Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия

"СДС предлага най-достойния си член", гордеят се сините
Обновена: 20 ное 2012 14:27 | 20 ное 2012 13:10, Веселина Йорданова
370
Петър Стоянов ще мисли 3 дни дали да става конституционен съдия
Петър Стоянов Снимка: БТА

Предложеният от СДС за конституционен съдия Петър Стоянов поиска поне три дни, за да премисли предложението и последиците от него. Той каза това на пресконференция в централата на СДС.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заяви, че Стоянов е личност с безспорен авторитет и морал и изрази убеденост, че с качествата си той ще бъде и естественият председател на Конституционния съд.

Според СДС това е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне за изчистване на имиджа на България след скандала около името на Венета Марковска. Кабаиванов изтъкна, че  СДС предлага най-достойния си член за конституционен съдия.

Петър Стоянов от своя страна посочи, че в последните години е ангажиран със сериозна международна активност и членува в множество международни организации, напускането на които би създало проблеми. Стоянов благодари на СДС за това, че подхожда към номинацията му „не като търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на отговорността на поста конституционен съдия“.

Петър Стоянов подчерта още, че това е отговорна и престижна работа. Президентът от 1997 г. до 2002 г. не отговори на журналистически въпроси и напусна залата след краткото си изявление. Емил Кабаиванов обясни, че Стоянов е разбрал вчера за номинацията на СДС и категорично отрече да има предизборни или следизборни договорки с ГЕРБ. Той подчерта, че синята партия ще се яви самостоятелно на изборите.

Още по темата
По думите му премиерът Бойко Борисов научава днес кое е името на човека, предложен от СДС. Също днес за това научава и лидерът на ДСБ Иван Костов. Не е обсъждана резервна кандидатура, ако Петър Стоянов откаже да бъде номиниран.

Кандидатурата на Екатерина Михайлова не е разглеждана повторно, защото тя вече веднъж не е била одобрена от парламента, каза Кабаиванов. Според него с  кандидатурата на Петър Стоянов СДС завива не към ГЕРБ, а към истинското СДС, а след решението на Венета Марковска да излезе в пенсия пътят за номинацията за Стоянов е открит. Синият лидер отрече номинацията на Петър Стоянов да има някаква връзка с решението на брат му Емил Стоянов да се оттегли като евродепутат.

Според Кабаиванов в този момент трябва да се мисли единствено за това, че има опасност да ни бъдат спрени европейските фондове от лобита в Европейския парламент, които искат орязване на парите, и че трябва да излезем с достойнство от тази криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХахахахххххПешо кЪтъра на снимката кърти :)...И туй ще е конст.съдия :)))))))))))
8
0
 
11
 
! Отговори
СВтига преди 11 години
Един социален строй който за 5,10 та за 15 год, не може да въздигне стандарта на живот и самочуствие на народа в една държава заедно с политиците си да върви в историята
7
2
 
23
 
! Отговори
www преди 11 години
Много хубаво са го написали на едно друго място. От президент конституционен съдия. Все едно да слезнеш от кон на магаре. ***!
6
1
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
СДС пак си избраха човек без морал и без авторитет пред обществото. Президентстването му стана случайно и беше пълен провал.
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изтървахме коняяяяяяя
4
4
 
18
 
! Отговори
Орда преди 11 години
Че този има ли с какво да мисли?
3
3
 
15
 
! Отговори
киро преди 11 години
ако обещае да си затваря конската уста да не му се виждат зъбките да става какъвто иска.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абееееее ще мисли, вие вярвате ли му, кокалчето е на една ръка разстояние той ще мисли ама друг път. А пък снимката наистина е най-конската ;)
1
31
 
5
 
! Отговори
lniu преди 11 години
е поне е честен стоянов.