"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган

Сокола нямал място в парламента
5 ное 2012 22:45,
221
"Атака" и ВМРО в единен фронт срещу Доган
Ахмед Доган. Снимка: архив, БТА

"Атака" започва събирането на подписка в парламента за сезирането на Конституционния съд за обявяването на ДПС за противоконституционна партия. От ВМРО пък призоваха Ахмед Доган да напусне парламента.

Поводът за острата реакция на двете политически партии е изказването на Сокола от вчера. Според него трябва да се направи нов прочит на Балканската война и той я сравни с етническо прочистване.

"Балканската война е не само война на победители и победени, а война за етническо прочистване и други форми, които ние по-късно определихме като различни вариации на възродителен процес", заяви вчера в Кърджали Доган.

Според Волен Сидеров лидерът на ДПС сравнява Балканската война с възродителния процес. "Когато оспорваш една от тези войни, ти оспорваш българската държавност", смята лидерът на "Атака".

Очевидно освобождението на България от господството на Османската империя за Доган не е нещо положително, коментира Волен Сидеров.

Още по темата
По думите му ДПС застава на страната на неоосманистката политика и обявява освобождението на Кърджали за
нещо лошо. Според Сидеров това е върхът на цинизма и антибългарската политика на ДПС.

Лидерът на "Атака" настоява за пълен обществен, медиен и политически бойкот на ДПС. Той призовава президентът, премиерът и председателят на Народното събрание да вземат отношение по този въпрос.
Утре "Атака" ще внесе проектодекларация по темата, която ще настоява парламентът да обсъди в сряда.

Националистите ще изпратят и писмо до президента и омбудсмана да сезират от своя страна Конституционния съд.

„Опитът един „български” депутат да пренапише историята е поредната явна провокация с цел насаждане етническо напрежение. Според ДПС и неговия лидер освободителят на Кърджали ген. Васил Делов не може да бъде смятан за национален герой“, заявяват от своя страна в позиция до медиите и от ВМРО.

Оттам са категорични, че Доган се гаври и със своите избиратели, и с всички български граждани. „Затова настояваме Ахмед Доган да напусне българското Народно събрание“, категорични са войводите.

„Припомняме, че България участва в Балканската война, за да освободи останалите под турско робство 1,5 млн. българи в Македония и Тракия. Етническо прочистване по време на войната извършва Турция с избиването на хиляди и прогонването на 150 хил. българи от Одринска Тракия.

Ролята си на лобист на Турция Доган доказа за пореден път и с изказването си против ядрената енергетика в България“, се посочва още в съобщението на ВМРО.

Според партията целта на Доган е България да бъде енергийно зависима от Турция.

„Ако ние не изградим нови ядрени мощности, след 10-15 години ще бъдем принудени да купуваме ток от петте проектирани турски ядрени реактора. Смятаме, че скандалните действия на ДПС са тактика да мобилизират своите избиратели, като ги противопоставят на останалите български граждани“, категорични са от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 11 години
До АнонименБРАВО. ТРЯБВА ВЪЗМЕЗДИЕ. ИНАЧЕ ВСЕКИ СИ УПРАВЛЯВА КАК МУ ДОИДЕ. НЯМАТ СТРАХ ОТ НИЩО. КОЛКО ГОДИНИ МИНАХА И НЕ НАПРАВИХА НИЩО ЗА БЪЛГАРИЯ. КОИ ДА ИСКА СМЕТКА ОТ ТЕЗ ПОЛИТИЦИ. КОИ ТРЯБВА ДА ГИ НАКАЖЕ. АЗ КАТО НЕ СПАЗВАМ ЗАКОНИТЕ, ЩЕ МЕ СЪДЯТ. А ТЕ КАТО НЕ МОГАТ ДА СИ ХОДЯТ. СЕГА Е МОМЕНТА ДА УПРАВЛЯВА СИДЕРОВ. ГЛАСУВАИ ТЕ ЗА НЕГО,ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ РЕВЕМ.НО НЯМА ДА ИМА КОИ ДА НИ ЧУЕ......
167
0
 
0
 
! Отговори
tasev преди 11 години
hora kazah vi trqbvashe CHIK NORIS toi pone rabota shteshe da svarshi
166
0
 
1
 
! Отговори
заберган преди 11 години
Само Атака !!! В тази умираща държава трябва да управляват националисти!! Оттук нататък аз няма да гласувам за никакви други освен за националисти!Лошото е че така наречения български народ е едно овче стадо и не гласува за патриотични партии. Как Волен Сидеров да успее да осъществи националната програма, след като овчедушните българи пускат бюлетините за разни Станишевци, Куневи и тям подобни продажници!Българите хранят 800хиляди ***, ДПС си развява коня, а после Волен им е виновен
165
1
 
1
 
! Отговори
тато преди 11 години
именно вашите деди са били наи големите страхливци и гъзоблизци на оня сълтана не казвам за вероизповеданието ви.Ето от такива като вашите деди и вие сега държавата е в това състояние.Защо седите тук на чужда земя дави кажали защото сте некадърници.Нали ходихте оттатак защо неостанахте там нали ви беше хубаво там хората там неви искат защото разбраха що за *** сте а аз ще сезирам президента и конституционния съд за тия расиски обиди ,,,,*** ;;;;;;и подобни
164
0
 
0
 
! Отговори
tato преди 11 години
Ето искам да питам нещичко тия отворковци явно законие няма ръсятсе расиски обиди по народ които е законен наследник на държавата БЪЛГАРИЯи нменно от името на този народ произлиза името на държавата.Външни хора ръсят обиди и всяват расизам.Питам аз тия дето се мислят че са от другата страназащо са тук говорят и пишат на този език които е също БЪЛГАРСКИ и иска да ми каже че е някакъв друг.Не драгими послушковци да ви кажели едно ако него знаете именно вашите деди и прадеди са били наи страхливо
163
4
 
3
 
! Отговори
teo преди 11 години
Българите са били много прости .... че като се забрани ДПС да не мислите че няма да ви изритат от ЕC .оставате в изолация от света и се нагъзвате на Русия
162
4
 
5
 
! Отговори
кърджали преди 11 години
от мизерията в тази държава има три изхода - 1. турците да вземат властта (това е доказано, че работи в продължение на 500 години) - така ще има работа за раята; 2. Терминал 1 на летище София; 3. Терминал 2 на летище София;
161
2
 
2
 
! Отговори
до 212 преди 11 години
колкото и да пишеш нищо няма да промениш.. най малкото с писане по форумите си жалък никой няма да те бръсне
160
0
 
0
 
! Отговори
Manipulaciata преди 11 години
Koi go e strah ot Dogan , koi ima interes?
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пустиняци
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган си знае, че няма място в Парламента и затова не ходи на работа Страх го е от "любовта" на електоратаДоста български турци са му вдигнали мерника и затова сега тоя *** търси да се скрие зад гърба на Ердоган
157
2
 
3
 
! Отговори
полубожеството преди 11 години
надул бузите, те май се съревновават по свински бузки със С.Станишев :)))))))))))
156
1
 
4
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
До счетоводителИ повече бих дал, само този фес и другите около него да ги няма, за да спрат да се възползват от невежеството на много хора.
155
0
 
3
 
! Отговори
счетоводител преди 11 години
до 205Мхого даваш за тоя ***! Набутваш се с неоправдани разходи!
154
1
 
5
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
До 10 грама оловоАз бих дал 5000 сега и още 5000 при свършена работа.
153
13
 
4
 
! Отговори
Оп са преди 11 години
САМО ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! тоя сайт посещават 300 човека и си мислят че променят нещо с коментари, или като агитират за дадени измислени партии, аз пък съм сигурен че ГЕРБ ще е първа политическа сила.
152
1
 
4
 
! Отговори
10 грама олово преди 11 години
И аз бих дал 100 лева...
151
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турчина не е на власт бе хора, какво пак се оплаквате, нали си избрахте с мнозинство ГЕРБ, е сега пак сте недоволни, а бе народе я се затрий по скоро че с тази злобя яд и завист ще предизвикаш нещо по лошо от изчезването, неориентиран народ сте заклевам се ! НЕ НАРОД А ***
150
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе нали Българи управляват от 4 години години, по зле е.. по добре този на снимката .. недейте обвинява все някой си..
149
1
 
11
 
! Отговори
Алооо, модератора преди 11 години
Защо триеш мнението на ЕДИН ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН бре?Или и ти си *** ***?