Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

България е притисната до стената за „Южен поток“ и новия договор за газа
13 ное 2012 14:52,
149
Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева
Снимка: архив, БТА

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея има "извиване на ръце" - или България да подпише за "Южен поток", или няма да има договор за газ. Залогът е да има само един доставчик на газ, смята Кунева.

Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите, и най-вероятно България ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ, прогнозира Меглена Кунева.

Затова газът няма да поевтинее - нямаме договор, нямаме и запаси, коментира Кунева и призова министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев да каже пълно ли е хранилището с 90-дневните запаси.

Притискането на България до стената носи датата 1 януари 2013 г., опасява се лидерът на "България на гражданите".

Цената ще я платят хората, както плащат цената на случая с Тодор Тодоров - Чакъра, каза тя, напомняйки за присъдата от Страсбург за използвана неправомерно голяма сила при полицейска акция по задържането на Тодоров през 2003 г., ръководена от Бойко Борисов.

Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7.5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека, допълни тя.

От "България на гражданите" възразиха и срещу начина, по който се избират висши магистрати.

Йонко Грозев посочи, че критериите са неясни и са вследствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор. Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те, опасява се Грозев.

Той подозира, че по същия начин ще се подходи и по предстоящия избор на главен прокурор. Това е неприемливо, защото влиянието на главния прокурор върху начина, по който ще се осъществява правосъдие в страната, е огромно, коментира Грозев.

"България на гражданите" призовават процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
6
 
! Отговори
Яна преди 11 години
До 112 - много повече хора мразят Кунева, отколкото предполагаш!
99
2
 
8
 
! Отговори
поп преди 11 години
Селяните не пускат Кунева в селото, тя пита за поповата къща!
98
9
 
3
 
! Отговори
dido преди 11 години
ХА-ХА, ВСИЧКИ ТУК НАПИСАНИ КОМЕНТАРИ В СТИЛ ''АНТИ-КУНЕВА'', ЯВНО СА ПАК ОТ ЕДИН И СЪЩИ ЧОВЕК (НААЙ-МНОГО ДА СА 2МА!) ,НО С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА ЕСТЕСТВЕНО!! А КУНЕВА ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, МОЖЕ ПАК ДА СЕ ОКАЖЕ ПРАВА ,КАКТО СЕ ОКАЗА ПРАВА ЗА ВСИЧКО, КОЕТО Е КАЗАЛА И НАПРАВИЛА ДОСЕГА--И ЗА ОСЪЖДАНЕТО НА БГ. В ЕВРОПА ЗА 'ЧОРАТА',И ЗА 'МАРКОВСКА',И ЧЕ НЯМА ВИНА ЗА ''КОЗЛОДУЙ''+''ГАБОНСКА АФЕРА'',И Т.Н..!А 'ЛАЙ-КУЧКИТЕ' ДА СИ ЛАЯТ--ВЕЧЕ НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ ИМ ВЯРВА,ТА..!!!!
97
2
 
16
 
! Отговори
не син преди 11 години
Може,ако Кунева беше на власт! Така както останахме без два реактора !
96
4
 
10
 
! Отговори
Velizara преди 11 години
Поредната демонстрация на другарката Кунева колко добре владее изкуството на нищоговеренето. Може да го прави в продължение на часове, само че хората са вече имунизирани за нейната зараза и няма кой да ѝ повярва,
95
3
 
8
 
! Отговори
Мелиса преди 11 години
излишно е да се слушат лицемерните притеснения на Меглена Кунева. Тази жена сега е готова на всичко за да привлече гласоподаватели. Веднъж получила своето обаче няма да си мръдне пръста в името на интереса на българските граждани.
94
3
 
7
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
Тааа не знае на кои ора е!Тааа не знае що е жива....
93
2
 
5
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
Аааааааааа голлям смях!!!!"На събитието Делян Добрев отговори на Меглена Кунева, която по-рано съобщи, че е възможно повтаряне на газовата криза от 2008 година. Добрев отбеляза, че газовата криза е възникнала не през 2008 година, а през 2009 и че тези, които са били в България по това време много добре знаят това."много ме изкефи Добрев!news.ibox.bg/news/id_939398737
92
2
 
1
 
! Отговори
Нанси преди 11 години
Много интересен въпрос от Баб Яга.Има мислещи хора,които знаят какво да попитат,за съжаление няма кой да им отговори!
91
2
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 11 години
Брей, Кунева защо не бе така активна докато бе евродепутат или пък еврокомиксар?! Изведнъж се активизира, кога вече няма политически пост, а целта е ясна - да се домогне до него. Преди това въобще не си пънеше кукувичия мозък с такива сложни въпроси, а се занимаваше с далеч по-"сложни" и "съществени" казуси като универсално зарядно устройство и фалшиви играчки...
90
2
 
10
 
! Отговори
D. Yankova преди 11 години
Кунева с нейния оптимизъм съвсем ще ни довърши! Ама така е, като Азербайджан от толкова години ни предлага далеч по-евтина алтернатива и всеки си гледа интереса и не предприема нищо, включително речовитата царистка, която тогава бе ангажирана да съсипва родната енергетика и селско стопанство.
89
0
 
6
 
! Отговори
damata преди 11 години
Можем я и то ще е благодарение на "мъдрата" политика, която водите всички вие след 89 и то във вреда на народа български.
88
2
 
8
 
! Отговори
` преди 11 години
До пероИСТИНСКИ ЛЪЖИ ОТ МЕГЛЕНА КУНЕВА-ПРЪМОВА!!!frognews.bg/news_48733/Istinski_laji_ot_Meglena_Kuneva-Pramova/
87
2
 
11
 
! Отговори
ki98765tr преди 11 години
ИСТИНСКИ ЛЪЖИ ОТ МЕГЛЕНА КУНЕВА-ПРЪМОВА!!!Това е фамилията на съпруга ми, която аз не съм приела никога просто, защото така съм решила, защото в нашето семейство тоталитарни привички не съществуват.Това каза бившият еврокомисар и настоящ кандидат за нова политическа кариера Меглена Кунева - Пръмова в Деня на Европа, 9 май 2012 г., на среща с граждани на град Русе. Българските политици имат един, както се оказва, неизтребим недостатък - лъжат много. Ще продължават да го правят, докато това им се позволява и докато има избиратели, които не отчитат лъжите им и продължават да ги рециклират в политиката и властта. От няколко седмици бях наясно, че около тези твърдения на Меглена Кунева - Пръмова ще има скандал. Нещо повече - сигурен съм, че този скандал ще бъде голям, защото и лъжата в случая е голяма. Защото когато си бил депутат, министър и накрая еврокомисар се предполага, че ти си част от меритокрацията, т.е. част от публичните фигури, които поради заслуги и приемливи за обществото качества, вкл. морал и етика, си извървял пътя до такава позиция.Така е в голяма част от нормалните, цивилизовани страни. Не, че и там няма като нашите майстори на опашати лъжи, но разликата е, че там хванат ли те в лъжа, вероятността да приключи политическата ти кариера е много голяма. Толкова голяма, че има сдържаща сила. За разлика от България. Тук българските политици са шампиони по лъгане. Лъжат в индустриални количества, казано иначе лъжат колкото си искат.frognews.bg/news_48733/Istinski_laji_ot_Meglena_Kuneva-Pramova/
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, кукувицата е решила да снесе още едно яйце в чуждо гнездо.
85
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Определено различен възглед.За г-н Борисове важно за стките и товарите , как по построените пътища , ще пътуват за Африка, Азия и гругите континенти/???/ ,а за г-жа Кунева- как при гаф , ще изкараме зимата.
84
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много незадомолена ми се струва тази другарка!Ако иска ще се прежаля един път!Хора сме все пак!
83
2
 
14
 
! Отговори
Мара Отварачката преди 11 години
Де тръгнала Мага Затварачката - забрави ли ,че затри 4 реактора ?!? Таз по-голяма чалгарка от мен излезе..//
82
3
 
9
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Кривоустата кикимора *** Кратунева се чуди за каква простотия да се хване, че да пльоснат деформираната и физиономия в нЕкоя медия. Не спира да ме тревожи въпроса, че ако и долните и джуки са криви като горните, редовно си опикава коленете, кога ходи по нужда...
81
1
 
1
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
razuznavane/?p=2791