Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов

Да спрат скандалите в отделните държави, призова премиерът в Братислава
5 окт 2012 19:55,
154
Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов
Снимка: МС

За спазването на строга фискална и финансова дисциплина призова премиерът Бойко Борисов, който днес участва в  Срещата на високо равнище на групата „Приятели на Кохезията“, която се проведе в словашката столица Братислава. 

„Дебатите по следващата Многогодишна финансова рамка (2014-2020) ще бъдат изключително тежки“, отбеляза премиерът. Той изрази увереност, че предложението на ЕК ще бъде одобрено на предстоящия Европейски съвет и гласувано от Европейския парламент. „Ако това не се случи и се наложат следващи дебати по темата, ще бъде много лош сигнал към всички европейски данъкоплатци, към световните пазар и борси“ допълни Борисов.

„За да не се стига до подобен сценарии и за да се балансират предложенията, трябва да бъдат убедени „страните-донори“ , че инвестираните от тях средства наистина ще отидат по предназначението им . Защото не е честно едни държави само да искат и да получават средства, да харчат, повече, отколкото произвеждат“, допълни  Борисов. Затова по време на форума той е споделил мнението си, че Маахстритските критерии би следвало да станат задължителни.

„България е отличник по тези показатели, благодарение на българския народ, който изстрада своите ограничения, но занапред нашият икономически растеж ще бъде на базата на сигурна основа“, отбеляза още премиерът. Той допълни, че останалите участници са споделили мнението, че трябва  да има стимул за тези, които са привели бюджетите си в съответния норматив.

Пред делегатите на форума Борисов заяви, че България настоява за увеличаване на средствата за Кохезионната политика, но същевременно и за спазване на строга финансова дисциплина. „Трябва да бъдат прекратени и скандалите в отделните държави - политически, финансови, дългови,  и така да обърнем повече внимание на развитието на нашия регион“, допълни премиерът.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е потвърдил пред Борисов постигнатите  и отчетени резултати за България при усвояването на средствата от еврофондовете, които към момента са 25% усвоени и 81% подписани договори. „Това е защото нашето правителство успя да създаде по-добър административен капацитет и в момента нямаме нито една спряна европейска програма, докато при предишния кабинет размерът на усвоените средства беше под 1%“ , допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
16
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
*** мутра недостреляна.
105
2
 
20
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Тая финансова дисциплина е на наш гръб ти си развяваш оная работа по самолетите и за това отиват по 200 мои заплати на едно твое пътуване! Ай махай ми се от главата ***---л нещастен!
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е..м ти финансовата дисциплина като умираме от глад!
103
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СЕ ФУКАШ, ЧЕ ИМАШ НАЙ-ДОБРАТА ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА И ДА СИ НАЙ-БЕДЕН В ЕВРОПА- СМЯХ! ГЪРЦИЯ Е С НАЙ-ЛОША ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА И СА С 10 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ.
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВА ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА- В РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ ЛИ- ОТДОЛУ НАГОРЕ ВСИЧКИ ДА СЕ ОТЧИТАТ НА БОЙКО- КАЛИНКИТЕ И КОРУМПЕТАТА????????????? СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ Я ИМА- ВИЖТЕ КАК СА СЕ ВПИЛИ ЕДНИ В ДРУГ И СЕ БРАНЯТ, ЗАЩОТО СЛЕД БОЙКО СА НА УЛИЦАТА.
101
0
 
16
 
! Отговори
М ДАА преди 11 години
СЛЕПИЯ ДЯВОЛ ХАРЕСВАЛ НАЙ-МНОГО СЕБЕ СИ .
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом банковата сметка на министър -председателя нараства по аритметична прогресия всеки месец ,то е ясно за всички ,че той е финансов отличник!Другояче стоят нещата за народа! Той обеднява драстично и вече половината хора ,са под прага на бедността.Та явно оценките са според това кой на кого я пише...
99
0
 
18
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
А в мизерията ,цена нямаме
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички на тази снимка се държат естествено и непринудено,само нашия все едно , че е глътнал ***! И никой не ще да говори с него,даже му се присмиват на финансовата дисциплина!
97
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една арабска поговорка :Един път ми каза и ти повярвах, два пъти ми каза и започнах да се съмнявам, три пъти ми каза и разбрах, че ме лъжеш.Та така.
96
21
 
2
 
! Отговори
Az преди 11 години
Цяло Позитано май се е изсипало тук да пише. Или пак са си взели наемници за преди изборите.
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки полу *** може да се хвали,че е постигнал финансова дисциплина.Номерът е изключително ***-Не вършиш абсолютно нищо,режеш ленти,плюскаш оставените от предишното правителство финансови резерви,душиш бизнеса и го изцеждаш до последно,замразяваш доходи,като така не вършиш разходи и се самообявяваш за гений! Обачи талантривите,залагат на развиване на икономиката и повишаване на стокооборота и вътрешното потребление ! Обаче Тиквите не са ,като хората !
94
4
 
30
 
! Отговори
пол преди 11 години
Аз не мога да разбера едно - в какво и пред кого сме отличници. Ние сме един убит от бедност народ, който няма повече дупки на колана. Що за риторика е това? В името на какво е тая държавно поддържана бедност и мизерия на хората? Банките всяка година бележат стотици милиони печалба, златото на България се изнася в чужбина, печалбите на монополите - също. Значи ако сме двойкаджии, просто не трябва да сме живи по тая логика.
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко ли му се присмиват в Европа на простотията и празните дрънканици на нашенския Ганьовец :) Но хич не е смешно, той резили не само себе си, но и цяла България, все пак отива да се разходи като неин премиер. Как ли се чудят европейците, колко трябва да е примитивен един народ, за да си избере подобен *** за премиер.....
92
3
 
20
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Виж си снимката ве Бойко ... що за *** си ... виж си тена виж си стойката виж си нааканото дупе ... само *** изглеждат така ве брат!
91
1
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
I kvo me topli mene tova che sme bili finansovi otlichnici, naroda edvam svarzva dvata kraq... po dobre da sme finansovi dvoikadjii ama naroda da e dobre shtot se pak taq darjava ot naroda e sazdadena... mama mu da *** i gerberisti tapi
90
3
 
21
 
! Отговори
103 преди 11 години
Предстоящата зима ще отрезви и онази част от населението, която чака чудо от спасителя Борисов, в последния момент. Спасителя, бащицата Борисов пък се моли зимата да не е тежка, та поданиците да оцелеят ... Изобщо, " блажени веруищите ... ", а се говори че нямало духовност у нас, ай де бе ... Що се отнася до дебата магистрали срещу централи , на вас пука ли ви, защото на мен не. Това е дебат кой от къде да ***. Колко заетост осигуряват тези проекти, с какво ни повдигат стандарта на живот, ние българските граждани къде сме в тях ... С 310 лева минимална заплата за 10 - 12 часа труд ли участваме. Благодаря, много щедро " Цезарьо ". Искам дебат за нови идеи, за стратегия за развитието на страната, искам хора с виждане, а не с видения ... Вие да сте чували нещо за това, защото аз не. Аз чух, как за начало премиера набил приятеля на дъщеря си, после бие всички на мач, тенис и какво ли не, подчинените шляпат руснаците а ние плащаме, събарят по очи престъпността, а осъдени няма освен страната ни в Страсбург и пак плащаме ... Голям бой пада няма що. Та дори и ЕС може да го отнесе а защо не и света, нали на Доган му бе тясна страната за управление, що Борисов да е по-назад от човек миришещ на джибри ... Май електората ще изтрезнее, затова юруш на електронното гласуване народе ... Иде зима, иде зима ...
89
3
 
22
 
! Отговори
НН преди 11 години
Отличници във финансовата дисциплина - ЗА СМЕТКА НА ОБЕДНЯВАЩИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД!Нагло и безочливо =ББ.
88
2
 
10
 
! Отговори
do 99 :) преди 11 години
hahhahaha!! VERNO BE, OT KOGA BOIKO STANA NEGAR?
87
4
 
20
 
! Отговори
... преди 11 години
Виждам *** между група бели хора.