Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!

Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си пред правната комисия в НС
1 ное 2012 20:39,
145
Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!
Венета Марковска се опитва да изчисти имиджа си. Снимка: архив, Булфото

Изпращането на един донос в Брюксел не го прави по-малко донос. Това заяви избраната вчера за конституционен съдия Венета Марковска пред правната комисия в парламента.

Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея. 

Днес съдия Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си, като представи пред парламентарната правна
комисия документи, с които доказва, че срещу нея не са водени досъдебни, дисциплинарни или административни производства.

Документите са удостоверения от ВСС, ВКП, Софийската градска прокуратура, ВАС.

Венета Марковска категорично отхвърли твърденията в „анонимния донос“, подаден от лице, подписало се с името Георги Тонев. На плика имало пощенски код, но той се оказал фалшив. Марковска отрече да познава човек с такова име.

Още по темата

Тя потвърди познанството си с Георги Георгиев, за когото в сигнала се посочва, че участва в една и съща фирма с нейния син. Марковска каза, че не вижда конфликт на интереси или нарушение на закона в случая и синът й е пълнолетен юрист, който има право да участва във фирми.

В сигнала се твърди още, че съдия Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка Георгиев, с когото тя съжителства и който бил видимо пиян. Твърди се, че Марковска се е срещнала със зам.-министър на вътрешните работи.

Днес тя категорично отрече да се е срещала със заместник-министър на вътрешните работи по повод инцидента.  
Според публикации в медиите при акция на полицията, при която е арестуван Георгиев, у него е била
намерена служебната карта на Марковска. Съдията обясни, че картата е била у него, тъй като същата вечер двамата са били на парти при общи познати и той трябвало да й я върне по-късно.

Днес Георги Георгиев в писмо до медиите също отхвърли твърденията в сигнала срещу Марковска и заяви, че двамата са само познати и определи като лъжа твърденията, че е живял с нея.

В сигнала са посочени и редица любопитни подробности за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от приятеля на Марковска Георги Георгиев, така и от нейни роднини.

„Не мога да зная и наистина не зная какви дарения има Георги Георгиев”, заяви Венета Марковска.

Тя отрече информацията, че родителите й са придобили имот с три къщи в село Душанци. Съдията заяви ,че имотът е само една къща, която е двуетажна. Георгиев също определи като лъжа твърденията, че с Венета Марковска са придобили каквито и да е имоти.

По отношение на познанството й с адвокат Румен Еленски Марковска заяви:

„Познавам се с него повече от 30 години. Познанството ни не се отразява по никакъв начин на работата ми. ВАС заседава в тричленен, петчленен или седемчленен състав. Никога не ми е минавало през ум да влияя на останалите членове на ВАС. Ако познанството на магистрат с адвокат е конфликт на интереси, какво да кажем за случаите, когато адвокат е женен за магистрат, каквито случаи има много”.

„Днешното ми изявление е, за да се избегнат всякакви съмнения, че съм допуснала някакво нарушение в работата си. И за в бъдеще ще се стремя да бъда на висотата на всеки конституционен съдия. Не съм допускала нарушение на закона”, подчерта в заключение Марковска.

Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
18
 
! Отговори
Dimitrov - France преди 11 години
Цялата работа е там ,че в една корумпиран държава като *** всеки изпечен мошеник като нея ,Ал.Петров ,Маргините и т.н. винаги ще ти извадят куп документи с които да се изкарат по-чисти и от най-невинното агънце
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква стана тя ?! Лъсна, че в корупцията, кражбите, контрабандата и най-вече в узаконяването им чрез продажни съдии, ГЕРБ,БСП и ДПС са единни в избора си на Венета Марковска.После ще играят на политика по ибрикчийските медии та балъците да си мислят, че избират нещо различно от нагли,прости,крадливи комунисти!
59
0
 
8
 
! Отговори
По комунистически преди 11 години
Заради предишно прегрешение,наказваме я с последно повишение...
58
0
 
8
 
! Отговори
Жоро-павето преди 11 години
Без павета по главите на тия, няма да има оправия! Стягайте се! И като тръгне протест - тоягата и се включвайте, а не мрънкайте, че бил провокиран от комунистите, седерасите, марсианците и т.н.. Тая политическа *** само с тояга може да се озапти!
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв конституционен съдия и авторитет може да бъде разведен кон, който "съжителства" с друг мъж и за нея се говори, че я чукат по партитата? Нещо не разбирам за кво иде реч?
56
0
 
3
 
! Отговори
atanas преди 11 години
na tazi konstituciq takiva sadii i trqbvat,nagli nahalni i bezo4livi,setih se navremeto kak boko vika6e 4e samo jiveel s huvavoto cvete,ama pokrai tova jiveene to se sdobi s banka i sa6tata se namarda v vsi4ki apetitni dajjavni obekti-sa-polociq,mitnici,kasa e narodnata pamet i pogovorkata -ku4etatat si laqt a kervana si varvi,si ostava v sila,makar 4e to i edni ku4eta v bg,ot lad nqmat sili i da laqt,a ne na posledno mqsto,dori samo zaradi kartata trqbva da q yvolnqt,*** naglata baba,no ak
55
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вярваме на нашите политици ли или на тези от Брюксел? Гласувайте +(Брюксел) -(нашите)
54
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая само като я слушах е напълно изтрещяла. Много ще и тича да е надзирателка в затвора.
53
1
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Докога такива ревностни комунисти ще пробиват? Защо пишат доноси за нея, трябваше да й видят дейността като съдия във ВАС, за да стане ясно, че си е направо сталинистка. Още не е разбрала, че има демокрация в РБ. Където и каквото можа прецака по реституцията. Тежка номенклатура, за такива трябваше лустрация, а те ги правят конституционни съдии. Е няма да влезем в Шенген
52
1
 
10
 
! Отговори
Марковска преди 11 години
"С корумпирани, компрометирани и не дипломирани се разбирам и работя много добре."
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Много грозна и *** физиономия,и тази толкова години е раздава правосъдие,боже пази ни.
50
1
 
18
 
! Отговори
но комент преди 11 години
то бива ама...цяла еврокомисия се хванала на един анонимен донос, в който нямало нищо вярно-тука корабче плува-тъй ставало то.Изнагляха много, прекалено много.Много шамари ще има.
49
1
 
18
 
! Отговори
смех бате преди 11 години
тотално олицетворение на това как със СТАРИ К*РВИ се прави нов бърдак !
48
1
 
23
 
! Отговори
9689 преди 11 години
Тя тази не е калинка,направо колинчок и то огромен.Да ни е честита.
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се ли свършиха *** в тая малка страна?
46
1
 
4
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
До Спонги: Здравей, наистина ще ми бъде приятно, ако споделиш твоето виждане за този избор!
45
1
 
30
 
! Отговори
Марковска преди 11 години
"Един господин, когото не познавам, ми поиска за неопределено време служебната карта. Аз му я дадох, защото смятах, а и още смятам, че е правилно и в съответствие със законите на Република България. Освен това, господинът обеща да ми върне картата, както и направи. Възможно е да съм преотстъпвала служебната си карта и на други непознати лица, но винаги съм се ръководела от върховенството на Закона."
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17 декември 2008Тихомир Николов - възход на посредствената комплексарщина.Броят и нивото на зарибените магистрани се оказват недостатъчни за братя Николови. В типичен за тях стил, те си осигуряват протекциите и на близката до Любомир Кръстев заместник председателка на Върховния административен съд Венета Марковска. Марковска е член на Висшия съдебен съвет и е най-прекият път на Тихомир Николов към мечтаната кариера на магистрат. За да си осигурят доброто й отношение, Николови организират няколко стабилни запоя в шикозни плевенски заведения, на които освен високопоставените гости присъстват и отбрани плевенски магистрати от съда и прокуратурата. Най-често посещаваното заведение е известната Караджейка в парк Кайлъка. И това не е случайно Под влияние на алкохола, Марковска е очарована от доста по-младия от нея Ивелин Николов и според негови твърдения връзката им е преминала границите на приятелството още първата вечер.За да не се излага отново, а и за да не излага на опасност току-що стартиралата политическа кариера на брат си, Тихомир старателно подготвя следващото си явяване. Впрегнати са всички ресурси от плевенски магистрати /прокурор Марио Василев и съдия Бисерка Цанева/ и членове на плевенската адвокатската колегия начело с Цецка Цачева, до тежката артилерия заместник председателя на ВАС Венета Марковска и бившия и съпруг и настоящ председател на Висшия адвокатски съвет Траян Марковски.заместник-председателката на Върховния административен съд Венета Марковска, с която Ивелин Николов има кратък, но бурен роман, е в изключително топли отношения с бившия вътрешен министър Румен Петков. Според мнозина магистрати, именно Марковска е чадърът, опазил Запалката от домогванията на правосъдието. Бившият министър
43
0
 
21
 
! Отговори
Развитие в застой преди 11 години
Адвокатите на мафията се окопават,Октопода в действие,Брюксел е уплашен,Шанген през крив макарон,Да живее пряката демокрация на референдумите,Пуситата в Парламента се множат
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
маджовица