Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов

Искът на "Атомстройекспорт" няма как да бъде уважен от сериозен съд, убеден е Командира
17 сеп 2012 22:03, Красимир Ангелов
186
Путин провокира за АЕЦ "Белене", скочи Костов
Според Костов Владимир Путин стои в основата на скандала с АЕЦ "Белене". Снимка: Булфото

"Големият въпрос е защо Путин реши да провокира сега по този начин България и да създаде максимално враждебна среда към всякакви руски инвестиционни проекти". Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира иска на "Атомстройекспорт" за АЕЦ "Белене".

Той определи ставащото като провокация и изрази съмнение, че искът ще бъде уважен от сериозен съд.

"В това отношение казаното от министрите Добрев и Дянков считам за отговарящо на истината", добави Костов.

Според него действията на руския президент са резултат на тежкото вътрешно положение, в което се намира, и силната му конфронтация с ЕС, европейските институции и ЕК, която започва процедура срещу "Газпром" за злоупотреба с господстващо положение.

"Всичко, което от 10-15 години ДСБ казва по енергийните въпроси, получава в момента потвърждение", категоричен бе тъмносиният лидер.

Още по темата

Костов допълни, че ако правителствата, управлявали България през този период, са следвали линията на десните, е нямало да се стигне до грешката с "Белене", както и с предоговаряне на договора за доставка на газ.

Тъмносините изразиха и съмнения, че държавата има необходимите средства, за да изпълни точно обещанията за повишаване на доходите.

От партията обаче уточниха, че ще дадат оценката си по бюджета за следващата година едва когато се запознаят с конкретните параметри, заложени в него.

Според Иван Костов българската икономика все още е в депресия и няма индикации за увеличаване на чуждестранните инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов , Задаваш въпрос на Руснаците ли ,защо ?Ами ти се провикна през пролетта , " ние нама да правим завой към Русия . ? Ами това е търговия , на завиваш а търгуваш ? Обаче вие не защитавате белгарските интереси а ревете с/у ...Споменаваш , че това ще се отрази и на други Руски инвестиции ХаХа абе ние *** ли сме . Няна ли да завиете към Русия с другите инвестиции от тях . Абе и така и така сте , думи думи и без електроцентрала
86
15
 
44
 
! Отговори
до истината 95 преди 11 години
Путин да намаже едни 50 милиона от една адвокатска кантора , абе това да не са ти озверелите от глад бг политици готови и майка си да продадат за пари и то на ничтожни суми ,нещо не си в час
85
22
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***-30 милиарда унищожи това псе седесарско...и има нахалството да се показва...***...***!!!!
84
22
 
46
 
! Отговори
mmmmmmmm преди 11 години
щом тоя червей е на свобода не ми говорете за сегашната власт тогава - един дол дренки са (гарвану гарвана око не вади ) .ТОВА Е ЕДИН ИСТИНСКИ ПРЕДАТЕЛ , ЕДИН ОТ МНОГОТО ПРОДАЛИ И РАЗРУШИЛИ СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ - ТОВА Е ДОЛНА *** , ПРЕСТЪПНИК И РОДО ОТСТЪПНИК (макар ,че се съмнявам да е от нашия род - жив *** си е ) 11726
83
13
 
38
 
! Отговори
До Red преди 11 години
Като я купят частници, цялата печалба ще е частна, в хазната никой. БТК преди приватизацията - 253 млн. годишна печалба, 89 млн. задължения. , след приватизацията- в 2011 г.- 9 млн. печалба, 995 млн. задължения. Всички приватизирани, които носеха милиарди приходи в хазната, докато бяха държавни, отлетяха като БГА "Балкан".
82
25
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е единствения политик, който си изпълни предизборните обещания, дойде с основната цел да спре хипер инфлацията и да овладее курса на лева и си свърши работата, за разлика от всички други политици
81
19
 
42
 
! Отговори
бивш работник преди 11 години
Костов, а на мене ми идва да скоча и да ти избода очите!Ти и твоите авери от БСП ни затворихте завода и оставихте повече от 1000 човека без работа!Никога няма да ви простим това!
80
16
 
51
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Путин и Мутрата играят тънка партиина игра, цялата работа е чрез едни хонорари на една адвокатска кантора да намажат по едни 50 млн.
79
25
 
45
 
! Отговори
До bboogy преди 11 години
На тъмносините крадци никак не им се ще да се припомня Виденов,по думите на Едв. Сугарев:" В чиято честност никой не се съмнява", човекът, който след 2 год. премиер, се върна в панелката на баща си, която ремонтира сам, защото освен заплата не беше взел 1 държавна стотинка, който се опъна на Москва за собствеността на газопроводите, а на Запада за Козлодуй, искаше работеща иконом. и като не получи подкрепа, подаде оставка 1 месец, преди Костов да се сети да я иска, за да налапа приватизацията.
78
9
 
32
 
! Отговори
RED преди 11 години
По темата за седми блок Валентин Николов каза, че са пуснати три процедури и до края на следващата седмица трябва да има фирма изпълнител, която да даде предпроектно проучване и ще се уточни технологията за строеж. Отделно има геоложко проучване и избор на площадка и като цяло се върви с доста бързи темпове. В края на разговора директорът на АЕЦ Козлодуй заяви, че е имал лична среща с представители на Атомстройекспорт и опцията да се вземе единият от реакторите в Белене е реална, но проблемът е, че има частни инвеститори, които могат да купят АЕЦ Белене, което най - вероятно ще стане ясно до края на годината.
77
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя е от тези същите *** заедно с некадърния наглия тиквун са само за въжето ! нагли ***
76
14
 
38
 
! Отговори
До bboogy преди 11 години
Аз пък се чудя що журналистите въобще обръщат внимание на Костов и измислената му партия, при условие, че нямат абсолютно никаква тежест в обществото. Това костоваците нямате никаква връзка с реалността! Баси маргиналите!
75
11
 
36
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Бойко Борисов ако не реализираме проекта, цената на тока след 10-15 години ще се вдигне 18 пъти. Ако не започнем да строим Белене икономиката ще банкрутира, отсече Борисов. Той обвини сините, че са сключили неизгодни договори с двете Марици и сега страната купува скъп ток от тях. Упрекна и червените че са подписали 12 анекса към първоначалния договор за атомната централа, с което създали хаос и вече никой не може да каже колко точно ще струва тя на държавата. Той поиска гаранции че реакторите ще се безопасни и че има консенсус между парламентарно представените политически сили. Особено държи на съгласието на сините, за да не му вадят аргументи против. Не пречи да искаме вот от парламента за този проект, обяви министър-председателят.
74
18
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе *** *** вмирисан ти ли ще плюеш по Путин ,ти ли който съсипа руския пазар национален предател
73
14
 
38
 
! Отговори
bboogy преди 11 години
Колкото до "обективните" медии като ДНЕС.бг, които след подобни коментари ме заличават, пресконференцията на ДСБ бе дадена в 11.30 сутринта, екипа "журналисти" я публкува в 22.03 вечерта. Това важи за всяка новина от ДСБ. Затова отново пускам анкетата:"Журналистите" от ДНЕС.бг са:А: МанипулатуриБ: КомунистиВ: НекадърнициГ: Всичко изброеноМоже да давате по повече от един отговор :)Ще засичам времето за което ще ми унищожът анкетката :)
72
18
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси, БГ политиците - комплексари ще водят предизборната си кампания на гърба на Путин. Той, естествено ще си го премести.
71
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
баси наглия долен ***
70
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав си, Костов!България е държава със затихващи функции, благодарение на всички вас!
69
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе *** вмирисан ти от къде изпълзя
68
17
 
38
 
! Отговори
bboogy преди 11 години
До До 45Боже пази България, щом комунистите си позволиха да възхваляват Виденов. Симбиозата м/у БСП-ГЕРБ-ДПС е на път да ни путинизира окончателно.Да държим на власт поредица от правителства от национални предатели е присъда за която ще отговаряме пред децата си.Да позволим предателите да орелизяват историята и да мълчим е най големия ни грях пред следващите поколения.След 11г.,след Кобурга,след Комуноидите и техния бодигард Боко, сме на път да загубим и последните си съпротивителни сили.