Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"

Мартин Димитров и Надежда Нейнски искат обединение на десницата
Обновена: 22 окт 2012 13:35 | 22 окт 2012 13:33,
114
Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"
Димитров застава категорично зад обединението. Снимка: архив Булфото

Национален съюз “Единство“ в СДС ще работи за възраждане на Синята коалиция, обясниха двама бивши председатели на СДС – Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Днес те обявиха създаването на съюза.

В инициативата се включва и Ваньо Шарков, който беше кандидат за лидер на сините и по време на кампанията си лансираше идеята за обединение.

“Единство“ е изпратил отворено писмо до председателят на СДС Емил Кабаиванов и на ДСБ Иван Костов, в което ги призовават да преосмислят позицията си за самостоятелно явяване на изборите.

Още по темата

“Последните социологически проучвания на три различни агенции потвърждават опасението на сините избиратели, че подетият курс на самостоятелно явяване на двете политически партии ще доведе до крах на реформаторската десница“, пишат в писмото си сините от съюза. Според тях шансът за добро представяне на изборите е обединението.

Нейниски и Димитров обясниха, че разцеплението отваря пътя на БСП към властта и разчиства терена на пратията на Меглена Кунева за влизане в парламента. Разединението оставяло и ГЕРБ без дясна алтернатива.

Ваньо Шарков от своя страна обясни, че “Единство“ няма намерение да разделя СДС. По думите му целта е да работи за единна десница.

Разделението изправя дясно мислещите хора пред нелогичен избор. Отново ги принуждава да избират между две части на едно цяло - СДС или ДСБ, се казва още в писмото.

По думите на Мартин Димитров разделението е било огромна политическа грешка или умишлен опит за политическо убийство на СДС и ДСБ. Създаваме група за натиск в СДС, за да се продължи проектът "Синя коалиция", защото всичко друго ни води към пълно унищожение, каза той. Според него, ако не бъдат взети мерки, България ще осъмне с ляво управление, което ще задълбочи кризата.

През май Мартин Димитров подаде оставка като лидер на СДС, след като Националният съвет на сините отхвърли предложението за продължаване на проекта "Синята коалиция" за следващите парламентарни избори.

Тогава той обясни, че винаги е лансирал идеята за обединение на десницата и обвини за краха на проекта Иван Костов, който не отстъпвал и крачка встрани от решенията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
4
 
! Отговори
Галя преди 11 години
Пак опити за разцепление уж в името на обединение. Мартинчо не разбра ли, че Костов ти дърпа конците накъдето си иска, а Надето продължава да играе по свирката на стария си приятел....вероятно след поредната договорка накъде ще продължи кариерата й след изборите.
79
3
 
5
 
! Отговори
подозиращ преди 11 години
Хайдеее... разцепихте се пак! Кинжалите в СДС си знаят работата!Имам чувството ,че Х.Бисеров още дърпа конците там.
78
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия сини комунисти още не проумяват, че повече в парламента няма да влязат. Щели да възродяват СДС. Та нали СДС при костовото управление ни доведе до дъното на пропаста, че и отговорност не им потърсиха.
77
8
 
10
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Сините талибани са в паника - топлите местенца в парламента се отдалечават!! И "принципните" седесари са готови да направят коалиция и с дявола - стига да ги вкара в парламента!
76
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 11 години
Браво, браво, браво ! Комунистите умишлено лишават традиционните десни сини избиратели от парламентарно представителство ! Без Синята коалиция в Парламента, ГЕРБ няма да получи абсолютно мнозинство, за да състави правителство и Бойко ще бъде воден за носа от червената мафия чрез ДПС и Меглена Пръмова - т.е. с нова "Тройна коалиция" !
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т.нар. "десни" не предложиха никаква алтернатива, а шайка апаратчици се опитват да хванат последния влак за парламента. В България няма политическа партия, която да може да управлява, без да краде и разсипва държавата. И е крайно време да се появи такава
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Синя коалиция.
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пропаднали лица се страхуват за депутатските си места
72
3
 
3
 
! Отговори
НН преди 11 години
Блажени са вярващите
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали имаше предварителни избори и членовете на СДС казаха "Без Костов и Мартин". Да напускат СДС и да вървят в при бащицата Костов в ДСБ като си го обичат толкова. В СДС само цепят и вредят
70
3
 
5
 
! Отговори
Пеци преди 11 години
Абе кво СДС бре... нема вече СДС, защото нема вече нищо за крадене!Всичко се продаде, подари и реституира! Затова и никой нема интерес от тая партия!И кой ще ги финансира? Иван Костов едвам храни ДСБ с комисионните от Булбанк, ама не може да продължава вечно! ВИС вече ги нема! В София остана само НДК-то за крадене, ама Фандъкова и нейните в ОС не може никой да ги мръдне! Кой мислите че ще пусне пак такива като Бъки Бакърджиев, Антоан Николов, Любо Пъпката и Тошко Добрев!
69
3
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 11 години
Разбира се че СДС са по млади в сравнение с некролага БСП Нали са им рожби - от Майка БСП и Татко ДС се пръкна уродливото чадо СДСЛуканов знае най добре как да си направиш "Опозиция"
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЗАЩО НЕ СЕ КАОЛИРАТ СЪС *** И ГЕРБАВИТЕ ТАКА ЩЕ ИМ Е ПО СИГУРНО ВЛИЗАНЕТО В ПАРЛАМАТА. ТЕ И БЕЗ ТОВА НЯМАТ РАЗЛИКА ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ЕДНА И СЪЩА *** БКП.. ТАКА ЩЕ СИ ОСИГУРЯТ ПАРЛАМАТА ДО КАТО СЕ ПЕНСИОНИРАТ И ЗАПОЧНЕМЕ ДА ИМ КУПУВАМЕ ПАМПЕРСЧЕТА. НЯМА ДА ИМАТ НИКАКВА ОПОЗИЦИЯ И ЩЕ СИ ИЗКАРАТ ДО ДЪЛБОКИ СТАРИНИ. ОТ ПАРЛАМАТА НАПРАВО У ГРОБИЩАТА. НЯМА ДА ВИМ ПЛАЩАМЕ И ПЕНСЙИ.
67
6
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 11 години
Синята агония продължава...Докато го има Костов на сцената, няма да има истинско обединениа на СДС
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
72 те пак са млади в сравнение с некролага БСП
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
70 точно защото народа е *** като теб *** червена за това и си пати от тъпотата и тъне в тинята .
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха..две стари к...искат да правят нов б.дак
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единсвения изход на България е дясното обединение и силно дясно правителство , на практика от 23 години след 10 ноември десни са ни управлявали само 5 години , запомнящи се 5 години през останалите имаше всико останало от отявлено ляво до псевдо дясно .
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗИ ОЩЕЛИ НЕ СА РАЗБРАЛИ ИЛИ СЕ ПРАВЯТ НА УМРЕЛИ ПЛЪХОВЕ ЧЕ СА В СМЪРТНА КОМА И РЕАНИМАЦИЯТА Е ИЗЛИШНА? ТЕЗИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА ДОГОДИНА НЯМА ИЗОБЩО И ДА ПОМИРИШАТ ПАРЛАМАТА. ЩЕ ОТИДАТ НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА КАКТО ОТИДОХА НА ПЪДАРО ЕНДЕСЕВЕЙЦИТЕ. ЗА ТОЛКОВО ЛИ *** МИСЛЯТ НАРОДА? ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ТЕЗИ МИСЛЯТ НАРОДА ЗА УМРЕЛИ ЛИСИЦИ. МАЛТИНЧО МАЛТИНЧОООООООО.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
65 ало възмутения *** , веземи се скрий няктде никой не ти иска посраниоото мнение , единствено синатя коялаиция в този както ив предините парламент имаше позиция и я устояваше колкото може .