Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!

Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си пред правната комисия в НС
1 ное 2012 20:39,
145
Доносът си е донос, дори и да се прати в Брюксел!
Венета Марковска се опитва да изчисти имиджа си. Снимка: архив, Булфото

Изпращането на един донос в Брюксел не го прави по-малко донос. Това заяви избраната вчера за конституционен съдия Венета Марковска пред правната комисия в парламента.

Изненадващо тя беше изслушана от депутатите, без да има правна процедура за това, както отбеляза и червеният депутат Янаки Стоилов.

Вчера след избора на Венета Марковска за конституционен съдия ЕК втвърди тона към България и заплаши с междинен доклад по правосъдие и вътрешен ред, тъй като парламентът пренебрегнал сериозните твърдения за търговия с влияние и за корупция срещу нея. 

Днес съдия Венета Марковска се опита да изчисти имиджа си, като представи пред парламентарната правна
комисия документи, с които доказва, че срещу нея не са водени досъдебни, дисциплинарни или административни производства.

Документите са удостоверения от ВСС, ВКП, Софийската градска прокуратура, ВАС.

Венета Марковска категорично отхвърли твърденията в „анонимния донос“, подаден от лице, подписало се с името Георги Тонев. На плика имало пощенски код, но той се оказал фалшив. Марковска отрече да познава човек с такова име.

Още по темата

Тя потвърди познанството си с Георги Георгиев, за когото в сигнала се посочва, че участва в една и съща фирма с нейния син. Марковска каза, че не вижда конфликт на интереси или нарушение на закона в случая и синът й е пълнолетен юрист, който има право да участва във фирми.

В сигнала се твърди още, че съдия Марковска се намесила и практически издействала уволнението на двама полицаи, позволили си да спрат за проверка Георгиев, с когото тя съжителства и който бил видимо пиян. Твърди се, че Марковска се е срещнала със зам.-министър на вътрешните работи.

Днес тя категорично отрече да се е срещала със заместник-министър на вътрешните работи по повод инцидента.  
Според публикации в медиите при акция на полицията, при която е арестуван Георгиев, у него е била
намерена служебната карта на Марковска. Съдията обясни, че картата е била у него, тъй като същата вечер двамата са били на парти при общи познати и той трябвало да й я върне по-късно.

Днес Георги Георгиев в писмо до медиите също отхвърли твърденията в сигнала срещу Марковска и заяви, че двамата са само познати и определи като лъжа твърденията, че е живял с нея.

В сигнала са посочени и редица любопитни подробности за серия от дарения и много изгодни покупки на недвижими имоти, реализирани както от приятеля на Марковска Георги Георгиев, така и от нейни роднини.

„Не мога да зная и наистина не зная какви дарения има Георги Георгиев”, заяви Венета Марковска.

Тя отрече информацията, че родителите й са придобили имот с три къщи в село Душанци. Съдията заяви ,че имотът е само една къща, която е двуетажна. Георгиев също определи като лъжа твърденията, че с Венета Марковска са придобили каквито и да е имоти.

По отношение на познанството й с адвокат Румен Еленски Марковска заяви:

„Познавам се с него повече от 30 години. Познанството ни не се отразява по никакъв начин на работата ми. ВАС заседава в тричленен, петчленен или седемчленен състав. Никога не ми е минавало през ум да влияя на останалите членове на ВАС. Ако познанството на магистрат с адвокат е конфликт на интереси, какво да кажем за случаите, когато адвокат е женен за магистрат, каквито случаи има много”.

„Днешното ми изявление е, за да се избегнат всякакви съмнения, че съм допуснала някакво нарушение в работата си. И за в бъдеще ще се стремя да бъда на висотата на всеки конституционен съдия. Не съм допускала нарушение на закона”, подчерта в заключение Марковска.

Председателят на правната комисия Искра Фидосова благодари на Марковска, че е намерила "сили и смелост" да дойде в парламента и заяви, че не е имала съмнение в невинността й.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
27
 
! Отговори
AZ преди 11 години
Абе тая вместо да си подаде оставката, щото ония от ЕС май наистина знаят повече, тръгнала да се оправдава. Няма ли достойнство тази жена ?
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мафия
39
0
 
18
 
! Отговори
Ruja преди 11 години
С тези две нови попълнения от Народното събрание на Конституционния съд имам усещането, както преди да дойде люта зима - в ноздрите - на лют мраз............... Жалко, погребахме още едно добро намерение! Българино, събуди се!
38
0
 
33
 
! Отговори
съдията Дред преди 11 години
Ееех, госпожо Марковска, ясна е защитната ви теза:"Не е много морално, ама не е незаконно!".Познавате се с г-н Георгиев,ама не живеете с него , въпреки, че той се разкарва пиян с вашата служебна карта!Синът ви има обща фирма със същия господин, ама той бил пълнолетен! Роднините ви не били купили три къщи - само една, ама на два етажа! И накрая, ако Искра Фидосова започне да ме защитава за каквото и да било, веднага бих си подал оставката отвсякъде! Тая жена е символ на корупцията и неморалноста!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1Не позна. Прочети стенограмите на НС и се покай.
36
0
 
24
 
! Отговори
капитан Петко преди 11 години
Те погребаха България!
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приятелката на Маджо! Още една Пенгезовица
34
1
 
21
 
! Отговори
Ние преди 11 години
Ех, жената дори визия няма. Поне на външен вид да изглеждаше някак по-стилно, по-интелигентно, по като за висш магистрат. А то сурат на жена, излязла сякаш от канцеларията на "селско" кметство (в тона с езика на властимащите)... Нямаме нищо против качествата на жената, но за такъв "светъл" пост - това не е достатъчно.
33
1
 
29
 
! Отговори
1 преди 11 години
Смятайте с колко дебел "гръб" е госпожа съдията, щом нито кунева, нито станишев, нито костов, нито никой гък не казва за избора й за конституционен съдия. Представете си такова предупреждение от ЕК за отваряне на процедура по нов доклад, какъв шамар е за боко, кабинета и целия герб. И всеки си пасува и не поема паса за воле във вратата на герб :) Всички мълчат като партизани... и буквално и преносно, хаха
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kato glasyvate za prestapnici da vi ypravlivani prestapnicheski partii i parlament ,tva e demokracia s mirna revolucia ne se pravi e za tva i shte vi doiat kakto si izkat.
31
0
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Вервайте миДано, дано, ама надали.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изумен съм за пореден път, че ние не сме родолюбци и че личният ни успех е по важен от родината. Ако толкова много обича България и иска да е полезна на обществото просто да се откаже от този пост. В тази ситуация виждам, че тя се стреми да се докопа до тази длъжност на всяка цена. Е толкова ли ни е морала и самосъзнанието? Нали е успяваща по някакъв начин? Редно е да се откаже. Така мисля аз.
29
3
 
5
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
Изобщо не ми се вярва че в българия не могат да пишат доноси до кайто и да е и за каквото и да е!Що се отнася дао самата Европа не веднъж е демонстрирала несериозното си отношение към България.
28
0
 
19
 
! Отговори
Вервайте ми преди 11 години
Честна съм ??????????????????????????????????????????Къде *** бульо??????????????????????????????????
27
0
 
20
 
! Отговори
котева преди 11 години
Терминал 2 и Терминал 1 - официално престъпници могат да ни управляват и съдят, напускайте
26
1
 
14
 
! Отговори
Луд преди 11 години
Абе кой е тоя геронтофил- да не се гнуси да се качи на тая?
25
0
 
18
 
! Отговори
историк преди 11 години
До АнонименНяма нищо общо. Те е *** от плеенско- Подрим
24
2
 
21
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Тази по говор прилича на черния иванчо. Също и по маниери и начин на изказ. Едно към едно са - само пола им уж е различен...
23
0
 
32
 
! Отговори
baihui преди 11 години
"Според публикации в медиите при акция на полицията, при която е арестуван Георгиев, у него е биланамерена служебната карта на Марковска. Съдията обясни, че картата е била у него, тъй като същата вечер двамата са били на парти при общи познати и той трябвало да й я върне по-късно. "kak va ne e sram be nishtojestva jalki .....
22
0
 
37
 
! Отговори
историк преди 11 години
Венета Марковска от село Подрим, не беше ли в списъка на Красьо Черния?