Пенсиите - с 10-процентно увеличение, но със закъснение

Тотю Младенов обясни, че ще зарадва възрастните хора през април
Обновена: 23 сеп 2012 16:06 | 23 сеп 2012 13:36, Петя Славова
269
Пенсиите - с 10-процентно увеличение, но със закъснение
Снимка: БТА

След като дълго време финансовият министър Симеон Дянков уверява, че пенсиите ще бъдат вдигнати още от януари догодина, пред БНР Тотю Младенов обясни, че това ще стане, но през април

Още по темата
.

Министърът на труда и социалната политика отбеляза, че средно с 10 процента ще бъдат увеличени пенсиите от 1 април 2013 година.

Във Варна Младено съобщи вчера, че и с 10 на сто се увеличават и разходите за издръжка на социалните домове, включително и за заплати на служителите.

В момента се правят изчисленията за увеличението на пенсиите, уточни Младенов и допълни, че предложението ще бъде обсъдено в Тристранния съвет за социално сътрудничество, както и в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

16,5 милиона лева повече в сравнение с тази година са планирани за увеличение на издръжката на социалните домове за Бюджет 2013, като всеки ръководител ще преценява дали служителите му ще получат 10% увеличение върху заплатите.

Тотю Младенов обеща, че предстоят разговори за увеличаване и на детските надбавки, както и за майчинство, допълни БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
41
 
5
 
! Отговори
анкета преди 11 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да +Не -
142
6
 
21
 
! Отговори
на бунището преди 11 години
Да ги изринем тези,то се е видяло-водят ни към глад и мизерия.
141
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БГ ГЕНОЦИТ МУ СЕ ВИКА
140
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има за всекиго филия мас ,ако всеки глас е за нас и да не гласувате за нас голям праз, всеки *** глас ще го броим два за нас и вие пак ще отнесете голия праз това ви казвам аз на вас и помнете сега ви пържим на ръжена а вторият мандат ще ви пратим в джандена!!!
139
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До този, дето пише против комунистите.Против Боко ли пишеш, за уточнение, де. Щото най-големия комунист е кратуната Борисов
138
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като пишеш с главни букви, по-добре ли се чувстваш мутро?
137
4
 
27
 
! Отговори
Аут са преди 11 години
Край! Това беше. Изгърмяха си патроните. Дотук с амбициите им за втори мандат. Късно,твърде късто се усетиха. Жалко за ТЯХ. АМИН ГЕРБ-ОВЦИ!
136
0
 
24
 
! Отговори
никога пак преди 11 години
При тези заплати , пенсии и цени и 50% увеличение е малко , а тези се бият по гърдите за 5-10% ... Никога повече глас за ГЕРБ и БСП !!! Да разкараме тези предатели веднъж завинаги от тази територия !!!
135
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СТАНИШКАТА АКО СИ СЛОЖИ СИЛИКОНОВ БЮСТ
134
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. БКП и ДС репресират под различна форма над 300 000 българи, елита на народа. В тази цифра влизат убитите без съд и присъда след 9 септември 1944 г., осъдените и разстреляните от ,,Народния съд от декември 1944 г. до април 1945 г., избитите по най-зверски начин в затворите и лагерите, разстреляните при опит да избягат през границата на страната, изселените и малтретираните. Цифрите изумяват с мащабите си за малка България. БКП успява да унищожи и смаже повече хора, отколкото загиналите в Българската армия по време на Първата световна война от 1915 г. до 1918 г., и повече хора, отколкото турският аскер и башибузуците избиват при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.- 30 000 души.Червеният терор лишава за десетилетия напред България от интелекта й. Това е интелектуален геноцид над българския народ, извършен от български комунисти, послушни съветски наместници, които се разпореждат със съдбата на страната от 1944 до 1990 г.В резултат - нова интелектуална мощ в лицето на Сергей, Пьрванов, Пирински .Затова сега има серсеми които да списват , какьв прекрасен строй е бил соца .
133
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ САЙТ Е КОМУНИСТИЧЕСКО-МАФИОТСКА КЛОАКА..СЪЗДАДЕН САМО ЗА ЕДИН МАФИОТСКИ ДРАСКАЧ-МАНИПУЛАТОР ДЕТО ПИШЕ ПОД 100 РАЗЛИЧНИ НИКА И СЕ КАРА САМ СЪС СЕБЕ СИ ЗАБЛУЖДАВАЙКИ МАЛОБРОЙНИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ ЧЕ САЙТА Е ПОСЕЩАЕМ....ТИПИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА И АГИТАЦИЯ В СТАЛИНИСТКИ СТИЛ .АМА ВЕЧЕ МНОГО ОСТАРЯЛ СТИЛ И ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ ОТ ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА.И НЕ ИМ ВЪРШИ РАБОТА КАКТО СЕ ВИЖДА.НИКОЙ НЕ СЕ ВРЪЗВА НА БОЛШЕВИШКИТЕ ИМ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ.ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ--УБИЙЦИТЕ НА БСП-МАФИЯТА
132
2
 
13
 
! Отговори
неудобно дори... преди 11 години
Може би "точността на изчислението" ще покаже, че парите стигат за увеличение от 5-6% от октомври 2012??? Вече сме се НАСЛУШАЛИ и НАЧЕЛИ на такива "прогнози".Нещо за коледни пенсионни добавки?А за това, че с еднакво( висше образование) получих пенсия 135 лв. през 2002 и постепенно днес е 296 лв( агония през годините от 135 до 296...). КОлеги се пенсионират миналата година с пенсии 500-660 лв. Да са живи и здрави( дори и НЕ мисля, че са им големи пенсиите!), ясни ми са всички "средни доходи " и изчисления, но няма ли да има някакво компенсиране?
131
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА И МАНИПУЛАЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА ТУКА С ПЪЛНА СИЛА И НА МАКСИМАЛНИ ОБОРОТИ ВЕЧЕ ТРИ ГОДИНИ АМА ЕФЕКТА Е НУЛЕВ---САМО СТАВАТ ЗА СМЯХ И ЗА МАЙТАП.ВЛИЗАМ ТУКА ЗА ДА СЕ ПОСМЕЯ НА "ГЕНИАЛНИТЕ" ИЗХОЖДАНИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПЛАТЕНИ ***-ДРАСКАЧИ.А ВТОРИЯ МАНДАТ НА БОЙКО Е СИГУРЕН НА 1000%,И АКО РАБОТИ ВСЕ ТАКА ЗДРАВО И ЧЕСТНО ЩЕ СТАНЕ И ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ...САМО ДА РЕШИ.
130
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като дълго време финансовият министър Симеон Дянков уверява, че пенсиите ще бъдат вдигнати още от януари догодина, пред БНР Тотю Младенов обясни, че това ще стане, но през априлМда , следващия ви мандат щеше да е от 2013 г. ,но българския народще го отложи за 2113 г.
129
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ ЗАЩО ЛИ КАТО ЧУЯ ДУМАТА КОМУНИСТ И СЕ СЕЩАМ ВЕДНАГА ЗА ТЕРОРИЗЪМ,ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,КОРУПЦИЯ,УБИЙСТВА,МАФИЯ,КРАЖБИ,АТЕНТАТИ,САБОТАЖИ,МРЪСОТИИ,ЛЪЖИ,МАНИПУЛАЦИИ,ЛАГЕРИ И Т.Н.
128
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато опозицията (разбирай БСП) държи финансите (разбирай милиардите откра.днати от българина), те ще имат възможноста да клатят власта с всякакви непозволени прийоми и хватки! От както БСП са в опозиция нищо съществено, което да подкрепи положението на българина не сме видяли... Опозицията полага неимоверни усилия и финансови ресурси, за да съботира всичко разумно създадено от сегашното правителство, което би помогнало за преодоляване на кризата. В никоя страна в Европа не съм видяла таклова чудо ,където опозицията , съботира всяко начинание ,което би помогнало на страната! Въпреки неистовите опити на БСП да фалира България и с това да ни покаже , че ГЕРБ не са способни да управляват страната. Въпреки взривовете, пожарите, и какви ли не още проблеми, нещата у нас се подобряват макар и бавно, и то на пук на ония мър.льовци и мър.зеливци от БСП. Те могат да ни вземат всичко , да ни фалират , да ни принудят да гладуваме(заради новата АЕЦ Белене), но не могат да ни вземат това което мислим и имаме в съзнанието си! Всичко могат да ни вземат БСП , но нашата вътрешна убеденост и омраза към тези кра.дци и моше.ници не могат да ни вземат или изтрият!
127
10
 
4
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
!39 пенсионер. Дълбоко съм убеден,че няма нищо под черупката ти! Пенсионер,живял на тази земя сигурно 60 години и не успял нищо да вкара в празната си кратуна! Мазохист!
126
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунизмът е най-голямото зло в историята на човечеството и е нищо друго освен една зла химера, избила десетки милиони в името на неосъществими "идеали" и примитивна и жестока върхушка от престъпници, която властва над народ, превърнат в роби. Ако не вярвате, погледнете Северна Корея - и ние бяхме като тях преди 1989 година. Това ли искате отново?
125
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросните 10% процента, както се изясни, не могат да покрият и инфлацията, отчетена от официалната статистика, до момента, какво остава за тази, която тепърва ще се натрупва през следващата ПОЛОВИН ГОДИНА.
124
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛАСА НА ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ ГЕРБ ОТИВА ДИРЕКТНО ПРИ ДОГАН,СТАНИШЕВ,ГОЦЕ,РУМЕНОВЦИТЕ,И НАЙ-ВЕЧЕ ПРИ ТРАКТОРА----МАФИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.ГЛАСУВАЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА БОЙКО ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ИДВАТ СТРАШНИ ДНИ И ГОДИНИ ЗА ВСИЧКИ.МНОГО СТРАШНИ.