Пенсиите - с 10-процентно увеличение, но със закъснение

Тотю Младенов обясни, че ще зарадва възрастните хора през април
Обновена: 23 сеп 2012 16:06 | 23 сеп 2012 13:36, Петя Славова
269
Пенсиите - с 10-процентно увеличение, но със закъснение
Снимка: БТА

След като дълго време финансовият министър Симеон Дянков уверява, че пенсиите ще бъдат вдигнати още от януари догодина, пред БНР Тотю Младенов обясни, че това ще стане, но през април

Още по темата
.

Министърът на труда и социалната политика отбеляза, че средно с 10 процента ще бъдат увеличени пенсиите от 1 април 2013 година.

Във Варна Младено съобщи вчера, че и с 10 на сто се увеличават и разходите за издръжка на социалните домове, включително и за заплати на служителите.

В момента се правят изчисленията за увеличението на пенсиите, уточни Младенов и допълни, че предложението ще бъде обсъдено в Тристранния съвет за социално сътрудничество, както и в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

16,5 милиона лева повече в сравнение с тази година са планирани за увеличение на издръжката на социалните домове за Бюджет 2013, като всеки ръководител ще преценява дали служителите му ще получат 10% увеличение върху заплатите.

Тотю Младенов обеща, че предстоят разговори за увеличаване и на детските надбавки, както и за майчинство, допълни БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
25
 
! Отговори
The D-Day преди 11 години
"Тотю Младенов обясни, че ще зарадва възрастните хора през април" - има предвид, че ще им обещае още и повече, но точно на 1-ви април, както му е реда.
182
1
 
22
 
! Отговори
Чичко Ценичко преди 11 години
ГЕРБ ще зарадва възрастните хора през април. Голямо чакане ще падне.А може и да е... поредната първоаприлска шега на Дянков.А може и да ги зарадва... с нови цени на енергийните ресурси.Какви ли са предизборните, възрадващи, финансови възможности на Дянков?
181
1
 
20
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Този път не беше "тука има, тука нема", а само "НЕМААА..."!Честито!
180
1
 
18
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
От кога, това което казва правителството е новина?
179
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пари няма и повишението вероятно ще е от 1 юни, а изборите са през юли.ГЕРБ ще разчитат да оберат някой друг глас с това повишение.
178
0
 
24
 
! Отговори
ssss преди 11 години
Какво ще компенсирате г-н Младенов с тези 10%? За три години с колко % процента се вдигна цената на тока, с колко % се вдигнаха цените на основни хранителни стоки и цените на услугите. Безработица, глад, мизерия и престъпност, това е в момента в България.
177
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напролет и налъмите ще цъфнат вервайте ми:)
176
1
 
27
 
! Отговори
насратин ходжа преди 11 години
тъкмо научих магарето да не яде цяла зима ,то кат дойде пролетта умря.ако има по нещастни *** от тоя горе ,то те са избирателите му гейберетата
175
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние българите ще изритаме Герб на изборите за благодарност
174
1
 
18
 
! Отговори
до 206 преди 11 години
Ако се вдигнат цените само с 30 процента, ще е късмет. Мисля, че ще се вдигнат с близо 100.
173
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Glasuvai i gladuvaiGarantirano ot GERB
172
1
 
22
 
! Отговори
www преди 11 години
ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ ЧЕ НАЛИ ДО ТОГАВА ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ С 30% А ЯВНО МИНИСТРИТЕ СА С КИЛИЙНО ОБРАЗОВАНИЕ И НЕ ГО РАЗБИРАТ ТОВА.
171
2
 
16
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
До всички убедени гербери-антикомунистиПохвално е да се борите с най-голямото зло на света- комунизма.(нищо че за България този период беше втори Златен век!).Защо обаче не включите Боко,Цоко и цялата пасмина около тях.Те са също истински комунисти.Единствената разлика между тях и наследниците на висшия ешалон на властта от преди 89-та е разликата в умствения капацитет.Тези на власт сега са наследници на комунисти от третия ешалон--готвачи,шофьори и слугинаж! Прости сте и такива ще си останете!
170
1
 
17
 
! Отговори
кака преди 11 години
Акъл и м***** не нойдат ли на време...ГЕРБерастите са най-...А бе ,ще дойде видов ден !
169
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
финансовият министър Симеон Дянков уверява, че пенсиите ще бъдат вдигнати В друг превод ще приберем парите, и после ни търсете ако щете, но ние ще сме някъде по света.
168
2
 
27
 
! Отговори
Батман преди 11 години
Забележете само как искат да ги увеличат тези пенсии.. като наложат данък върху лихвите на спестяванията на гражданите.. и това ми било управление и министър на финансите.. тоя *** незнае как да направи така,че икономиката да тръгне и да вкарва пари в държавата.. единствените пари в момента са от безбройните данъци и такси.. и ония седи и взема от едни, за да дава на другите.. че то това и аз мога да го правя.. и после се бие в гърдите колко е велик.. срам и позор е за всеки финанстист този
167
1
 
24
 
! Отговори
Дядо Гошо преди 11 години
Ако пенсиите се увеличат от април а заплатите на чиновниците от януари предвиждам "революция с камъни и дървета" от гладни и то много гладни и голи пенсионери.Ако това не го разберат управляващите ще остане само спомен от тях.....
166
0
 
15
 
! Отговори
Сър преди 11 години
Един заблуден гербер се подвизава тук. Може и него да го огрее да му просветне нещо ..
165
0
 
20
 
! Отговори
доброто старо куче преди 11 години
На снимката Тотю прави обещание да вдигне предизборно пенсиите, а отзад един млад мускулест българин, който знае, че за неговото поколение никога няма да има пенсия, щото пенсионната възраст дотогава ще настъпва на 78 години, му отвръща буквално с "Да Ви п.и.к.а.м на обещанията и на пенсиите!".
164
1
 
37
 
! Отговори
ето ги греб- истинск преди 11 години
Та, те от ГЕРБ какви са?1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...