Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов

Да спрат скандалите в отделните държави, призова премиерът в Братислава
5 окт 2012 19:55,
154
Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов
Снимка: МС

За спазването на строга фискална и финансова дисциплина призова премиерът Бойко Борисов, който днес участва в  Срещата на високо равнище на групата „Приятели на Кохезията“, която се проведе в словашката столица Братислава. 

„Дебатите по следващата Многогодишна финансова рамка (2014-2020) ще бъдат изключително тежки“, отбеляза премиерът. Той изрази увереност, че предложението на ЕК ще бъде одобрено на предстоящия Европейски съвет и гласувано от Европейския парламент. „Ако това не се случи и се наложат следващи дебати по темата, ще бъде много лош сигнал към всички европейски данъкоплатци, към световните пазар и борси“ допълни Борисов.

„За да не се стига до подобен сценарии и за да се балансират предложенията, трябва да бъдат убедени „страните-донори“ , че инвестираните от тях средства наистина ще отидат по предназначението им . Защото не е честно едни държави само да искат и да получават средства, да харчат, повече, отколкото произвеждат“, допълни  Борисов. Затова по време на форума той е споделил мнението си, че Маахстритските критерии би следвало да станат задължителни.

„България е отличник по тези показатели, благодарение на българския народ, който изстрада своите ограничения, но занапред нашият икономически растеж ще бъде на базата на сигурна основа“, отбеляза още премиерът. Той допълни, че останалите участници са споделили мнението, че трябва  да има стимул за тези, които са привели бюджетите си в съответния норматив.

Пред делегатите на форума Борисов заяви, че България настоява за увеличаване на средствата за Кохезионната политика, но същевременно и за спазване на строга финансова дисциплина. „Трябва да бъдат прекратени и скандалите в отделните държави - политически, финансови, дългови,  и така да обърнем повече внимание на развитието на нашия регион“, допълни премиерът.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е потвърдил пред Борисов постигнатите  и отчетени резултати за България при усвояването на средствата от еврофондовете, които към момента са 25% усвоени и 81% подписани договори. „Това е защото нашето правителство успя да създаде по-добър административен капацитет и в момента нямаме нито една спряна европейска програма, докато при предишния кабинет размерът на усвоените средства беше под 1%“ , допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кефиш ме Бойко,кефиш ме!Такъв трябва да е българския премиер,истински,със силните и слабите си страни,не цепещ басма на никого,гонещ до дупка мечтите си.
65
2
 
25
 
! Отговори
До 50 , 51 преди 11 години
Защо смятате че съм неудачник ??????Не живея даже в България , но не искам българина ( да не говорим за Европейски стандарт ) да живеят по бедно от бедните държави в 3-я Свят.Бях през пролетта в София , гади ми се от това което става . Няма българин живеещ извън страната да не е притеснен , накъде отиват - не строят заводи , някаква продажна политика , засягаща и националната сигурност , това много ни безпокои ????? - Не става въпрос за един политик .....
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Отличници сме във финансовата дисциплина", което означава, че някой ни оценява, което означава, че ни казва как да живеем така, че да изчезнем.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OTLI4NICITE GI PRAVQT NA MAIMUNI. RABOTQT ZA 200 EVRA A ZA PENSIONERITE 100 EVRA. DA VIE 4ESTITA PODIGRAVKATA 6IMPANZETA. PODIGRAVAT SE S VAS SELSKITE TARIKATI A 6IMPANZETATA IM DAVAT KOKALA. PROSTO PLEME E.ANA NACIQ.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"51 Пълно е снеудачници 1 17 преди15минути Който непризнава,че имамедобра фискалнадисциплина,неразбира нито отикономика,нито от политика и сипризнава че енещастник,наливащсе с алкохол вкъщи в петъквечер и търсещ място къде даизлее злобата си."Имаш ли връзка с действителноста?40% сива икономика!Работниците плащат 50% от заплатите си за данъци! А повечето повечето работници нямат имущество. Значи имаш имущество за три хиляди лева най-много, а плащат данъци 4000-лева. Значи един богаташ да има 3-милиарда пък да плаща 4-милиарда. Но.. Не.. Има милиардери в България а най-големият данък е 3-милиона. Всеки обикновен гражданин плаща а не получава нищо!Колко процента от бюджета е от данъкоплатци с печалба над милион?
61
0
 
21
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
Нарцисизъм от Фройд:Бурна реакция на критиката, става ядосан или униженИзползването на други за достигане на целитеПреувеличение на собствената значимостИзпитва нереалистични фантазии за постижения, сила, красота, интелигентност или любовни историиТърсене на постоянно внимание и положително подкрепление от другитеИма чувство за изключителна правотаЕксплоатиращ е към другитеПоказва арогантно, надменно и горделиво поведение.
60
0
 
10
 
! Отговори
смях преди 11 години
Изражение на лицето, защо се хиля
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Петър Петровикономист:"Няколко стотинмилиона ще даватнаработодателите с които пари даправятстаички за почивканаработниците и зазаплати на младежите- уж да придобиятстаж. Това ескандално- а всяка партиямълчи. Държавата литрябва да плащазаплатите вчастнитепредприятия? Налие пазарна икономиказащо не оставятнекадърниците дафалират и на тяхномясто да дойдатможещите - можещида печелят и дадаватзаплати като назапад.Работодателите в България плащат15- пъти по-малкоза трудот развититестрани,като БВП на работник вразвитите старани есамо 2-пъти по-голямо.Тоест с 15-пъти по-малко пари давани затруд, ниеизоставамесамо 2-пъти. Значиработниците сагерои, а работодателитедушмани."
58
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дреме ми, че сме били отличници бе ***, не виждаш ли, че народа гладува!
57
0
 
31
 
! Отговори
стоян преди 11 години
тъкмо научих магарето да не яде зоб , то хвана че умря
56
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ - четери години празни приказки и адски кражби!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
можем спокойно нада напечатаме 10-милиарда лева -при валутен борд.Валутата ще дойдеот бюджета и от пазара. Печатат сепари - левове и сеобменят за валута -като валутата отивана мястото налевовете и левовете сапривързани къмтази валута. Простое. Ако имам хилядаевро тогавадържавата отпечатва 2-хилядилева и ми ги дава,като аз й давамхиляда евро коитоса котвата напарите които получавам. Колкото повечелевове толковацената(лихвата) налевовете ще е по-ниска.
54
1
 
39
 
! Отговори
Бай Григор преди 11 години
С тази фискална дисциплина до 2050 година няма да има българи в България , гърците са най-финансово недисциплинирани пък поставят цяла Европа на колене да им се моли .....
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аууууу,памета на ДянкОФФФ и Борисов е много късааааа
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***!
51
7
 
4
 
! Отговори
do 20 преди 11 години
Prez vremeto na Givkov, srednata zaplata beshe 40$ , tove e sedmichen chek na minimalnata zaplata vav USA . Cenite biaha iskustveno zanigavani shoto sas tezi pari ne mogeshe da se givee. A medicinskite pregledi biaha bez pari shoto ne mogehme da si gi platim, no lekarstvata se plashtaha. TA ZA TOVA SME BEDNI
50
0
 
9
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Да бе. Добре, че сте вие интелигентните шуробаджанаци, за да ни отворите очите.
49
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България без ГЕРБ!България без Бойко Борисов!
48
2
 
32
 
! Отговори
ЕС отличниците преди 11 години
Безработните които са 1 милион и те са отличници защото нямат кредити нали?Нищо че всеки ден умират и живеят на ръба...
47
0
 
26
 
! Отговори
ПЛЕВЕН преди 11 години
ГЛУПАВ И САМОТЕН