СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС

Според синия лидер е най-добре тримата изгонени да напуснат парламента
Обновена: 26 ное 2012 16:07 | 26 ное 2012 13:18, Веселина Йорданова
298
СДС гони и други депутати, ако бойкотират новия кандидат за КС
Емил Кабаиванов Снимка: БТА

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заплаши сините депутати, че ако откажат да подкрепят в парламента номинирания кандидат за конституционен съдия, ще бъдат изключени от партията.

По-рано днес ръководството на СДС взе решение да прекрати членството на трима депутати  - Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков.

По време на заседанието в тази група се спрягаше и името на Йордан Бакалов, който обаче остана член на СДС. Обяснението на партията, дадено на пресконференция след заседанието, беше, че за него няма достатъчно доказателства, че е уронвал престижа на сините, каквито имало за останалите трима.

Националният съвет на партията възложи на Националния изпълнителен съвет да довърши процедурата по номинация на кандидат за член на КС от квотата на Народното събрание. На заседанието днес, на което са присъствали 60 членове на партията, е взето решение и да бъдат задължени шестимата сини депутати да внесат кандидатурата и да гласуват „за“ предложението.

„Ако откажат, тяхната съдба ще бъде същата“, беше категоричен Кабаиванов. Той заяви, че върху СДС не могат да бъдат оказвани никакви външни влияния, а още по-малко членове на партията независимо от поста им имат право да увреждат нейния имидж.

Още по темата
Предложението за изключването на тримата депутати е било дадено от Контролния съвет на на партията. 56 членове на Националния съвет са подкрепили предложението Мартин Димитров да бъде изключен, 54 са били гласовете за изгонването на Димо Гяуров, а 49 - за Ваньо Шарков. 

Ще бъде прекратена дейността на тримата в партиийните структури, а според Кабаиванов най-добре е те да напуснат парламента.

Той смята, че тримата изключени трябва най-малко да напуснат постовете си в парламентарни комисии, а Мартин Димитров да престане да бъде съпредседател на Синята коалиция.  От партията не обявиха имена за конституционен съдия, но заявиха, че ще спазят сроковете, дадени от Народното събрание за номинацията.

Кабаиванов беше категоричен, че решението за прекратяване на членството на тримата е продиктувано от политическа логика. Въпросът за партийната субсидия на тези депутати не ни занимава, каза лидерът на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България има вече две десни партии - ГЕРБ и освободеното от Костов СДС . Станишево-доганските орди ще се изтрепят да спамят злобно по форумите сега .
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съюзиха се две партии и червените баби ореваха света. Страхуват се
181
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....У ПУСТИНЯТА ДЕБЕЛ ПОЖАРНИКАР ПО ШОРТИ ЯДЕ ФИЛИЯ МАС...!...ИДЕ ПЕСЪЧНА БУРЯ...!... ИМА СКЕЛЕТ НА КУЧЕ С КАИШКА СДС...!
180
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ОТПРЕДЕ ПУСТИНЯ ОТЗАДЕ ДУГАН...!
179
0
 
1
 
! Отговори
dan55 преди 11 години
АБЕ ДА *** ТАЯ ПРОСТАЩИНА,ТА НАЛИ СЪДИИТЕ И СЪДА В БЪЛГАРИЯ СА ДЕПОЛИТИЗИРАНИ БЕ,КАКВО СТАВА НЕ ЗНАМ.ЗАТОВА ЗА УБИЙСТВО СЕ ДАВАТ НИЩОЖНИ ПРИСАЪДИ,ЗАТОВА НЕМА ПОЛИТИК ЗАВЛЕКЪЛ ДЪРЖАВАТА С МИЛИОНИ ДА Е ОСЪДЕН.ПАРТИЯ ТАЯ ИЛИ ОНАЯ ЩЕ ИЗЛЪЧАТ КАНДИДАТ И ТАКА НАТАТЪК.СТИГА ЕКСПЕРИМЕНТИ С НАРОДА БЕ ПРОСТАЦИ-ПИСНА НИ.БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ КОГАТО СЪДЪТ И СЕДНЕ НА ПРАВ СТОЛ И СИ ВЪРШИ РАБОТАТА КАКТО ТРЕБВА И *** СА ПОД КОНТРОЛ.
178
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....СДС ГО ИЗКУСАХА КАТО ЧОРБА С ГОЛЕМАТА ЛАЖИЦА...СА ОСТАНА ПРАЗНО КАНЧЕ ОТКРАДНАТО ОТ СТОЛА НА БКП ОДОЛЕ С НАДПИС СДЕЛАНО У СССР....!....ЕМАИЛИРАНО У ВОРОНЕЖКИ ЗАВОД...!
177
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 11 години
Ние сме на всеки километър...БКП= КПСС
176
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЗАБРАНЕТЕ ПАРТИИТЕ У БУЛГАРИЯ И ШЕ СТЕ КАТО НЕМЦИТЕ ПОДРЕДЕНИ И НОРМАЛНИ...!...Е БАЛЕ Е НПИСАЛ КОЛКО Е ЛЕСНО...!
175
1
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Жалко, наистина жалко за демократична партия, каквато уж бе СДС! Аз не съм неин поддръжник, но наистина тези партии, които се появиха с волята на хилядите по площадите, сега се превръщат в подметка на ГЕРБ! Тези партии трябваше да бъдат коректив на управлението, а те се превръщат в подсилка на управляващите за изборите!
174
0
 
0
 
! Отговори
Kutev преди 11 години
А дали е така,кой ,кой ще ми каже?КУТЕВ !
173
2
 
10
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
Жалко, че през 1989 г скачахме по площадите. Оказа се, че сме последвали продажници. А сега трябва да се наслаждаваме на простотиите на отрепките, които ги наследиха...
172
2
 
7
 
! Отговори
Бай Гуй преди 11 години
СДС се самоизгони вече.
171
1
 
1
 
! Отговори
Hairsizov преди 11 години
hm... nali bg narod gi e izbral?!az poveche za bg mafiotski partii nyama nikoga da glasuvam.ste napravim i za tova yaven elektronen referendum. bg parlamenta e prekomerno gramaden za malkoto kolichestvo ostanal bg narod dnes - 60 dushi ste si izberem majoritarno samo. ako rabotyat svyastno loyalno , obichat i uvajavat bg narod, otchitat se savestno na bg naroda za izpalnenite zadachi - dobre. ako ne - shut v gasa i adio. ili bg naroda ste idem s konete po novi poleta kakto v istoriata ni!
170
3
 
10
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 203Иска ти се, но няма как да стане. ГЕРБ е болшевишка партия в която членуват предимно комунисти ренегати, ДС ченгета, мутри и доносници. Забравих ... и полуграмотни калинки като теб.
169
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ СИ Е АЧИК-ДЯСНА ПАРТИЯ ...!ТОВА ЧЕ , НЕ ХАРЕСВА НА *** ОПОЗИТАНО ....И ГИ Е НАЛЕГНАЛА СКРЪБ ОТ ПРОМЕНИТЕ В СДС----ПОКАЗВО ЧУДЕСНО ,КОЙ-КЪДЕ Е В СХЕМАТА!!!
168
2
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До И ...какво от това ? 200ГЕРБ не е дясна партия. Тази е причината, ние демократите, гласували за Синята Коалиция да ненавиждаме диктатора Борисов.Това, че все още членува в ЕНП е някакво недоразумение. Въпрос на време е да излезе от там. Не е случайно това, че Румето Желева не беше избрана за Зам.Председател, за разлика от Надето навремето. Всяка договорка с Вожда ви е подмяна на нашият вот. Кабаиванов предаде СК и вече е презрян от нас, демократите.
167
5
 
6
 
! Отговори
И ...какво от това? преди 11 години
...НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КОТКАТА Е ЧЕРНА ,БЯЛА ИЛИ ЧЕРВЕНА ...ВАЖНОТО Е ДА ЛОВИ МИШКИТЕ!!"/тлъстите комунистически мишоци , от Позитано -20/
166
7
 
5
 
! Отговори
И ...какво от това ? преди 11 години
....СДС И ГЕРБ ---СА В ДЯСНАТА СТРАНА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СПЕКТЪР!ЕДИН СЪЮЗ НА СДС С ГЕРБ ...НЕ САМО Е ЖЕЛАТЕЛЕН---НО И ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!Е...това , не харесва на "правоверните комунисти"....!САМО КОМУНИСТИТЕ МОГАТ ДА СЕ СЪЮЗЯВАТ С ...ВСИЧИКИ ДРУГИ ЗА ВЛАСТ---противниците им----НЕ!ЗАЩО ЛИ ?ЗАЩОТО ТРЕСКА ГИ ТРЕСЕ ОТ "КОНСОЛИДИРАНОТО ДЯСНО" .....ТОГАВА НИ ДОГАН-ЕФЕНДИ, НИТО БРЮКСЕЛСКАТА ЧЕРВЕНА *** ЩЕ ПОМОГНАТ!Просто , нали..?!!!
165
2
 
5
 
! Отговори
стършел преди 11 години
До 1234 Право в десятката!!
164
2
 
20
 
! Отговори
1234 преди 11 години
За СДС-то на Кабаиванов има два възможни пътя:1. В най-скоро време да се озоват извън политическата сцена, както стана с партията на дедото от Мадрид.2. Да се съюзят със следните индивиди:а. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР. б. Цветан Цветанов комунист, служител в ДС ! (Седмо управление ). Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов ! в. Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен. г. Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие. д. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. е. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград . ж. Симеон Дянков стипендиант на фондация Людмила Живкова ! з. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. и. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд Чавдар ! й. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ к. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. л. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП... м. Аню Ангелов Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като Социалисти !,