Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов

Да спрат скандалите в отделните държави, призова премиерът в Братислава
5 окт 2012 19:55,
154
Отличници сме във финансовата дисциплина, хвали се Борисов
Снимка: МС

За спазването на строга фискална и финансова дисциплина призова премиерът Бойко Борисов, който днес участва в  Срещата на високо равнище на групата „Приятели на Кохезията“, която се проведе в словашката столица Братислава. 

„Дебатите по следващата Многогодишна финансова рамка (2014-2020) ще бъдат изключително тежки“, отбеляза премиерът. Той изрази увереност, че предложението на ЕК ще бъде одобрено на предстоящия Европейски съвет и гласувано от Европейския парламент. „Ако това не се случи и се наложат следващи дебати по темата, ще бъде много лош сигнал към всички европейски данъкоплатци, към световните пазар и борси“ допълни Борисов.

„За да не се стига до подобен сценарии и за да се балансират предложенията, трябва да бъдат убедени „страните-донори“ , че инвестираните от тях средства наистина ще отидат по предназначението им . Защото не е честно едни държави само да искат и да получават средства, да харчат, повече, отколкото произвеждат“, допълни  Борисов. Затова по време на форума той е споделил мнението си, че Маахстритските критерии би следвало да станат задължителни.

„България е отличник по тези показатели, благодарение на българския народ, който изстрада своите ограничения, но занапред нашият икономически растеж ще бъде на базата на сигурна основа“, отбеляза още премиерът. Той допълни, че останалите участници са споделили мнението, че трябва  да има стимул за тези, които са привели бюджетите си в съответния норматив.

Пред делегатите на форума Борисов заяви, че България настоява за увеличаване на средствата за Кохезионната политика, но същевременно и за спазване на строга финансова дисциплина. „Трябва да бъдат прекратени и скандалите в отделните държави - политически, финансови, дългови,  и така да обърнем повече внимание на развитието на нашия регион“, допълни премиерът.

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу е потвърдил пред Борисов постигнатите  и отчетени резултати за България при усвояването на средствата от еврофондовете, които към момента са 25% усвоени и 81% подписани договори. „Това е защото нашето правителство успя да създаде по-добър административен капацитет и в момента нямаме нито една спряна европейска програма, докато при предишния кабинет размерът на усвоените средства беше под 1%“ , допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
27
 
! Отговори
България умира преди 11 години
Важна е финансовата дисциплина, нали Бате Бойко ? Хората ? Еи им майката ! Хора ще си внесете от всякъде ама финансова дисциплина не.Нали Бате Бойко ?
85
3
 
29
 
! Отговори
константин преди 11 години
Стпанджа,миличък,за тях финансова дисциплина значи,че няма да ядем,но ще си плащаме.Къде им е производството?Къде са им чуждестранните инвестиции?Къде им е износа?Къде е повишаването на доходите?
84
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Имам чувството, че Дянков ще бъде номиниран за Нобелова награда по икономика, а според мен заслужава и орден Стара планина първа степен с мечове и ще бъде един от първите наградени от новия Президент... - по този начин най-високият български орден ще добие нова сила и ще се спаси от девалвацията, в която беше изпаднал...
83
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ли му е виновен пак,че седи ,като сритан котак в кьошето и гледа като изпуснало се дете пред градска тоалетна !
82
4
 
20
 
! Отговори
1 преди 11 години
Много далече от Барозу е застанал нашия вожд,на 01.01.2013год.председателя на ПЕС поема длъжноста на Барозу,и слънцето ще се отчита с прерязаните лентички пред него,затова тези дни е побеснял ,новия председател на ЕК се казва Сергей Станишев.
81
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Кадрите... - това са всичко - все пак има разлика да назнаначиш селският говедарин за министър на икономиката и главният експерт в Световната банка за министър на финансите... - и както е видно резултатите са налице...
80
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко умира от яд и място не може да си намери , че Станишев беше избран за председател на ПЕС,а той си остава един обикновен макар и Министър Председател,на недъгава,бедна и гладна държавица ! Министър Председател опитващ се да се отърка,покрай силните на деня Барозо,Меркел / преди това с Берлускони / , ама никой не му обръща внимание.Всички го разбраха,че е много убав,ама за да не е най-убав , все някой друг му е виновен! Селските му и бабаитски номера в Европа не върват!
79
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този *** си няма представа какво ще му се случи, ако продължава тъй нагло да се бъзика с нас!!!
78
2
 
32
 
! Отговори
константин преди 11 години
и тамън го научил да яде камъни и то пукнало,скапаното магаре.Тъпака Дянков няма да му дам счетоводител да ми стане,те му дали цяла държава
77
1
 
25
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Като глътнал *** манекен в дървено пардесю :pЕ `що не е по тениска тенисиста-футболист ? И се прави, че контактува с някого зад кадър, пък то на него не му обръщат много- много внимание по Европа, що ли...
76
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бг икономиката - нагоре, българина - надолу, гръцката икономика загива, гърците са си ок!
75
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко гледа,като че ли са му потънали гемиите ! Що ли тъй ?
74
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Но на каква Цена
73
0
 
15
 
! Отговори
Успокоих се преди 11 години
И тъкмо към края на статията да се изненадам че нещо важно е забравил и се успокоих:"докато при предишния кабинет размерът на усвоените средства беше под 1% , допълни Борисов. "
72
1
 
2
 
! Отговори
Алън Дълес преди 11 години
Без ДС да застанезад капитализма ида го подпира,нямаше да имапреход. И щяхте давидите капитализъм презкрив макарон.Целувайте ръка. Най-доброто от идеите на Айн Ранд, Желязната Лейди, Роналд Рейгън и Хайек - имате. Кажете благодарско!Още ще помага ДС, имате нужда - Милтън Фридман е казал че хазната може да взима най-много 10% от БВП. Сега е 36%. Значи бюджета трябва да ви е 8-милиарда лева. Сега ви е към 30-милиарда.
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАТО НАЧАЛО ДА СПРАТ ПРОСТОТИИТЕ ВИ В БГ! И ПО ТОЧНО ТЕЗИ НА ДЯНКОВ - ДАНЪЦИ ВЪРХУ ПЕНСИИ, ЛИХВИ, СЕГА РФАЗЛИЧНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В РАЗЛИЧНИТЕ ГРАДОВЕ! МАЙ СТЕ УВОЛНИЛИ ПР-РИТЕ СИ, ЗА ДА ПРЕДЛАГАТЕ ПОДОБНИ БЕЗУМИЯ.
70
10
 
6
 
! Отговори
73, преди 11 години
Българите извън страната да си гледат живота там,и без това не разбират какво става там,а дават акъл какво да става тук.
69
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бъди сигурен Бойко,че пак ще го биеш Станиш-ката,ние сме с теб Бойко,само не спирай,върви напред,води ни!
68
0
 
27
 
! Отговори
Жица, Ток и Метал. преди 11 години
С финансовата дисциплина може и да сме отличници, иначе във всички друго сме си едни скъсани ***.
67
0
 
22
 
! Отговори
жил преди 11 години
вие сте *** ,дано след изборите вече не ви видим