Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08,
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тук по-надолу някакъв се оплаква от малката си заплата заради БСП. Когато управляваше Тройната коалиция, а не БСП , на шест месеца индексираха заплати и пенсии и за целия ериот те се вдигнаха с 60 % - пишат всякакви глупости, но това беше само преди три и половина години и трудно ще ни излъжат платените писачи на ГЕРБ. До ден днешен харчат милиардите, оставени от Тройната коалиция и сега като свършиха, Бойко ще сложи и лихва на депозитите , и данък общ доход на пенсиите,защото пари няма!!!!!!!!!
418
4
 
19
 
! Отговори
Размисли преди 11 години
Леееле направиха и бебетата данъкоплатци! Няма шега няма измама от раждането до смъртта дължиш данъци.(Между другото може да въведат данък раждане,данък смърт и т.н)Питам се законно ли е да се взимат данъци от непълнолетни и малолетни граждани каквото всъщност ще стане с детските влогове? Т.е държавата може да бъде осъдена за това нещо! Ако пък на детските влогове не се начислява този данък,то въпрос на време е банките да измислят нов продукт за детски влогове-примерно влог училище и да може лихвата или част от сумата да се тегли от родителите. Е, някой може да си приготвя ученика със 500лв., а друг с 500 000 нали? Тогава всички влогове ще станат детски и Дянков ще вземе от трите най-дългото!!!
417
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
До 553,затова ли твоята любима тиква не може да разбере ,че не става за нищо,защото и той като шимпанзето ,възприема трудно.
416
1
 
6
 
! Отговори
до малкия гюро преди 11 години
гюро може да си юнак, ама си *** да си държиш парите за 1% лихва в банката, по-добре си ги дръж в разплащателна сметка. Лихвите по депозити са средно 3.5% до към 4%, които остават под годишната инфлация както и да го смяташ (като изключим че "супермен" заяви че инфлацията била 0%, ама от по-*** от теб друго не се очаква). Целта на данъка да може да хапнат колкото може повече за чужда (НАША) сметка, и да се поразходят с правителствения самолет пак за същата сметка.
415
3
 
6
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Че Боко не е стока,знаят и пчеличките,но на вас пък не вярвам съвсем,само факта,че се съюзихте с агент Сава и агент Мончо за да сте в келепира е инаф...Вероятно батака с АЕЦ е ваш,не защото вие сте много умни,просто Борисов е неумен и ви се върза на чепарето...Но рано или късно ще плащате
414
1
 
14
 
! Отговори
прогноза преди 11 години
В много близко бъдеще, когато младите ще са извън БГ,по-старите ще измрат,българчета няма да се раждат...и останат само *** в тая държава /които не работят и не плащат данъци/, КОЙ ЩЕ ВИ ПЪЛНИ ХАЗНАТА, ГОСПОДА И ДАМИ УПРАВЛЯВАЩИ???
413
4
 
16
 
! Отговори
Veronika преди 11 години
Защо Бойко Борисов позволява на Дянков да излага цялото управление с всяка своя "идея"? Баща на две вече големи момчета, а се държи като 3-годишен. Първо говори, след това мисли. Ако смятат, че вдигането на жалките пенсии догодина един-два месеца преди изборите ще им донесе някакви плюсове, лъжат се - хората искат всяка година да им повишават доходите. Но минусите, които ще им донесе безпардонното поведение на Дянков с тези лихви, ще ги довършат. Защото го прави тайно и дори лъже за въвеждането
412
6
 
8
 
! Отговори
до гюро преди 11 години
гюрооо, гюро, ако вземеш едно шимпанзе по лесно ще му обясниш отколкото на един комунист. Щом Серж и партията са казали нещо това е, втори варуант няма.
411
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако БСП искат да направят нещо на следващите избори трябва да си сменят изцяло кандидат тепутатите с нови и млади, а не с пенсионери от '44г. А сменят ли си лидера може и 200 депутата да вкарат. Ама съсела си мисли че нещата са като преди '89, да управлява цял живот
410
16
 
12
 
! Отговори
anonimen2 преди 11 години
комунистите изядоха парите на народа... изядохя пенсиите на пенсионерите .... сега ние младите бачкаме за без пари но не по вина на ГЕРБ а на БСП ... *** мрусни *** и се изметете от държавата това което направихте с парите на народа ни герб може да го оправи нито тия след тях а сега вие се врете още за влас *** измреха тея пенсии дето гласуваха за вас вече луди няма ... ГЕРБ може да не е най доброто решение но е по добре от вас мрасна ***
409
8
 
8
 
! Отговори
чума преди 11 години
Кот чуя за социалистите български и лошо ми става!Чии пари изпраха и препраха?Хвърлят прах в очите на пенсионерите -а кой заграби пенсионните фондове?Лаят за Белене а е все едно като електроразпределителните дружества ги продадоха цената на тока от кой се завишава? Престанете да ни на прани каскети-българина не е толкова ***!
408
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бог да пази България от чумата Б.
407
16
 
13
 
! Отговори
юнак гюро преди 11 години
Имам 4000лв в сметката, месечната ми лихва е 3,44лв, 10% върху нея е...0,34ст! Страшна драма!Сега разбрахте ли ***, как отново ви работят БСП и техните милионери с примитивни, популистки лозунги? Многократно повече харчите например за безмислени разговори по мобилните и се пъчите с излишно скъпи телефони.Помислете първо с главите си преди да повтаряте като папагали елементарните глупости, които ви внушават от медиите (чиито собственици са бивши ченгета или БСП и ДПС мошенници) !
406
7
 
8
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
Този *** ще го запомня като най-тъпият политик за 65 години комунистическо управление. Не стига, че интонацията му е като на поп, ами няма да забравя и най-култовата му изцепка преди години, когато каза, че намалянето на цената на доматите и краставиците през лятото било благодарение на усилието на БСП .... :-) ха-ха-ха...И това недоразумение се нарича икономист
405
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да очакваме от ТИКВА, който е премиера в Европа с по-тъмно криминално минало дори от Хашим Тачи, от хипофизно джудже с циклофренични отклонения-Монката Дянков и от един физкултурник начело на силовото министерство, който ще бъде запомнен с шестте си апартамента и приятелството си с тробадура от Полски Тръмбеш! ВЪН от властта за герберастката граблива шайка!!!
404
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен,не се казва данък''потребление'',а се казва данък''сервитьор''.
403
1
 
3
 
! Отговори
до 539 преди 11 години
с каво дерат пенсионерите, верно че пенсиите са им малки, ама не крадат от тях. А и каквото грее теб.
402
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
До 536,ами твоята любима тиква не е ли комунист, бе смотаняко
401
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро сигурно ще въведат и "данък потребление" - всяка сметка в магазин или заведение с 10 % отгоре. Млади хора, спасявайте се в чужбина и живейте като емигранти с достойнство, защото се оказва, че България е майка за шепа хора и мащеха за всички останали!
400
8
 
6
 
! Отговори
никой преди 11 години
Най-малко БСП имат думата!Когато беше правителството на Жан Виденов колко хора починаха че им отидоха спестяванията!Някои от вас са малки и не си спомнят купонната система!