание българските политикани.
65
17
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Костов не разбра ли, че колкото и да плюе по Русия, американците много добре знаят, че той е бита карта и въобще няма си хвърлят парите, за да финансират маргинализираната му партийка?!
64
20
 
46
 
! Отговори
До 65 преди 11 години
В японската АЕЦ Фукушима реакторът е американски, които са по - несигурни и никой не ги купува и не ги ползват в Европа и почти в целия свят. Японците имат обща собственост, затова ги ползват. Руските реактори са по - надеждни и сигурни, а реакторите за "Белене" са от най- ново поколение. Като не си осведомен, защото се произнасяш. Има информация, прочети я.
63
19
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако мразя някой повече от Боко, то това е Костов! Приликита са, че и двамата съсипаха България, а разлики няма!
62
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този как се прави на опозиция, а лиже *** на Боко:)))
61
20
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** още ли е жив! Мръсника, който съсипа България!
60
13
 
57
 
! Отговори
До 45 преди 11 години
Най-голяма заслуга за намаляване на външния дълг на България има Виденов, който плати за 2 години управление 2,5 милиарда долара външен дълг, без да вземе стотинка кредит. Той спаси АЕЦ "Козлодуй" защото и от него искаха да я затвори, но той отказа, направи междунар. експертиза на метала на реакторите, която показа, че е по-здрав от всички очаквания и номерът на противниците на "Козлодуй" не мина. Не играеше по свирката на Изтока и Запада, искаше предприятията да работят,затова подаде оставка.
59
14
 
40
 
! Отговори
сини шмекерчета преди 11 години
И защо Костов не реве срещу американските тецовеилисрещу европейските ни "патрньори" от ЕРП-та.Кога точно станаха лоши руските бизнес интереси, когато спасиха "Левски" чрез държавната Внешторгбанк или комункациите ,недвижимите ни имоти ,то друго май не остана.Колкото и да е парадоксално Путин поддържа на изкуствено дишане режима на Затворено пиршество узурпирали3 години държавата.Всички останали чуждестранни фирми от "най-привлекателната"икономика в Европа."Храни куче да те лае"-така ли ??!
58
19
 
47
 
! Отговори
Народе!!! преди 11 години
Колко много *** пръскат злост срещу Костов! Все им пречи, все нещо им е виновен. Защо ли така? Та Костов от 11 год. не е на власт и няма никакво влияние върху управлението на България! Ако беше крал и въртял далавери, *** отдавна щяха да са му видели цаката. Но не го правят. Значи не става, макар яко да бърка в кратуните на всички *** и им разваля сметките. Нещастници, ако Костов ни управляваше, сега щяхме да сме като Чехия и Словения. Но вие искате да живеете в нищета!Живейте!
57
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Педерът от Драгалевци много кряска, но със сигурност няма да си даде от собствения имот ако се стигне до изплащането на милиарда. Пак ще го плащат льольовците, които въпреки бройката си, са се оставили един малък политически елит да ги дои и да се гаври с тях.
56
16
 
46
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
55
16
 
38
 
! Отговори
Костооов, преди 11 години
А,не рипай толкова,ами замълчи,както едно време,когато падна от властта,но не за 2г,изобщо,изобщо,щ0то,като се сетя за зулумите ти,ми се драйфа.
54
20
 
45
 
! Отговори
Ало "Командира& преди 11 години
Алооо Костов, подобре да не стигне тази статия до Путин , че после пак ще правиш танец ламбада ....
53
17
 
40
 
! Отговори
putin преди 11 години
Putin e edin golqm putin
52
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов затвори и урановите ни рудници.Едно от многото му"постижения"..
51
11
 
36
 
! Отговори
М.............. преди 11 години
Анархия е това , друг избор няма България !
50
17
 
46
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Командира бил хахахаха къв командир е тоя бе на седерунгелските *** ахахахахаха
49
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов тия дни посетил Америка.Казаха по една т.в.
48
17
 
61
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
Тъкмо си мислех, че мозъчните клетки на Командира от две са станали три, и той ме разубеди.