Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво да мисли, че както е казал народа от всяка пръчка *** не става:)
48
4
 
10
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
Мен пък ме е срам, че ми е бил президент, така че знам как се чувстваш.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То вярно, че отдавна си тръгнах, ама то в тази България десет човека на кръст ли са останали.В парламента, съда, телевизиите, вестниците все едни и същи ...Матряла много го е закъсал явно.
46
5
 
13
 
! Отговори
съученик преди 11 години
Срам ме е да кажа, че съм учил заедно с тоя ***
45
2
 
4
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Само Костов ЩЕ *** България
44
0
 
6
 
! Отговори
няма измъкване преди 11 години
Нека да бъде премахнат имунитета за всички магистрати и политици!
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е последното падение на ГЕРБ!По добре да беше Марковска, отколкото този политически труп!Този човечец е обремен с миналото си на предател.Какво правосъдие ще чакаме от него?Божеееее, пази България!
42
3
 
8
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Със всеки ден се овълчвам все-повече.Те тоя, с 2 кариеса и 8 пломби ,дето няма 1 ден стаж като съдия и пастир на стадото-пардон ,,кръга *** ГЛАВИЧКИ ,, барабар с Николов -винарката , да е опция за конст. съдия си е направо чиста проба -,,балканска пастърма,,.Е, то не бяха калинки,малинки и БИЛ-ГЕЙТОВЦИ с досъдебни производства.Ама работата загрубя сега с този с 8-те пломби.Догодина ПЕСОВЕТЕ ЩЕ СДЪВЧАТ КОТАРАЦИТЕТа те тогава, бат бащицата- б.б./наркозависимия/ ще отиде в гората./затвора
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Култура ми Янков--Бат Пeтьо ,няма да приеме ,защото в момента е във ФОНДАЦИЯ ,НА ---Б.КЛИНТЪН ,С ДОСТА КИНТИ !"Имало едно време в Бг ---синя идея ",....и къде отиде ,....НА КИНО?!
40
2
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
ПЕТЪУР сТОЯНОВ -АГЕНТ вИКТОР ЛЕГИТИМИРА бб КАТО "ДЕСЕН" ПОЛИТИК. оТКАЗА ДА ИЗТЕГЛИ ОТ НАДПРЕВАРАТА ЗА КМЕТ НА сОФИЯ ЧЕНГЕТО ГЕРДЖИКОВ, СЪЩИЯ ТОЗИ ПЛАЗМОДИЙ КОЙТО СТАНА ЗАМ.КМЕТ ВЕДНАГА СЛЕД ИЗБОРИТЕ. СВЕТОСЛАВ ГАВРИЙСКИ ИМАШЕ ВСИЧКИ ШАНСОВЕ ДА БИЕ БОРИСОВ, АКО БЕШЕ ОСТАНАЛ ЕДИНСТВЕН КАНДИДАТ. ДА, АМА ДС ЧЕНГЕТАТА СЕ ПОДДЪРЖАТ
39
0
 
9
 
! Отговори
ЕК преди 11 години
И после кажете,че няма диктатура в България.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пешо няма какво да мислиш. Така хем президентска пенсия, хем заплата като конституционен съдия ще взимаш. Пък и едно рамо на братлето от ГЕРБ може да удариш.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-мразим да мислим оти че сбръкам.
36
11
 
3
 
! Отговори
nikiroki преди 11 години
Браво на СДС за пореден път!
35
0
 
6
 
! Отговори
Диктатор ли е Б.Б. преди 11 години
Защо пък точно от СДС трябва да е съдията бе Вожде(Бойко) ние не сме аборигенско племе,или е важно да има диктатура!
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ме лъхна на нафталин и се чудих от къде идва...а то Бат Пешо се показал...
33
0
 
3
 
! Отговори
Наум преди 11 години
До Анонимен 16 Много просто: За пенсиониране не е задължително да си на работа . Необходими са стаж и възраст - УП 2 , УП 3 + молба и в НОИ.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак американски послушник.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Провалилият се кандидат за президент и представител на най-неубедително представената партия в парламента, вследствие на някаква сделка щял да получи убедителна подкрепа. По- добре да не пробва.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕДВА ,САМО в Бг!Ще се окаже ,че НАСИЛА сме го накарали да заеме този пост.....!