Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!

Станишев скочи срещу данъка върху лихвите по депозитите
Обновена: 11 окт 2012 15:11 | 11 окт 2012 15:11,
278
Кабинетът „Борисов“ - с едната ръка дава, с другата си го прибира!
Управляващите наказват спестяванията, скочи Станишев. Снимка: архив, БТА

Правителството става фактор на риск за всеки – каквото дава с едната ръка, окончателно ще го прибере с другата,  заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той беше категоричен, че БСП няма да подкрепи предложението на правителството с 10% да се облагат лихвите по депозитите в банките. Червените няма да подкрепи и цялата рамка на проектобюджета. Левицата ще предложи свой алтернативен бюджет за 2013 г., по който вече работил Пламен Орешарски и негов екип.

„Всяка развиваща се страна стимулира спестяванията като инвестиционен ресурс за икономиката, управляващите правят точно обратното - наказват спестяванията“, възнегодува Станишев.

„Вдигат данъци, бъркат в джоба на гражданите. Искат да съберат 120 милиона с този данък. 70% от влоговете в България са до 1000 лв. Това са спестяванията и тези пари ще облагат”, добави той. 

Още по темата
Станишев каза още, че е за това да има солидарност в обществото и хората с по-високи доходи да плащат по-високи данъци.

„Нека се вдигне данъкът за хора с по-високи доходи. Ако г-н Дянков е последователен, тогава да освободи от данък ипотечните и потребителските кредити. Да направи огледалната стъпка”, призова Станишев.

Той посочи, че наистина бюджетът за идната година има по-напрегнат план за приходите от сегашния бюджет. Той обаче отбеляза, че правителството не може да се справи със събирането на приходите в бюджета заради корупция и покровителстване на контрабандата.

Станишев отбеляза, че в кризисната 2009 г. приходите в бюджета са били 21 процента от БВП, а сега с увеличението на акцизите на цигарите и горивата и с новия данък се планират приходи 20 процента от БВП.

Лидерът на БСП определи като безумна идеята парите за провеждане на референдума за АЕЦ „Белене” да дойдат от субсидиите на партиите. Според Станишев това е подигравка с демокрацията. Той припомни, че в закона ясно пише, че държавата отговаря за провеждането на референдума.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков лансира идеята референдумът за АЕЦ “Белене“ да се финансира от държавните субсидии на партиите.

По изчисленията на финансовото ведомство допитването ще струва около 20-30 млн. лева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дебели мазни прасета оядени от лесни пари , парите народни , радвайте се защото народа е страхлив и незнам си какъв още не искам да изброявам иначе отдавна щяхте да търкате наровете в затвора отнася се и за сегашните и за предишните
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
poneje tva ve4e na nishto ne mqza,ne sa 4UDETE 4e koito moje BQGA NADALE4....ot tuk
17
6
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Едните не знаят вече какво правят,а този *** *** реве ли реве за паричките на съпартийците си защото са много.Да пита Румен пикнята къде са Галевите откраднати милиони таман ще стигнат за референдума.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес имаше един коментар на един човек, че ако тези данъци върху лихвите ще отиват за пенсионерите, той е "за" този данък. Така и така тези пари не идват от нашия джоб, а от лихвите давани от банката. Колко ли лихва получава за милиончето от Хохегер жената на Серго? Само тя си знае.
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се ако станишев беше управлявал от 2009 г какво ли щеше да ни се случи,да управлява в криза дали щеше да постъпи както повечето европейски държава да взема заеми че да закърпва положението дали щяхме да имаме магистрали дали щяхме да виждаме как се правят пътища и куп други работи и то в криза.Или сега вече щяхме да плащаме на Русия заема който щеше да вземи за Белене Станишка с твоята заблуда до никаде няма да стигнеш.
14
10
 
3
 
! Отговори
5678 преди 11 години
Герб направиха големи депозити нека сега си платят сами доходите от лихви-може и 20% да върнат на хората...
13
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По света хората вземат пари от богатите, а нашите *** събират пари от бедните. Господ си знае работата и сам ще се справи с тези народоубийци.
12
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде днес.бг си изработиха дневния червен бонус като поставиха новина и снимка на техния Велик Вожд Станишев на челно място.
11
8
 
14
 
! Отговори
Т. Дончева преди 11 години
Точно ти ли имаш думата за доходи. А когато даде 1 000 000 евро на Хохегер, а той ги върна на жена ти защо не помисли за народа. По добре не се обаждай, че заради тебе ще изгубим и следващите избори.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемът няма да е в тези няколко лева данък върху мизерните ни спестявания, а в усложнената процедура по удържането му.И без това раздутата данъчна администрация ще се увеличи още повече, ще има такси, глоби и затвор за укриване на данъци - 4 лв и какви ли още не, но българина е цар на идиотските решения, а и трябва да се събират пари за полицайте за по- високи заплати!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И едните и другите дерат народа, но се чудя защо никой не излиза на площада.
8
12
 
20
 
! Отговори
teofil1964 преди 11 години
Как няма да отреагират червените за 10% данък като милионите са във тях.Мойте 1.000лв.за погребение са нищо в сравнение със парите на МАФИЯТА.Така че аз съм съгласен и на 40%. Не да ми ревът а да помогнат на народа да живне малко.
7
19
 
17
 
! Отговори
ТОТО преди 11 години
НЯМАЛИ КОЙ ДА ИМ ТЕГЛИ ПО ЕДНО В ДЕСЯТКАТА НА ТИЯ *** ОТ ГЕРБ
6
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аматьори , правителството "Станишев" и с двете тъце прибираше
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега Станишка чхни вълната на недоволството и кажи че ти си най добрия че ще им намалиш данъците ще им намалиш тока и парното ще им вдигнеш заплатите и пенсиите....да ама не можеш и ти сега говориш а като дойдеш ще се чудиш какво да вдигнеш защото вече си обещал да вдигнеш пенсиите и заплатите и искаш не искаш ще вдигнеш данъците и осигуровките,и точно тогава ще вземаш заеми да можеш да си закърпиш бюджета и ще тръгнем както Гърция ама нали на всяка цена трябва да спечелиш ще го направиш
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските политици са най - голямото нещастие за народа!
3
15
 
27
 
! Отговори
ами преди 11 години
Знам,че една птичка пролет не прави,но се надявам да станем много птички и Дянков и сие да отидат в историята!
2
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо няма да подкрепи? Защото ще им бръкне в парите дето крадоха 20 години от народа ли? БСП като лява партия не трябва ли да подкрепя такива закони? Или е лява партия само на хартия.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре не се правете и вие на политици.Дружки от мафията.Няма нито един политик в затвора за толкова години.Това не е демокрация, а мафиокрация.