БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"

"ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани"
Обновена: 4 ное 2012 15:08 | 4 ное 2012 12:29, Елка Василева
282
БСП: Българите да гласуват с нагласата за "Белене"
Ангел Найденов призова българските граждани да гласуват на референдума за ядрената енергетика. Снимка: архив, Булфото

Определящо за участието на българските граждани в референдума за развитието на ядрената енергетика ще бъде промяната на въпроса, който ще бъде зададен на допитването. Това каза за БНР говорителят на Националния съвет на БСП и заместник-председател на парламентарната група на "Коалиция за България" Ангел Найденов.

Той призова българските граждани все пак да участват в референдума, с нагласата, че гласуват "за" развитие на ядрената енергетика чрез изграждане на АЕЦ "Белене".

Още по темата

„Инициативата тръгна с подписите на повече от 770 хиляди български граждани. Тази инициатива беше смачкана с подписите на 76 народни представители, които стартираха друга процедура. На практика това беше друг референдум и всъщност така се стигна до подмяната на въпроса на българските граждани“, каза Найденов.

„ГЕРБ показаха, че се страхуват от инициативата на българските граждани, защото ако беше допуснат въпросът "Белене" и ако този референдум беше успешен, очевидно, че ГЕРБ щяха да получат един още по-звучен шамар. Защото щеше да бъде ясна разликата между тяхното решение да спрат проекта "Белене" и съответно нагласите на българските граждани да се изгражда проекта "Белене", заяви заместник-председател на парламентарната група на КБ.

Датата 27 януари е последната възможна дата за насрочването на референдума и от тази гледна точка президентът Росен Плевнелиев е изпълнил своите конституционни задължения, каза още Ангел Найденов. Той посочи, че тази дата дава възможност за една по-продължителна информационна кампания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната - ЧАСТНА далавера която искат да сътворят!!Нали трябва да се пълнят партийните каси.Всички фирмички като: Софарма АД,ЧЕЗ,ЕОН,ЕVN,Разни ВиК и да не изброявам още колко много са приватизирани,в това число и БАНКИ - дадени на свои хора да пълнят партийните касички,сега идва ред и на АЕЦ-БЕЛЕНЕ. ЗАТОВА СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ ТОЗИ ПРОЕКТ.
111
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм ЗА, но само ако се договорят цените на тока, а не само устно да ми обещават...Също така и спирането на всякакси "зелени" глупости, който е виждал турбина на ветрова централа знае колко са "зелени". Същото и за соларните. За къв *** ми е тоя АЕЦ ако ще има соларни панели да ми надуват цените!
110
3
 
5
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Гражданино инжинер(110),много точно сте избрали определинието-"безумие".И то не е само екологично и икономичиско,още много безумия е!Дано повече хора го проумеят
109
2
 
7
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
в края на краищата след като правителството вкара такса "Не включване" за фотоволтаици, тока не поевтиня! таксата се вкара само и единствено предизвикване на фалит на дребните производители, така Българо-Американска Кредитна банка ще са с основание, да изискат като запор заложено имущество а това са фотоволтаици!
108
1
 
4
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Гражданино инжинер(110),написали сте точното дума"безумие"!И то е не само икономическо и екологично,още много безумия е.Дано повече хора го проумеят.
107
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
към 136, Не съм БЕСЕПАР, но в света по-добри от руските централи няма, американските и френските са пълен фалш. В света най-търсените са руските. Що се касае за Белена, аз съм ДА, няма как, в нашата страна нямаме ресурси, единственото бъдеще за нас е АЕЦ. Що се касае за ГЕРБ, те заслужават да загубят, докараха народа до още по-голяма бедност !
106
3
 
3
 
! Отговори
най-умните преди 11 години
от умните - *** на Костов дето призовават другите да не гласуват хич не ги интересува България- Пъпката е най-пресен пример с вилите на Лазурния бряг. Костов е обвързан с американските ТЕЦ Марицца 1 и 3. Борисов с Карагьозова са си взели банки и полета с фотоволтаици. Останалите балъци да плащат доживот скъпия ток на тия тарикати. Продаваш тока от фотоволтаици-700 лв/МВт , купуваш си от държавата по 120 лв/МВт. Е няма друга такава далавера. По-добре от анфетамини. Законно от държавата
105
3
 
2
 
! Отговори
Анфетаминчо преди 11 години
Чакам Тиквата в съседната килия
104
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не 1 още 10 АЕЦ да построим с тези енергийни мафиоти тока няма да поевтинее.Няма да гласувам.
103
4
 
8
 
! Отговори
Веско преди 11 години
Който има работещ мозък няма да гласува за тази комунистическа котва !!!Време е завинаги да скъсаме с руските парцали ...
102
4
 
3
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Във всички страни и партии има корумпирани. Не обичам ГЕРБ но това че Боко Кратуня отстранява всеки заподозрян ме кара да мисля, че няма за кого другиго да гласувам. В съзнанието ми е останал един израз на Станишев - няма да дам хората си на вълците. Ами ако са корумпирани, какво правим. А може би да сте мафиотска организация и да се държите да гроб.
101
4
 
3
 
! Отговори
ДянкоВ преди 11 години
До Анонимен"До ДянкоВ - като си дянкоВ трябва да знаеш *** просто *** кратуно. Поне разликата между оборот и печалба трябва да знаеш - бюджетът е част от печалба = оборотът - разходите.А иначе бюджетът е такъв, защото ти не искаш да плащаш данъци ***. Ето за това - защото ако ти повишат данъците на 20%, както са в повечето страни в ЕС ще започнеш да криеш още повече доходи и да ревеш и да стачкуваш. Ето за това. "Аз съм написал, че само за тази банка оборота е този! Това е пример само пример! Иначе Българо-Американска Кредитна банка след фалитите на зелените енергопроизводители, наистина става фактор на Енергийния пазар в България! А и с гарантираните цени които държавата им плаща ще си е направо лицемерие Бойко да излезе и каже, че мисли за народа гладен!
100
4
 
6
 
! Отговори
Mi преди 11 години
А българите призоваваме БСП да са с нагласата да ходят да се гръмнат - SAVE THE WORLD - KILL YOURSELF
99
3
 
3
 
! Отговори
ааа преди 11 години
Ако нямаше криза в момента, а нещата бяха като през 2007 г. (бюджетен излишък 0,5-1 млрд лв), да България, наистина с малко усилия, можеше да си позволи АЕЦ, може би дори с два реактора до 2017-2018 г. И да наистина трябва да се мисли по някакви алтернативи. Но освен, ако БКП нямат магическа топка и виждат бъдещето, няма как да искат в момента България да започне един такъв проект.
98
3
 
1
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Много по-просто решение: да изчакаме следващото правителство, което ще вземе решение да строи нова ядрена централа. Няма нужда да се харчат пари зе реферундум - само правителство може да се ангажира със строежа. Народът може да иска да се строи, но не може да задължи правителството да започне строеж.Колко ще струва този рефенендум - дайте ги за нова болница и училища. Или повишете стипендиите за отличниците.
97
2
 
6
 
! Отговори
хохи преди 11 години
референдум -първи и то за АЕЦ -да ви попитам кога за последен път сте напускали пределите на РБ знаете ли коя година сме и хората в развитите общества къде са и за какво мислят другари източно европейски плъхове-ако имате малко акъл останал не засегнат от домашнярката спрете този сатиричен референдум и започнете да се държите като цивилизовани хора а не пещерняци.има 700 други причини за референдум по животозависещи въпроси.
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДянкоВ - като си дянкоВ трябва да знаеш *** просто *** кратуно. Поне разликата между оборот и печалба трябва да знаеш - бюджетът е част от печалба = оборотът - разходите.А иначе бюджетът е такъв, защото ти не искаш да плащаш данъци ***. Ето за това - защото ако ти повишат данъците на 20%, както са в повечето страни в ЕС ще започнеш да криеш още повече доходи и да ревеш и да стачкуваш. Ето за това.
95
5
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Предлагам освен Централата в Белене да построим още две - в Каспичан и Полски Тръмбеш. Тогава на следващите правителства със сигурност ще им се наложи да продадат половината от народаси като донори на органи за да изплатят дилговете. Честито на късметлиите.
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените *** ще нагласят референдума,ще си приберат подкупите и ще заминат в някоя добре подредена социална държава,а ние,децата ни и внуците ни ще плащаме за да живеят добре червените лидерчета.
93
5
 
7
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
Вижте при управление на ГЕРБ нито АЕЦ Белене ще има, нищо Шистов газ в България! Защото са корумпирана партия, а може да ги има и двете неща в страната и наистина да сме независими от енергоносители, но чужденците визирам американци и руснаци, не го желаят и затова в момента се боричкат двете лобита! България е имало преди Русия, имало е и преди САЩ, ще я има както след едната и другата, народа български е свикнал да страда, но абревиатурите ще се забравят, както и авторитарните вождове, тях ще ги помнят и плашат децата!