Да не е Кърджали, а Деловград, иска Сидеров

Лидерът на Атака иска Плевнелиев да прекръсти града
12 ное 2012 20:15,
349
Да не е Кърджали, а Деловград, иска Сидеров
Снимка: Impact Press Group

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров съобщи, че е изпратил писмо до президента Росен Плевнелиев, с което предлага прекръстването на Кърджали в Деловград - на името на генерал Васил Делов, освободителя на града.

Припомняме, че покрай името на ген. Делов избухна скандал, след като общинските съветници на ДПС в Кърджали отказаха да го обявят за почетен гражданин, което предизвика напрежение и редица негативни реакции. Беше започната дори подписка генералът да бъде награден посмъртно с орден „Стара планина – първа степен, с мечове“. 

Сидеров се позова на на чл. 98 точка 13 от Конституцията на Република България, който дава право на президента да наименува обекти с национално значение и населени места.

В момента градът носи името на османския пълководец Кърджа Али”, заяви националист №1. Според него това е логично признание за делата на освободителя на града.

Още по темата
Със своите близо 12 хиляди бойци в битката при Кърджали генерал Делов изтласква османската армия на юг от Арда и осигурява тила на 2-ра Българска армия при Одрин. През март 1913 участва в обсадата и щурма на Одринската крепост, припомнят от „Атака“.

Генерал Васил Делов е сред основоположниците на българската армия след Освобождението, отличник на първия випуск на Военното училище, автор на първия български учебник по военно дело, участник в четири войни, сражавал се геройски в боевете при Драгоман и Пирот, Цариград и Одрин, посветил 40 години от живота си в служба на армията и Отечеството и награден с четири ордена за храброст.

Лидерът на “Атака” припомни също, че преди няколко месеца е предложил на Плевнелиев да прекръсти връх Мусала на връх Св. Иван Рилски, но до момента отговор липсва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брееей пак имена ви се сменят. Тая практика я имаше по времето на Възродителния процес когато се смениха наименованията на десетки села.Сега по време на демокрацията вече и на градовеА защо не насела , квартали , улици...ХОРА...
211
2
 
2
 
! Отговори
Tina преди 11 години
За да прекръстим Кърджали на Деловград, първо трябва да го изгубим.И ние ще го изгубим.Тогава ще разберат какво точно са означавали годините след 89-а.Тогава ще се прекръстят много.
210
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глупостите на тариката Сидеров!Намери повод пак да изпълзи от нищото в което е изпаднал.С помощта на Доган,разбира се.Тия двамата си живеят в чудесна симбиоза,а тъпият им електорат ги е зяпнал във възторг,какви юначни битки водят водят помежду си.Кърджали е един красив,слънчев български град с вече преобладаващо турско население.Всички политици,включително и този *** допринесоха за това.Сега ако щете го кръстете Йерусалим -все тая.Това нищо няма да промени и тоя *** на снимката го знае.
209
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пак изпращя
208
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам Кърджали да се преименува на Воленсидерово.
207
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като начало великият патриот Сидеров да вземе да си смени фамилията ,която е турска,след него това да направи и оня от ВМРО -Каракачанов,която също е турска,после да предложат това направи и Плевнелиев,после има и един депутат от СДС-Гяуров и т.нататък.Горе долу половин България.И тогава да се смени и името на града
206
6
 
9
 
! Отговори
фреш преди 11 години
отново възродителен процес? на нчкой му трябва да е мътна водата в българия, айде наслука )))))))))
205
25
 
24
 
! Отговори
Раковски преди 11 години
Приема се безусловно ! Това да стане и навсякъде ,където още съществуват наименования на географски места и административни центрове на турски и други езици, различни от български
204
26
 
13
 
! Отговори
bobby преди 11 години
смърт за турците
203
16
 
17
 
! Отговори
аз юриста преди 11 години
още през 2000г. предложих да се приме закон с който да се премахнат турските имена наземеделските местности, гори и др. това произтича от суверенитета на държавата.Чуждиимена могат да носят само населени места и то на хора с освобожденчески заслуги за Бъл-гария.Да се приеме такъв закон, който да задължи обшинските съвети да приемат български имена.124 год. минаха, крайно време е, приемете закон.
202
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам Плевен да се преименува на Османпашево, в памет на доблестния генерал Осман Паша за самоотвержената му отбрана на града срещу руските окупатори.
201
10
 
5
 
! Отговори
аз юриста преди 11 години
още през 2000 г. предложих да се приеме закон с който да се премахнат чуждите имена-турските на земеделски земи, гори и местноси в страната.Това произтича от суверенитета на държавата.Примете такъв закон,който да задължи общинските съвети да сменят турските имена.
200
9
 
4
 
! Отговори
аз предложих преди 11 години
още през 2000 г. да се приеме закон с който всички земеделски местности, гори и др. да се наименоват с български имена.това призтича от суверенитета на държавата.Не може 124 г."след турско"в България да има турски имена на градове,села, земеделдси земи и горски ме-стности.Изключение правят имена на личности допринесли за свободата на България-Столетов, Тотлебен и др.
199
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nujni sa novi nazionalisti i ve4e ima takiva-Ndp,Nfsb,te ste oberat nazionalisti4eskiq vot na izborite 2013
198
4
 
9
 
! Отговори
susipnik преди 11 години
Siderov skapa i susipa sobstvenata si partiq,sega ste smenq imena-bolen mozuk,ako ima vuobste takuv
197
7
 
8
 
! Отговори
до 255 преди 11 години
То защото турците не са сменили всички гръцки и български имена в Туркестан. Не разбирам защо този град не е прекръстен след ОСВОБОЖДЕНИЕТО . Той носи името на османски пълководец Кърджа Али ?!
196
1
 
5
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Т'ва никога няма да стане,само се дига шум за да може мат'риала да не пита за Марковска и Чакъра :)
195
17
 
27
 
! Отговори
9667 преди 11 години
Хехехехе ... Българите само това умеят - да сменят имена!! А бе дангалози балкански, вие изобщо мислите ли да ставате народ като народ!? Ха!???
194
7
 
5
 
! Отговори
аз българина преди 11 години
учил много, правен спецалист, още през 2000 г. предложих да се приеме закон с който всички земеделски земи, гори и местности да получат български имена.това произтича от суверенитета на държавата.не е никак логично 124 год. след турско горните да имат небългарски имена.чужди имена може да има заради заслуги към България-Столетов, Тотлебен и др.ДА се задължат със закон общинските съвети да сложат български имена.
193
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pravilno da se smeniat mnogo dobre prekrasno.