Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Каква наглост от Станишев. Точно неговото правителство въведе въведе 10 % ДОД. Тогава той за кого мислеше? За бедните като им обложи необлагаемия минимум или за богатите като им отпадна прогресивното облагане.
38
4
 
11
 
! Отговори
protest преди 11 години
аБЕ, ЗАЩО всеки ден има снимка на г-н Станишев? С това ли ще ни промивате моозъците? Само той ли е опозиция в тая страна? Защо пък само неговото мнение да се слуша и да се изписват статии за него-отговора е *** като редовия българин-защото ни подготвят да го изберем за следващите избориии.и аз съм недоволен от много неща , но къде е мойто или някое друго мнение? това ли е свобода на словото? искам да ме снимат в някоя статия и по телевизията да ме дадът-за да си дам и аз своето мнение !!!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този на снимката ме дразни. Обаче мисля, че вместо да се облагат лихвите от депозити има далеч по добри, далновидни и перспективни алтернативи. Например:- истинска реформа в Здравеопазването- реформа в МВР (бюджет нас 1 МИЛИАРД). Може дори да започнат да се облагат заплатите на всички 60000 служители (който не знае - те не плащат данък).Тези двете са напълно достатъчни. Обаче на правителството не му стиска (а и вече е късно; за съжаление на никой до момента не си направи труда за реформи).
36
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
До 37 - Не съм фен на Сергей, но за протокола държа да отбележа, че откакто имаме валутен борд пари е невъзможно да се печатът нито безотговорно, нито безразборно....:)
35
8
 
15
 
! Отговори
до №39 преди 11 години
Влез в youtube и напиши "заварили сме 550.000 лв дефицит юли 2009 г, Бойко Борисов" и ще видиш какво казва Пламен Орешарски, колко дългове има държавата. БСП дигнаха пенсиите няколко дена преди изборите при положение, че пари е нямало за тях. Не са плащали от дълга на НДСВ (1 милиард) Заема изтеглен от Кунева 500 милиона. Нито лев не е платено за цанков камък и водното огледало, а ти знаеш, че струваха 1 милиард нали? Два самолета взети на лизинг без да е плащано и хазната е била на минус 550 мл
34
6
 
9
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Ами що не питаш това правителство което остави 8 милиарда колко милиарда не беше плащало на фирмите и колко обществени поръчки висяха и трябваше да се плащат на завишени цени,и аз мога да събирам пари като не плащам на никой и като дойдат другите да се разплащат с тях.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ловя се на бас, че ако партията на Станишев дойде на власт, със сигурност няма да отмени този данък, а ще почне да го ползва. Ще се случи същото, както при ГЕРБ - те не отмениха една от най-големите простотии на Тройната коалиция, а именно въвеждането на плоския данък, който е във вреда именно на българите с по-ниски доходи. Така че, бъдете сигурни - хората на Станишко няма да отменят 'данък ГЕРБ'......
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
обаче днес.бг харесват май другаря станишев(даже не заслужава да пиша името му с голяма буква)постоянно публикувате негови изказваниятоя човек е болен има нужда от психиатър !
31
3
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Евала за тоя коментар и аз това им казвам ама те нали са *** и не го разбират.Мислят си че като дойде БСП е ги управи ама точно обратното ще стане ще ни закопае всички те
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев "бързо" е загрял, че за първи път, в най-новата ни история, богатите, неговите хора ще вземат по-големи пенсии, ама за сметка на лихвите, от депозитите си! Даже ще останат парички, за пенсионерите с най-малки пенсии, нещо за здравеопазването, културата и образованието.
29
0
 
1
 
! Отговори
do 38 преди 11 години
ako tova vaob6te e vazmojno :)))
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 28Това соц. правителство остави 8 милиарда, а тиквата го профука за няма 3 години. При това при замразени доходи. Е, не забрави да вдигне заплатите на депутати, министри и своята разбира се със задна дата.Стига сте повтаряли като папагали. Излиянията на тиквата са ни достатъчни.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергей като дойде на власт само ще дава и накрая ще задлъжни държавата така, че накрая ще фалираме като при Жан Виденов!Време е вече електората да разбере, че държавата за да дава трябва и да взима от някъде и безотговорно пари не могат да се печатат в БНБ!
26
7
 
9
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Скъпи *** герболетки, знам че мозъкът ви е колкото фъстък и когато вождът ви каже нещо само казвате "Хубаво" и плюете по всеки който е срещу мнението на вожда ви. Обаче истината си е истина, няма значение кой я казва! Истината е че държавата начело с вашият вожд и неговият зам. пърдянков ни ограбва!
25
5
 
13
 
! Отговори
чочо преди 11 години
Най- гнусното мекотело е СерГей
24
8
 
12
 
! Отговори
мразя БСП преди 11 години
ААААААААААА сега разбрах защо хамстера реве толкова много ами как няма да реве нали има милиони на депозит и сега как ще му вземат че да дадат на народа.Щом му бръкнаха в джоба и се разрева и още колко от БСП има такива с милиони на депозит нормално е да ревът.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергооо, докато философстваш Боко се наснима с цялата холивудска армада, а ти имаш снимки само С Путин! Ти и Боко сте нашта гордост;)))
22
5
 
8
 
! Отговори
ГРАДСКИЯ ГЛАШАТАЙ преди 11 години
ОТ ТОА АКЪЛ НЕ ЩА
21
6
 
10
 
! Отговори
до №21 преди 11 години
Всеки ден по ТВ-то показват 24 часовите стачки в Гърция, Испания, Португалия и това е ефекта от социалистическите управления понеже до преди година тези държави имаха социалистически управления. Ако погледнеш в google ще видиш какъв пердах са яли социалистите на последните избори в тези държави. Сегашните правителства се чудят как да оправят бакиите сътворени от социалистите включително и соц управлението в България.
20
6
 
3
 
! Отговори
дянкоф ага преди 11 години
серго президент!!!!