На бас, че референдумът ще се провали!

Студът ще спре хората да гласуват, смята Михаил Константинов
Обновена: 5 окт 2012 10:26 | 5 окт 2012 10:26,
305
На бас, че референдумът ще се провали!
Снимка: архив, Булфото

Хващам се на бас, че референдумът за АЕЦ „Белене” ще пропадне заради слаб интерес”. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Той е убеден, че запитването ще се провали, тъй като по закон е необходимо да излязат да гласуват толкова граждани, колкото са упражнили и правото си на вот на последните парламентарни избори или до урните трябва да отидат 4 350 000 души. 

Константинов е категоричен, че толкова хора е абсурдно да отидат да гласуват на зимен референдум.
Математикът беше готов да заложи 5000 лева, а  парите, които ще спечели от баса, е готов да ги даде във фонд за лечение на болни деца.

Всички български политици еднакво се страхуват от българския народ, затова говорят приетите прагове, които са абсурдни”, смята Константинов.

„Докато политиците ни са единни затова, че ние сме малоумни, а те - умните, няма да стане”, заяви той.

„Сега ще профукаме едни 30 милиона, но ще провалим идеята за референдум, като рефренът ще бъде към БСП: Провалихте референдума, изхарчихте народна пара”, прогнозира Константинов.

„С референдум могат да се решават политически въпроси, но не икономически”, заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч". „Като дойде ново правителство, ако не се намери финансиране, какво ще стане тогава”, попита тя.

"По инженерни въпроси ми се струва доста съмнително да се прави референдум. Той е ефективно средство, когато се решават политически въпроси. Аз искам специалистите да решават такива въпроси. Ние сме компетентни да решаваме собствения си живот. Тук има смесване на два елемента – политическия и експертния", смята Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
0
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЗА МАЛЦИНАТА ОЩЕ НЕ РАЗБРАЛИ КОЛКО Е, ЦЕНАТА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ И ТОКА- До сега, за 1,39 милиарда, са произведени два и половина реактора за АЕЦ-Белене, чехския, готовия и втория полусглобен на 25% и почти цялото помощно обурудване и основите на единя реактор, чието разбиване струваше колкото направата основите на втория!!!- С разликата до 3,95 милиарда, само български министър, ***-гербаджия или седесар-кюмурджия не ще може да дострои АЕЦ-Белене!- Според консултанта HSBC, крайната цена е 5,75 милиорда евро, а усреднената себестойност на тока от АЕЦ Белене за 60 години при която печалбата е нула е само 2.42 ст/кВч. - Цената на тока през най-тежката година която покрива всички разходи и вноски по заема е 4.4 ст/кВч. - Днес Козлодуй продава по 6,5 ст!!!ПРОСТО Е, но не и за корумпирани министри - Себестойността на ТОКА (средна за 60 години) от Белене е 2,4ст. (доклад на англичаните стр.11 долу в ляво), а ЦЕНАТА на Белене е 3,95 милиарда евро при подписването... Продажната цена в доклада е 7,5 ст. средно за 60 години)- АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ МУ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...
254
1
 
3
 
! Отговори
vvv преди 11 години
ДА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ! ТОЛКОВА ЛИ СТЕ *** ? ТОВА Е НЕЩО ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ! А НЕ ЗАРОБВАНЕ ОТНОВО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРЦИТЕ !
253
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не на аец белене!
252
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами господин професоре това е уравнвние без неизвестни.Това което казвате всички знаем,че е така.А друг е въпросът дали след няколко години няма да ни трябва повече ток отколкото сега.Ето това е въпросът на който учените би трябвало да ни дадат отговор.Въпросът е дали след 10 години индустрията и транспорта ще се нуждаят от допълнителни източници на енергия.Но сега,към днешна дата мнения по този въпрос няма.
251
1
 
6
 
! Отговори
гдсж преди 11 години
Аз,средностатистическия българин искам въпросът за строителството на АЕЦ Белене,да бъде зададен по следния начин:"Да се строи ли АЕЦ Белене,при следните условия:1.Ако струва на държавата-заедно с инфраструктурата и всички други съпътстващи разходи-над 20 млрд лева! 2.Ако тези пари и дори половината от тях,са от държавния бюджет,под каквато и да е форма! 3.Ако сеизмичните условия не препоръчват строителство на атомна централа на площадката в Белене! 4.Ако технологичното оборудване е остаряло! 5.Ако това ще ни направи още по зависими от Русия! 6.Ако сте съгласни,че ядрената енергия крие рискове от ядрена катастрофа за цялата ни държава! 7.Ако не се знае в момента на вземането на решение за строителството-цената на тока произведен от нея и има ли пазар за продажбата му!Според мен задаването на въпроса под каквато и да е друга форма,ще означава победа на енергийната мафия и загробване и на държавата ни, и на народа ни!
250
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И без референдум , страната се намира в тотален социално-икономически колапс.
249
4
 
5
 
! Отговори
до Б Димитрова преди 11 години
Боряна Димитрова - "С референдум могат да се решават политически въпроси, но не икономически". Госпожо Димитров, пилешкият ви мозък проумява ли, че ПОЛИТИКАТА е ИКОНОМИКА но на ПО ВИСШЕ НИВО?И още нещо - експертите отдавна са си казали думата.
248
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЙ, РУМЕН *** СТАНА МУЛТИМИЛИОНЕР ПОКРАЙ ТОВА БЕЛЕНЕ, А И БАЯ ДРУГАРИ СЕ НАГУШИХА С ДЕБЕЛИ БАНКОВИ СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРИЯ... И ИЗВЕДНЪЖ.... БОЙКО ИМ СПРЯ КРАНЧЕТО ...
247
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ИСКАШ РЕФЕРЕНДУМ ЗА БЕЛЕНЕ Е ВСЕ ЕДНО ДА СЪБЕРЕШ 100 ПЪРВОКЛАСНИКА И ДА ГИ НАКАРАШ ДА ТИ НАПИШАТ ФОРМУЛАТА НА ... КОСМИЧЕСКОТО ГОРИВО , НАПРИМЕР ...
246
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Заради личен интерес А на теб защо ти е Белене или само дрънкаш политически глупости!
245
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И то на разстояние 100км една от друга!
244
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой строи централа в криза и то в река.В две големи държави гръмнаха централите,та кой ще даде гаранция,че няма да стане и тук.Няма къде и да бягаме ,ако стане нещо,защото България не е голяма.Тази централа е безумие.
243
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕБЕСТОЙНОСТТА НА ТОКА Е НИСКА, А ЩЕ ПРОДАВАМЕ НА 90 ЕВРО, КАКТО ГЪРЦИЯ, КОЯТО КУПУВА ОТ НАС НА30 ЕВРО И ПРОДАВА НА ИТАЛИЯ ЗА 90 ЕВРО. НЕ МОЖЕМ ЛИ НИЕ ДА ПРОДАВАМЕ ДИРЕКТНО? -------------------- Може. Някак си ще разбуташ Сърбия, Хърватска, Словения, ще придърпаш България до Италия и ще закачиш жиците директно за италианската система. Това е като сутрин да дадеш ток на комшията да запали, абсолютно същото!
242
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Строителството на АЕЦ Белене го спряха, за да не конкурира турските АЕЦ, които Турция започна да строи. ------------------- Какво значи да конкурира турските АЕЦ? Къде да ги конкурира? Вие сериозно ли си мислите, че Турция ще допусне някакви *** да им конкурират собствените АЕЦ? Белене ще си работи ей така на 40-50% мощност и само ще си я изплащате за тоя, дето духа. Тока ще е евтин, но кредита ще се изплаща от ващия джоб.
241
4
 
3
 
! Отговори
Заради личен интерес преди 11 години
Не искат Белене заради 8 пъти по-скъпата зелена енергия, която Герб раздаде на своите хора, или ББ и Цвет. Бор. искат да вземат за себе си "Белене" и от обикновени милиардери, да станат големи милиардери. Цветелина беше приватизатор на БТК от НДСВ-далавера за милиарди, а двамата с ББ притежаваха КЦМ Кърджали и нелегална фабрика за цигари. Костов, който продаде ТЕЦ Марица-1 и 3 на американците, които продават на българите 3 пъти по-скъп ток от държавната ТЕЦ-Марица-2, заради това не иска "Белене"
240
2
 
3
 
! Отговори
За 264 преди 11 години
А Белене колко реактора ще има, бе спинозен ***? Два реакотра по 1000 MW ще има и в БелеНЕ, ако я постороят!И от 6-те реактора на Козлодуй, последните два са по 1000 MW, а първите бяха по 440. Два реактора - 100 да 150 млн. лв. печалба годишно! И сте спинозни, защото сами си признахте чрез другаря Кутев!
239
3
 
4
 
! Отговори
NE na Belene преди 11 години
Belene e gjol,koito ste zagrobi Bsp ,nai nakraq
238
1
 
4
 
! Отговори
promiti tikvi преди 11 години
Komunistite sa lizemeri,kradzi,*** i promiti tikvi,lujat prostazite po selata na 87 godini,4e nqma da plastat toka i taka manipulirat. A samo kradqt-inkasatora R Ov4 e napulnil gusa
237
3
 
3
 
! Отговори
protiv преди 11 години
protiv Belene i komunisti4eskite idiotstini,na miting vsi4ki
236
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 263А ти глупав знаеш ли колко реактора останаха? Спинозна е ***,щом е изтърсила такъв т.апак. Трябва да си адски смотан, за да не знаеш колко се е печелило 6 реактора (над 1 милиард) и колко с останалите 2 малки реактора. Аман от хлапаци без интелект!