ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров

Изгонените остават депутати от „Синята коалиция“
Обновена: 26 ное 2012 19:39 | 26 ное 2012 19:38,
137
ГЕРБ напълно контролира СДС, скочи Мартин Димитров
Отлъчените остават депутати в "Синята коалиция". Снимка: архив, БТА

Тримата отлъчени от СДС депутати остават народни представители от „Синята коалиция“.

Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров прогнозират, че днешното решение на Националния съвет да ги изключи от партията ще доведе до вълна от хора, които ще искат да напуснат СДС.

ГЕРБ вече има пълен контрол над синята партия, коментира бившият лидер на сините Мартин Димитров.

„След това ръководство от СДС няма да остане камък върху камък“, заяви той пред БТА. Според Димитров ликвидацията на СДС вече тече с пълна сила. По думите му в рамките на този ноември бяха ликвидирани женския и младежкия съюзи, изключени бяха много хора из страната, а сега изключват и трима народни представители.

„Допускам, че на самите избори ще останат само Кабаиванов, Борис Марков, Иван Сотиров и Румен Христов“, каза още Димитров.

По думите му вече се вижда, че СДС е собственост на чужди господари. Мартин Димитров каза, че ще остане народен представител и ще работи в ПГ на Синята коалиция. Той не отговори на въпроса дали би участвал в създаването на нова партия.

Още по темата
Ваньо Шарков посочи, че никога не е очаквал такова нещо да се случи в най-демократичната партия. „В СДС съм, защото мислех, че тук можеш да изразяваш свободно мнението си, никога не съм членувал в друга партия точно по тази причина“, добави Шарков пред БТА.

Според него някои хора в сините редици са останали във времето на комунизма. „Оттук нататък ще отстоявам интересите на гражданите, които са гласували за мен на парламентарните избори през 2009 г.“, каза Шарков.

Той посочи, че не смята да напуска парламента, нито ПГ на СК и че няма да става член на друга партия.

Димо Гяуров каза пред БТА, че няма нужда да коментира днешното решение. Нищо не налага оттук нататък да правя нещо по различно, от това, което съм правил и досега в Народното събрание, добави Гяуров. Той потвърди, че остава народен представител в ПГ на СК.

„Няма да внасям, няма да подкрепям и точка по въпроса“. Това заяви депутатът от „Синята коалиция“ Йордан Бакалов пред „Фокус“, който беше нарочен за изгонване, но в последния момент му се размина поради липса на достатъчно доказателства, че е уронил престижа на СДС.

Според него проблемът при номинацията на СДС за конституционен съдия след провала на Венета Марковска не е личностен, а става въпрос за определена политика, за определени виждания за бъдещето на СДС.

„Политиката е много елементарна от гледна точка на това, че големият скандал, който се забърка от Конституционния съд, беше забъркан от управляващото мнозинство и министър-председателя г-н Бойко Борисов. Той съвсем умело прехвърли този скандал на СДС и виждате какъв е резултатът, който се получи в СДС“, коментира Бакалов.

Той припомни, че Венета Марковска е получила най-много гласове от ГЕРБ и призова управляващите да си понесат отговорността докрай и да предложат своя кандидатура за КС.

Бакалов заяви, че се чувства морално изключен от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
КВЕСТОР преди 11 години
НОМИНАЦИЯТА НА ПЕТЪР СТОЯНОВ БЕШЕ МОРАЛЕН ИЗПИТ твърди новоизляпения от нищото председател селски кмет Емил Кабаиванов . МОРАЛЕН ИЗПИТ ЗА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ1.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ПОСРЕДСТВЕННО БРАКОРАЗВОДНО АДВОКАТЧЕ С 15 г.СТАЖ ОПИТ НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧЕН ЗА КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ Отговор ДА..........НЕ.............2.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПРЕДЛОЖИ ДА ЗАМЕНИМ КИРИЛИЦАТА С ЛАТИНИЦА Отговор ДА .......НЕ ...........3.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО ПОДАРИ НА ВИЗАНТИИЦИТЕ ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКАЯ БЕЗ НИКОЙ ДА МУ Я Е ПОИСКАЛ Отговор ДА...........НЕ.........4.въпрос Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЧОВЕКА КОЙТО СЕ ИЗВИНИ НА ТУРЦИЯ, пардон ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ЗА ПОКРЪСТВАНЕТО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НИКОЙ ОТ ОСМАНСКАТА ТУРЦИЯ НЕ НИ СЕ Е ИЗВИНИЛ ЗА 500 г. КЛАНЕ И Е ........НЕ НА ВОЛЯ, пардон ПРИСЪСТВИЕ Отговор ДА..........НЕ.........5.въпрос. Е ЛИ П.СТОЯНОВ ЕВРЕИН ЧЛЕН НА СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ КАКВО ОБЩО ИМА С БЪЛГАРИЯ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ И КОЛКО ЩЕ РАБОТИ ЗА НЕЯ Отговор ДА.........НЕ........АКО ТОВА Е ИЗПИТА ЗА МОРАЛНОСТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ИЗПИТИТЕ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ РОД И РОДИНА И ИЗПИТА ЗА ЧЕСТНОСТ И НЕПОДКУПНОСТ ИМАЙКИ В ПРЕДВИТ, ЧЕ ОЛИГАРХИЯТА СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ, ЧЕ ГИ Е ИЗДЪРЖАЛА ?!?!?!?!?!?БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И ДВОЙКАДЖИИТЕ НА ГОРНИТЕ ИЗПИТИ ОТ ОТЛИЧНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!
107
1
 
3
 
! Отговори
сами м преди 11 години
Кабаиванов според мен е един провинциален г...лизец. За съжаление обаче той окончателно унищожи крехкото без друго СДС. Скъпи съотечественици- поддръжници ва Синята идея, сега ни остана само ДСБ. Тъпият Кабаиванов трябва да бъде изритан. Ако бях член на СДС, щях да скоча срещу него и шайката му. А сега само гледам и се чудя как да гласувам на изборите.
106
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Не съм привърженик на СДС, но не мога да бъда безразличен към това, което става с тази партия. Ваньо Шарков тази сутрин каза, че "СДС никога не е имало по -глупав председател от Кабаиванов" /тук трябва да се замислим - от глупав към по-глупав и т.н./ и логично идва крахът. Жалко! Кабаиванов /Мекоиванов/ е гробокопачът на СДС.
105
3
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Остана една дясна партия - ДСБ. Бог да ги пази, те са нужни на България.
104
1
 
7
 
! Отговори
аватар преди 11 години
ГЕРБ се вживява като монополна партия,просто казано,в България НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ има ПАРТИЙНА ДИКТАТУРА И АЛЧНОСТ ЗА ВЛАСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАРОДА ВЕЧНО ЩЕ СТРАДА ЗАЩОТО Е ПАРТИЙНО ПОРОБЕН !!!!!!
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя съсел МаВтин ДимитВов започна обезличаването на СДС, а тоя сегашният се опитва да се присламчи в следващия парламент, подлагайки се на Боцко. Кажете ми друга партия, на която всеки следващ председател да е все по-анонимен. Аз съм от малкото хора, гласуващи за Костов. Признавам си, правя го не защото той предлага нещо, а защото другите са по-гнусни. Самият той се появява като месия по някоя ТВ и толкова. Надка - Джуката и тя ще иде при Куна, че мандатчето ще свърши. Не ви трябва порно изобщо.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вкупом всички наливате вода във воденицата на БСП.
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартинчо, Следващия мандат на парламента си на борсата. Да видиш кон боб яде ли.
100
2
 
13
 
! Отговори
Синеокия преди 11 години
До седесар.Разбирам,че си ***,*** са и сегашното ръководство на СДС.Такива като Вас оризилиха синята идея,за която ние се борихме и мечтахме.Най-правилното решение е Командира да сплоти всички здрави сили и една обновена партия СДС.***,Вие и вашето ръководство отивайте при попечителя Бойко Борисов.Той комунягата ще ви води по правилния за вас път.
99
18
 
7
 
! Отговори
седесар преди 11 години
Най-после остана истинското СДС . Патерицата на БСП Костов си прибра *** и сега да си се прегръщат с който си искат. На следващите избори социолозите казват. ГЕРБ 52 % , СДС - 15 % , БСП - 11 % , ДПС 6 % . Това е истината . Мъка..а..а..
98
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ Е ВСЕЯДЕН- И ТЕЗИ ЩЕ ГИ ГЛЪТНЕ, КАКТО АТАКА И РЗС. А КОСТОВ ОТДАВНА Е ТАМ. ОСТАВА ДА ВИДИМ И КУНЕВИЦА КАК ЩЕ СЕ ПРИЮТИ ПОД КРИЛОТО ИМ.
97
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, те и сами не могат да се контролират, та на Бойко ще се дадат! Изпокараха се , както предсказах, за едно нищо и никакво място. Както и за всичко останало през годините...Ех, колко му бяха удобни на Станишев?!
96
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Д С Б !Бойко е един соц.ком.хулиган!Бог да пази България!А М И Н !
95
15
 
6
 
! Отговори
накратко: преди 11 години
Всички управлявали България след 1989 г. са мръсни, долни бандити, а всички вие, които пак ще си изберете някои от тях сте кухи кратуни без никаква памет! За Костов щели да гласуват - смях! Костов, който продаде БГА Балкан на цената на един апартамент.. И останалите са такива - всички са от котилото на бкп и дс.. На колко години станахте, че не го разбрахте? Колко още ви трябва? - 200-300 години ли?
94
14
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Кюре нещасно е Матинчо - простичък и жалък Костов страия чакал го подмяташе като ***
93
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а доскоро малтинчо въртеше яки сфирки на боцьо цццц как се променят нещата!
92
20
 
10
 
! Отговори
до 103 преди 11 години
Това го направи Иван Костов - той съсипа СДС , ако някой не го знае е или *** или *** . Комунистите защо уважават Костов защото е голям икономист - глупости , просто е техен човек !!! Сега Костов използва момента да си го върне на Петър Стоянов , елементарни номера ,на елемнтарни хора и вървят сред прости хора .
91
19
 
9
 
! Отговори
Най-сетне преди 11 години
Тръгнаха си едни от последните предатели в СДС - отиват си при Костов ,който си плати за спокойствието с разцепването ,а сега работи за досъсипването на СДС ,тия *** дето си ги пребира сега - халал да са му !!!!!!!!!!
90
19
 
15
 
! Отговори
АНТИ МАНГАЛ преди 11 години
До АнонименНИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ *** КОСТОВ ПРОСТО ПО НЕГОВО ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЕ БЕШЕ ОПОСКАНА ОТ СИНИ,ЧЕРВЕНИ,ДПСАРИ,МОНАРХИСТИ И ДЖАНДАРИ И ИМАШЕ С КАКВО ДА СЕ ЗАПЪЛВАТ ДУПКИТЕ!ОЩЕ ИМАШЕ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ И ВЕЛЧЕВЦИ И ДЯНКОВЦИ НЕ СЕ БЯХА ГАВРИЛИ С НЕГО!КОСТОВ ПРОСТО Е ЕДИН ОТ МНОГОТО АГЕНТ ПРОВОКАТОРИ НА ДС КОИТО БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ДЖАНДАРСКАТА МАШИНА ЗА ТЕАТЪР НА ПРОСТОЛЮДИЕТО КОЕТО КАКТО ВИЖДАМ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСЕ ОЩЕ Е ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТАЗИ СТРАНА "БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ"!!! ЕТО ДО ТОВА ДОКАРА *** КОСТОВ БЪЛГАРИЯ !!! СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Не виждаш майките,които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градовете. Строим хотели, паркинги иМАГИСТРАЛИ... Край просяка минава БееМВе. На ПЪТЯ КЪМ ЕВРОПА се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват. Стаена скръб в очите им гори. СПИ,ДЯКОНЕ! НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ! ДОБРЕ СИ ТАМ ПОД ТАЗИ ЧЕРНА ПРЪСТ. ЗАВИЖДАМ ТИ ЗА ТУЙ,ЧЕ НЕ ДОЧАКА МЕЧТИТЕ СИ РАЗПЪНАТИ,НА КРЪСТ АВТОР : ЧЕТИРИНАДЕСЕТГОДИШНО БЪЛГАРЧЕНА ул."ПОПОВА ШАПКА"2 ЕДНА ОТ МАЛКОТО ИСТИНСКИ БИЛКОВИ АПТЕКИ В СОФИЯ ПО ВРЕМЕТО НА *** КОСТОВ БЕШЕ ПРОДАДЕНА ОТ ЕВРЕЙЧЕТО СОФИЯНСКИ НА ЧОВЕК НА *** И МАКАР,ЧЕ УСЛОВИЕТО НА СДЕЛКАТА БЕШЕ ДА ОСТАНЕ АПТЕКА ТЯ БЕШЕ ИЗПОЛЗВАНА ЗА ОКОЛО 2г.ЗА МАГ.ЗА ДРЕХИ ВТ.УПО. И ОСТАНАЛИТЕ 10г. СТОИ ЗАТВОРЕНА,И ЖИВЕЕЩИТЕ НАОКОЛО НЯМАТ АПТЕКА,НО ЧОВЕКА НА *** СИ ИМА ИМОТ И ТО НА БЕЗЦЕНИЦА.ОЩЕ ПРИМЕРИ ЗА МИСТЪР 10% НЕГОВ МИНИСТЪР ИСКАТЕ ЛИ,ВЯРНО,ЧЕ НЕ ВЗИМА 50% КАТО ДНЕШНИТЕ,НО ТОЙ ЗАПОЧНА ТОВА ШОУ НАЛИ И ТОЙ БЕШЕ ЕВРЕЙЧЕ - СИМИТЧЕ
89
7
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 11 години
Червенушко , в Германия никога не е имало фашисти.